Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A muszlimok már az USA-ban is jobban teljesítenek

2016. június 15. 14:28

Az orlandói tömegmészárlás óta ismét kiújult az a politikai diskurzus az Egyesült Államokban, miszerint valóban a szélsőséges muzulmán terroristák jelentik-e a legnagyobb veszélyt az amerikai állampolgárokra? A statisztikák minden kérdésre válaszolnak.

Miután június 12-én, vasárnap, egy az Iszlám Államra felesküdő dzsihádista több mint ötven személyt likvidált a Pulse nevű homoszexuális bárban, az USA elnöke, Barack Obama elfelejtette megemlíteni a "radikális iszlamista" jelzőt hivatalos sajtótájékoztatóján:

ugyan a nyomozás korai szakaszaiban vagyunk még, de az biztosra vehető, hogy e cselekedet indítéka a terror és a gyűlölet volt." 

Fotó: AFP

Az államfő beszéde a demokraták körében kielégítőnek hatott, míg a republikánusok egyöntetűen felháborodtak Obama erőltetett politikai korrektségétől, amely lényegben elhazudta a tényeket. Értelemszerűen a demokrata elnök leghevesebb bírálója maga Donald Trump volt, aki úgy fogalmazott:

mivel Obama szándékosan nem említette a radikális muszlim jelzőt az incidenssel kapcsolatban, szerintem most azonnal le kellene mondania."

Fotó: AFP

A két nyilatkozat alapján tisztán kivehető, hogy az orlandói mészárlás sokkal többről szól, mint az amerikai történelem egyik legvéresebb merényletének tragédiájáról. Ugyanis a politikai tőke kovácsolásán túl, mindkét félnek megadatik a narratíva meghatározásának lehetősége.

Jelen esetben a demokraták álláspontja szerint minden merényletet egy kalap alá kell venni, és nem érdemes különbséget tenni muszlim vagy szélsőjobboldali támadás között. Ezzel szemben a republikánusok szerint igenis jóval nagyobb veszélyt jelentenek a dzsihádisták az ország lakosaira, ezért mindenképpen kiemelten kell kezelni ezeket a merényleteket.

Az ideológia által feltüzelt nézőpontok ütköztetésénél ritkán kerülnek megemlítésre a statisztikák és a számok, amelyek - bár nem minden esetben -, ám gyakran igencsak jó referenciapontoknak számítanak egy-egy heves vita kapcsán.

Ennek érdekében összegzésre kerültek az Egyesült Államokban elkövetett, bőrszíntől függetlenül, politikai motiváltságú támadások adatai, amelyeket a 2001. szeptember 11-i merénylet óta gyűjtöttek össze az elemzők.

Létezik-e még amerikai szélsőjobb?

Bár keveset hallani az Egyesült Államokban a Ku Klux Klan-on kívül egyéb szélsőjobboldali tömörülésről, az elmúlt 15 évben számszerűen több támadást indítottak ártatlan civilek ellen különböző önjelölt fajvédők, mint az amerikai dzsihádisták.

Az elemzések szerint ebből azonban nem lehet pusztán arra következtetni, hogy az ultranacionalista ámokfutók többen lennének, továbbá sokkal veszélyesebbek is lennének, mint a muszlim terroristák.

Fotó: AFP

Ugyanis az amerikai demográfiai mutatók alapján a lakosok 80 százaléka fehér, és megközelítőleg ugyanennyien vallják a keresztény hitet. Így az analitikusok szerint pusztán a nagyobb minta miatt létezik több önjelölt fajvédő, mint muzulmán merénylő az USA-ban.

Ráadásul hiába történt az elmúlt tizenöt évben 18 szélsőjobboldali merénylet az országban, az áldozatok száma összesen nem haladta meg az ötvenet. A legtöbb halálos áldozattal járó politikai motiváltságú támadás a 2015-ben bekövetkezett, Charlestone-i templomi lövöldözés volt, amely kilenc emberéletet követelt.

Mi a helyzet az USA dzsihádistáival?

A statisztikák szerint majdnem kis híján feleannyi merényletért felelősök az amerikai muszlimok, mint a neonácik. Ugyanakkor népességarányosan már egyáltalán nem így fest a helyzet.

Hiszen az amerikai népesség mindössze két százaléka muszlim, amely így is képes volt kitermelni magából tíz merényletet, amely arányosítva elképesztő fölénnyel bír a szélsőjobboldaliakéhoz képest.

Azonban a helyzet még ennél is rosszabb. Ugyanis az elmúlt tizenöt év alatt a radikális muszlimok összesen 94 embert öltek meg, melyből egyértelműen a múlt vasárnapi, orlandói mészárlás volt a legsúlyosabb. Továbbá a teljesség igénye nélkül érdemes megemlíteni a tavalyi San Bernardino-i támadást, ahol 14-en, és a 2009-es Fort Hood-i merényletet, ahol 13-an vesztették el az életüket.

Összegezve tehát jóval kevesebb muszlim, nagyságrendekkel több halálos áldozatot szedett tizenöt év leforgása alatt, mint bármely szélsőjobboldali szervezet összesen.

Akkor meg mi a fenéről beszélünk?

Legfőképpen a politikai tudathasadásról. Mivel az Obama-féle adminisztráció által és a Hillary Clinton jóvoltából is nagyra tartott liberális ideológia teljes mértékben megfeneklett.

A demokraták ugyanis képtelenek ma már két felé szakadni: egyfelől a muszlim kisebbségek feltétel nélküli imádatát és elfogadását propagálják, másfelől a homoszexuálisok által vallott kultúra minél szélesebb társadalomra történő kiterjesztésén ügyködnek. A kettő viszont teljes mértékben kizárja egymást. 

Ezzel szemben Barack Hussein Obama inkább feláldozta saját, amerikai homoszexuális közösségét a politika oltárán annak érdekében, hogy megóvja az amerikai lakosság alig két százalékát kitevő muszlim közösséget. A miértekre még az amerikai liberálisok is keresik a válaszokat.

Az elemzéshez az International Security által összegzett adatok kerültek felhasználásra.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

hajrá, magyarok!

Folytatódik a Pörge szurkol, most egy másodosztályú találkozóval.

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

kétharmad

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

A politikai kereszténység védelmében

A politikai kereszténység védelmében

piszkostizenkettő

Nem kevesebb, hanem több politikai kereszténységre volna szükség.

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

kétharmad

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt.

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

kétharmad

Elképzelhetetlen más európai országban, hogy egy párt EP-képviselője saját országa ellen szavazzon - erről Deák Dániel beszélt az Echo TV Informátor című műsorának. A Figyelő főmunkatársa szerint azzal, hogy a magyar ellenzéki pártok megszavazták a magyarellenes Sargentini-jelentést, "negatív hungarikumot" alkottak.

Megszületett Orbán Viktor harmadik unokája

Megszületett Orbán Ráhel második gyermeke.

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

hajrá, magyarok!

Kovácsik Ádám, Huszti Szabolcs és Danko Lazovics sem fog pályára lépni a fehérorosz BATE Boriszov ellen az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A szerb támadót ráadásul végleg elveszítette a magyar bajnok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére