Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A német balosok Trianonnal játszadoznak

2018. november 15. 20:22

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Az SPD-hez (Németország Szociáldemokrata Pártja) közel álló alapítvány, a Friedrich Ebert Stiftung budapesti irodája „valamiért” úgy gondolta, hogy a trianoni békediktátum aláírásának közelgő századik évfordulója alkalmából szimulációs játékot szervez – elképzelvén: Milyen lehetett az első világháborút követően újrarajzolni Európa határait.

„A résztvevők a trianoni békeszerződés felelőseinek szerepét magukra öltve személyesen is átérezhetik és megérthetik az akkori döntéseket. Kit terhel ténylegesen a felelősség az I. világháborúért? Milyen károkért felel Magyarország? Milyen negatív következményekkel kellett az országnak számolnia? A játék keretében a résztvevők újra vagy másként határozzák meg a földrajzi határokat?”írta az alapítvány a Facebook-oldalán.

Az erdélyi bevonulást ünneplő férfi Trianonra emlékeztető transzparenst mutat Nagy-Magyarország térképpel és "Nem, nem, soha!" felirattal. Készült: Csíkcsomortán, 1940. szeptember 11-én.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Rt.

A Friedrich Ebert Stiftung időzítése nem véletlen, hiszen épp száz éve, 1918. november 11-én ért véget az első világháború.

A baloldali alapítvány azzal indokolja a játék „aktualitását”, hogy a jelenlegi kormányzat arra használja a trianoni békeszerződést, hogy „az államhatárokon belül élő magyarok és a határon túli magyarok körében patriotista érzelmeket szítsanak”. A szervezők szerint az 1920-as békediktátum azért korbácsolja fel még az érzelmeket, mert az „jelentős tekintélyvesztéssel” járt hazánknak. A témát pedig a magyar politika napjainkban is eszközként használja – szítva a nacionalizmust, a megosztottságot és így tovább.

De térjünk vissza a valóság világába: ma, 2018-ban Magyarországon, Budapesten, német pénzből, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt arról megy a baloldali fejtágítás, hogy 100 évvel ezelőtt is Magyarország tehetett minderről, s ma sincs ez máshogy.

Nincs kontextus, nincs háttérismeret, csak a „magyar nacionalizmusban” rejlő veszélyek demagóg bemutatása

Az SPD-közeli alapítvány nem ejt szót arról, hogy Magyarország (az Osztrák-Magyar Monarchia részeként) Berlin és Bécs unszolására vállalta a konfliktust. Persze a háborúnak voltak idehaza is támogatói, de jól mutatja az akkori magyar kormányzat ódzkodását a konfliktustól, hogy „csak” a szarajevói merénylet után egy hónappal üzent hadat a monarchia Szerbiának. Akkor is biztosítékokat kérve.

Ahogy arról sem esik szó, hogy nemcsak a háború borzalmai, az értelmetlen öldöklés szedte az áldozatokat, hanem a trianoni békediktátum is, amelynek következtében revansot vettek a határokon kívül ragadt, kisebbségbe került magyarokon az újonnan „létrejött” s „felhizlalt” nemzetállamok.

A trianoni békeszerződés családokat szakított el egymástól, és szomszédokat fordított egymás ellen. A trianoni békeszerződés Európa szégyene és tragédiája, nem pedig a jelenkori »magyar nacionalista hőzöngés« alapja”

– reagált az alapítvány „játékára” Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

hajrá, magyarok!

Egy remek hangulatú mérkőzésen óriási győzelem. Szép volt fiúk!

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

szabad vasárnap

Íme egy tökéletes horrorfilm, amely első sorban megrémiszt, de mindeközben elgondolkoztat és szórakoztat. Mi-kritika.

Az Európai Unió példát vehetne a Hungary Helps programról

Az a célunk, hogy az Európai Unió is magáévá tegye mindazt, amit a Hungary Helps Program képvisel - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

amerika, london, párizs

Hiába vesztette el összes területét a Közel-Keleten a terrorszervezet, újabb terrortámadásokat hajthatnak végre, leginkább Európában.

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot fogadja Eb-selejtezőn.

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

amerika, london, párizs

Ismét több mint ezer, zömében közép-amerikai országokból származó bevándorló indult meg Dél-Mexikóból az Egyesült Államok felé a jobb élet reményében.

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

Továbbra is túl sok bevándorló érkezik Németországba, egyes civil szervezetek pedig jogállamban elfogadhatatlan módon akadályozzák a védelemre nem szoruló kérelmezők kitoloncolását - mondta a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére