Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A német balosok Trianonnal játszadoznak

2018. november 15. 20:22

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Az SPD-hez (Németország Szociáldemokrata Pártja) közel álló alapítvány, a Friedrich Ebert Stiftung budapesti irodája „valamiért” úgy gondolta, hogy a trianoni békediktátum aláírásának közelgő századik évfordulója alkalmából szimulációs játékot szervez – elképzelvén: Milyen lehetett az első világháborút követően újrarajzolni Európa határait.

„A résztvevők a trianoni békeszerződés felelőseinek szerepét magukra öltve személyesen is átérezhetik és megérthetik az akkori döntéseket. Kit terhel ténylegesen a felelősség az I. világháborúért? Milyen károkért felel Magyarország? Milyen negatív következményekkel kellett az országnak számolnia? A játék keretében a résztvevők újra vagy másként határozzák meg a földrajzi határokat?”írta az alapítvány a Facebook-oldalán.

Az erdélyi bevonulást ünneplő férfi Trianonra emlékeztető transzparenst mutat Nagy-Magyarország térképpel és "Nem, nem, soha!" felirattal. Készült: Csíkcsomortán, 1940. szeptember 11-én.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Rt.

A Friedrich Ebert Stiftung időzítése nem véletlen, hiszen épp száz éve, 1918. november 11-én ért véget az első világháború.

A baloldali alapítvány azzal indokolja a játék „aktualitását”, hogy a jelenlegi kormányzat arra használja a trianoni békeszerződést, hogy „az államhatárokon belül élő magyarok és a határon túli magyarok körében patriotista érzelmeket szítsanak”. A szervezők szerint az 1920-as békediktátum azért korbácsolja fel még az érzelmeket, mert az „jelentős tekintélyvesztéssel” járt hazánknak. A témát pedig a magyar politika napjainkban is eszközként használja – szítva a nacionalizmust, a megosztottságot és így tovább.

De térjünk vissza a valóság világába: ma, 2018-ban Magyarországon, Budapesten, német pénzből, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt arról megy a baloldali fejtágítás, hogy 100 évvel ezelőtt is Magyarország tehetett minderről, s ma sincs ez máshogy.

Nincs kontextus, nincs háttérismeret, csak a „magyar nacionalizmusban” rejlő veszélyek demagóg bemutatása

Az SPD-közeli alapítvány nem ejt szót arról, hogy Magyarország (az Osztrák-Magyar Monarchia részeként) Berlin és Bécs unszolására vállalta a konfliktust. Persze a háborúnak voltak idehaza is támogatói, de jól mutatja az akkori magyar kormányzat ódzkodását a konfliktustól, hogy „csak” a szarajevói merénylet után egy hónappal üzent hadat a monarchia Szerbiának. Akkor is biztosítékokat kérve.

Ahogy arról sem esik szó, hogy nemcsak a háború borzalmai, az értelmetlen öldöklés szedte az áldozatokat, hanem a trianoni békediktátum is, amelynek következtében revansot vettek a határokon kívül ragadt, kisebbségbe került magyarokon az újonnan „létrejött” s „felhizlalt” nemzetállamok.

A trianoni békeszerződés családokat szakított el egymástól, és szomszédokat fordított egymás ellen. A trianoni békeszerződés Európa szégyene és tragédiája, nem pedig a jelenkori »magyar nacionalista hőzöngés« alapja”

– reagált az alapítvány „játékára” Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

amerika, london, párizs

Mondhatni: most is hozta "szokásos formáját" az Európai Bizottság (EB) vezetője.

Kikiáltották rasszistának, mert elmondta, hogy szereti a fehér embereket

A hallgató felfokozott hangulatban méltatta a fehér embereket, akiknek - állítása szerint - sokat köszönhet a világ. Mindezért az internet "elfogadó" népe rögtön rasszistának kiáltotta ki az egyetemistát.

Elképesztő állapotok uralkodnak a boszniai migránstáborokban

Elképesztő állapotok uralkodnak a boszniai migránstáborokban

amerika, london, párizs

Egyre tarthatatlanabb a helyzet a Boszniában lévő migránstáborokban: drog, alkohol, tömegverekedés, nemi erőszak.

Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

kétharmad

Tarlós István főpolgármester szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten - ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére