Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A nagy ellenzéki összefogás helyett mára már csak ellenzéki cicaharc maradt

2018. március 19. 18:10

A hónapok óta mantrázott nagy ellenzéki választási összefogás teljes tragikomédiába fulladt. Annyira egymásnak estek az MSZP-P-DK, az LMP, az Együtt és a Jobbik vezetői, hogy ez alapján már nemigen lesz érdemi előrelépés a további választási összefogásból az ellenzék pártjai között.

Teljesen összevissza beszél az ellenzék. Már abban sem képesek egyetértésre jutni, hogy egy nappal korábban pontosan miről is tárgyaltak, illetve megegyeztek-e egyáltalán valamiben egymás között a balliberális ellenzéki pártok. 

Gyurcsány Ferenc az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK vezetőinek vasárnap esti találkozójáról azt mondta, hogy a szocialisták és a DK ki akarták szélesíteni a két párt korábbi megállapodását.

Az LMP viszont konkrét javaslat nélkül érkezett és konkrét javaslat megtétele nélkül távozott. Nem sikerült megtudni tőlük, hogy mit kérnének egy együttműködés során a Jobbiktól, illetve a szocialistáktól és a DK-tól"

– fogalmazott a politikus.

Akar is a Jobbikkal egüttműködni, meg nem is

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Nem lehet attól függővé tenni a Lehet Más a Politika megállapodási szándékát, hogy az LMP vagy a demokratikus ellenzék bármely másik pártja képes-e egyezségre jutni a Jobbikkal – szögezte le Gyurcsány Ferenc, aki szerint ez az előfeltétel indokolatlan és elfogadhatatlan.

Gyurcsány Ferenc megismételte: tárgyalni kell a Jobbikkal, de a tárgyalásoknak nem választási együttműködésről vagy közös kormányzásról kell szólniuk.

A csütörtöki meghívásnak az is része volt, hogy a Jobbikkal nincs választási együttműködés"

– emelte ki a volt miniszterelnök, aki közölte azt is, a DK abban bízik, hogy a következő három hétben az LMP – a Jobbikkal folytatott tárgyalásoktól függetlenül – megállapodik a demokratikus ellenzéki pártokkal.

Gyurcsány az őt ittassággal vádoló Vágót becstelennek tartja a kijelentése miatt

A szemkilövetőként is elhíresült volt szoci miniszterelnök ellenzéki együttműködésről szóló sajtótájékoztatójának fénypontjaként szóba került az ő alkoholos befolyásoltságát firtató LMP-s nyilatkozatok ügye is.

Itt még nagy volt a barátság

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A DK pártelnöke az LMP-s Vágó Gábor vasárnapi, a vendéglátót részegséggel vádoló szavaira úgy reagált: nem lehet emberi becstelenséggel tisztességes politikát építeni. Gyurcsány Ferenc a saját és Molnár Csaba DK-alelnök nevében is visszautasította "az emberi aljasságnak ezt a megnyilvánulását".

Hangsúlyozta, hogy a tárgyalásra vidékről érkezett egy olyan autóval, amelyet ő vezetett és amelyben felesége és hároméves gyermekük is ott ült. A pártelnök a feltételezést is kikérte magának, hogy – a szabálysértés mellett – felesége és gyermeke életét veszélyeztetné.

Az LMP egészen másképp emlékszik, sőt talán ott sem volt

A nyilatkozataik alapján az LMP politikusai már nagyon megbánták, hogy elfogadták Gyurcsány politikai értelemben "halálosan" kedves meghívását. 

Szél Bernadett és Ungár Péter (LMP) már az egyeztetés után közvetlenül azt állították, hogy a tárgyaláson Gyurcsány Ferenc világosan azt mondta, hogy a DK nem fog együttműködni a Jobbikkal, miközben március 15-én ennek ellenkezőjére utalt az Vámház téri tüntetésen. 

Gyurcsány nem is azt mondta és még részeg is volt

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Szél Bernadett szerint ez volt az egyetlen konkrét dolog, ami kiderült a vasárnapi tárgyaláson. Vágó Gábor (szintén LMP) pedig arról beszélt, hogy a vendéglátójuk részeg volt, és ezzel minden bizonnyal Gyurcsány Ferencre célzott, mert a tárgyalást a DK székházában, Gyurcsány Ferenc irodájában tartották.

Az MSZP szerint a teljesíthetetlen feltételek a hibásak az ellenzéki fiaskóért

Megszólalt az MSZP elnöke, Molnár Gyula is az ellenzéki összefogás látványos vasárnapi kudarcával kapcsolatban. Az MSZP elnöke szerint teljesíthetetlen feltételek hangzottak el a vasárnapi, a választási együttműködésről tartott ellenzéki megbeszélésen.

Molnár Gyula ezért az álláspontja átgondolására kérte az LMP-t és azt közölte, hogy a vasárnapihoz hasonló, mindenkinek feltételeket szabó tárgyalásokon már "nem nagyon" kívánnak részt venni a jövőben.

Vasárnap óta már nem bizakodó az MSZP

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Molnár Gyula azt kérte, az LMP gondolja át álláspontját, miszerint csak a teljes körű együttműködés jelenthet megoldást.

Megvárjuk az LMP keddi elnökségi ülését, de az egyeztetéseket nagyon hosszan nem kívánjuk húzni"

– közölte Molnár Gyula, aki keményen bírálta a Jobbikot is.

A szoci politikus elmondta, hogy  tapasztalataik szerint, miközben a Jobbik hangos az országos politikában, rendkívül visszafogott teljesítményt nyújt a helyi kampányokban.

Semmi sem igazolja vissza, hogy a Jobbik lenne az, amely valódi változást hozna"

– mondta az MSZP elnöke.

Az ellenzéki cicaharc oka valójában az ellenzék kilátástalansága

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Gyurcsány által vasárnapra összehívott nagy ellenzéki egyeztetésen nem született semmilyen megállapodás. Mégpedig azért, mert mostanra a pártok nyíltan és nem nyilvánosan (például a Molnár Gyula-féle, félrehajtott szocialista fejes módszerrel), de már rég megállapodtak minden egymás javára lehetséges visszalépésről. 

Csak az nem derült ki még az ellenzéki összefogás kapcsán, hogy Soros és Simicska vajon milyen titkos megállapodást hozott össze a Jobbik és a többi balliberális párt választási együttműködésére. 

Az ellenzéki pártok az egyéni képviselőjelöltek számában mostanra már elérték azt a határt, ami még elegendő a kampánytámogatásaik elvesztésének elkerüléséhez, és ami még lehetővé teszi a számukra a parlamentbe való bejutást a töredékszavazatok révén.

Ami az utóbbi napokban és vasárnap is zajlott az ellenzéki pártok között úgymond az összefogás jegyében, az gyakorlatilag tehát nem volt más, mint az egyik utolsó erőfeszítés az ellenzéki összefogás eleve kudarcra ítéltségének elfedésére.

Egy olyan média pótcselekvés, ami persze arról is szólt már, hogy melyik párt lehet majd a választások után az ellenzéki pártok között a legerősebb.

A balos ellenzék esélyei a balliberális Közös Ország Mozgalom mérései szerint is nagyon rosszak, ezért a baloldal túlélésre játszik; az Együtt és az LMP az ő felméréseik szerint az egy, illetve az öt százalék eléréséért küzd, az MSZP-Párbeszéd pedig a 10 százalékos küszöb eléréséért.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

amerika, london, párizs

Macron Franciaországában évek óta nő a zömmel afgánok által beadott menedékkérelmek száma. A bevándorlásellenes Olaszországban közben homlokegyenest más tendenciát figyelhetünk meg.

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

fehér férfi

Orvosi pozíciókba hirdettek felvételt, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezhetnek.

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

amerika, london, párizs

Az osztrák bűnügyi hivatal vezetője szerint ennek az egyik fő oka a bevándorlás.

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

amerika, london, párizs

A kilépési megállapodást elutasító brit alsóházi szavazást követően egyre kellemetlenebb helyzetben vannak a Brüsszelben és Strasbourgban székelő bürokraták.

Hadházy már két napja lyukas zokniban harcol a sajtószabadságért

A felvételek tanúsága szerint Hadházy Ákos képviselő úr kifeslett zokniban harcol a demokráciáért, az európai korrupcióüldöző szervezetért és a sajtószabadságért.

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

amerika, london, párizs

Kutatás bizonyítja, hogy 2018-ban a liberális médiumok hiába hivatkoznak magukra "objektív" hírforrásként, hiszen amikor Donald Trump elnökről van szó, voltaképpen végletesen előítéletesek.

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület nem tud elszámolni a számlájukra érkezett közpénzzel. Egymásnak estek, majd még a Magvető Kiadó is kihátrált mögülük.

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

amerika, london, párizs

Egy amerikai műsorban beszéltek a milliárdos rezidenciájáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére