Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A nácikhoz hasonlította Izraelt a hadsereg egyik tábornoka

2016. május 5. 21:08

Yair Golan az izraeli vezérkar vezető-helyettese szerint az izraeli társadalomban tapasztalható jelenlegi folyamatok, ahhoz hasonlítanak, mint amilyen közhangulat uralkodott Európában a Holokauszt előtt. A tábornok később módosította az általa elmondottakat.

Szokatlan beszédet mondott el az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnök helyettese, Yair Golan szerda este egy holokauszt megemlékezésen Tel-Avivban. A Haaretz szerint Golan az izraeli társadalomban tapasztalható jelenlegi folyamatokat, ahhoz hasonlította, mint amilyen közhangulat uralkodott Európában a Holokauszt előtt.

Ha valami elrettent a Holokausztról való megemlékezés kapcsán, az annak beismerése, hogy a 70, 80 és 90 évvel ezelőtt Európában általában, és különösen Németországban végbement visszataszító folyamatok jeleit tapasztalhatjuk meg most 2016-ban magunk között is."

Golan szerint a Holokausztnak arra kéne emlékeztetnie az embereket, hogy mélyen el kell gondolkozni a vezetés felelősségén, a társadalom minőségén és olyan alapvető gondolkodást kéne beindítania, amely révén választ adhatunk arra, hogy miképp is állunk hozzá jelenleg a más emberekhez, az idegenekhez, az özvegyekhez és mindenki máshoz. A tábornok szerint semmi sem egyszerűbb, mint utálni az idegeneket, úgy viselkedni, mint az állatok és feladni minden elvünket.

A Holokauszt emléknapján azt kell kibeszélnünk, hogy képesek vagyunk-e kinyesni magunkból az intoleranciát, az erőszakot, az önpusztítást és az erkölcsi romlást."

A tábornok szerint a Holokauszt emléknapnak az engesztelés nemzeti napjává kell válni.

Golan szerint a nemzeti engesztelésbe pedig az is beletartozik, hogy kényes kérdéseket is fel tesz magának egy közösség. Néhány héttel ezelőtt az izraeli közvélemény éles vitát folytatott a fegyverek jogos használatáról, annak az esetnek a kapcsán,mikor egy izraeli katona Hebronnál fejbe lőtt egy lefegyverzett palesztin merénylőt. A tábornok szerint a fegyverek túlzott és nem jogos használata már az IDF megalakulása óta része történelmüknek. Az IDF azonban mindig is büszke lehetett rá, hogy az ilyen nehéz ügyeket pártatlanul és teljes felelősséggel vizsgálta, hogy eldöntse mi a jó és mi elfogadhatatlan.

Fotó: AFP

Bízunk az IDF-nek, mint szervezetnek az erkölcsi normáiban, de nem hagyjuk figyelmen kívül az egyéni túlkapások lehetőségét."

Naftali Bennet a jelenlegi izraeli kormány oktatási minisztere és a telepes-párti Habayit Hayehudi párt vezetője szerint Golan súlyos hibát követett el beszédével, amelyet azonnal korrigálnia kell. Golan szavai megosztották az izraeli közvéleményt: sok ellenzéki politikus állt ki mellette, de sokan kritizálták is.

Golan később pontosította az általa elmondottakat, kifejtve, hogy

nem állt szándékában összemosni Izraelt és az IDF-t, azzal a helyzettel, ami 70 éve volt Németországban.

(Haaretz)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére