Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Momentum mindenkit hülyének néz

2018. április 19. 16:58

Egyértelműen kiderült, hogy a kicsi SZDSZ, a Momentum nem egyszerűen kamuzik bizonyos dolgokról, de konkrétan szándékosan hazudik is. Most éppen az derült ki, hogy ordas hazugság a Fekete-Győr Andrásék által úton-útfélen hangoztatott mese a naponta belépő 1000 új tagról.

Rendkívül gyorsan átvette a Momentum a magyar balliberális politikai pártok legocsmányabb politikai hagyományait. Ennek megfelelően a kis SZDSZ szinte mindennap és mindenről hazudozik is. 

Az önmagát a "haladó", "liberális" meg úgymond "európai" nézetek legfőbb letéteményesének tekintő mikropárt talán épp ezért szerepelt le – a nagy remények és a bőkezű szponzorok ellenére is – a 2018-as választáson. Az egyéni választókörzetekben mérhetetlen volt a momentumos jelöltek támogatottsága. Ráadásul százezerrel kevesebb szavazatot kaptak, mint ahányan az olimpia megrendezése ellen megszervezett aláírásgyűjtésük során aláírtak nekik. 

Mi lett erre a momentumos vezetői élcsapat reakciója? Hát nem a vereség elismerése, a hibáikkal való szembenézés, a politikából való kivonulás vagy a pártocska vezetéséről való lemondás.

Sőt éppen ellenkezőleg. A visszavonulás és a hibák elismerése helyett Fekete-Győr András és barátai úgy döntöttek, ők inkább egy olcsó kommunikációs trükkel azt mondják, hogy igazából nagy győzelmet arattak. Olyan nagy győzelmet, hogy a "hihetetlen nagy siker" miatt naponta ezer ember jelentkezett és kérte a tagfelvételét a Momentumba. 

Ezt mondta már a választás másnapján is Fekete-Győr és ehhez a hajmeresztően nevetséges és ugyanakkor gyomorforgató hazugsághoz tartja magát azóta is a teljes momentumos vezetés. 

Mindennap ezer új jelentkező? Pont ezer és nem 650 vagy 780, mindig pont 1000 ember akart jelentkezni abba a pártba, amelyiknek állítólag 1500 tagja van? 

Ez teljes képtelenség. Kizárt, hogy minden egyes nap ezer ember akart volna jelentkezni abba a pártba, amelyik bár "aktivista" pártként hirdette magát a tévés reklámjaiban, ugyanakkor a valóságban viszont már az egyéni képviselőjelölti körzetekben való elinduláshoz szükséges aláírásokat sem tudta a saját aktivistáival (nemhogy a tagjaival) összegyűjteni.

A Momentum ugyanis még a saját jelöltjei elindításához szükséges aláírásokat is fizetett diákszövetkezeti munkásokkal gyűjtette össze, ami a béraktivizmusra épülő képviseleti demokrácia irányába tett első magyarországi lépés lehet. 

A józan ész szerint tehát a Momentum állítása – amely a naponta belépni szándékozó ezrekről szól – konkrétan csak hazugság lehet. Ezt pedig a Momentum saját maga is megerősítette. 

Méghozzá nem más, mint Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője leplezte le, hogy bizony csakis egy hazugság lehet a Momentum állítása a napi ezer új tagjáról. 

Az ATV csütörtök reggeli műsorában a momentumos vezető – 11 nappal a választás után – azt mondta, hogy a választások után öt napon át naponta ezer ember kérte a felvételét a pártba.

Majd elmondja: fantasztikusnak tartja, hogy ilyen sokan kérték a felvételüket a pártba, de valójában továbbra is csak 1500 fő a párt tagsága. Akik a belépésüket kérték, ők valójában csupán a segítő szándékukat jelezték aktivistaként, amit lehet, hogy más pártoknak is felajánlottak. 

Hajnal azt mondja:

Hivatalosan továbbra is 1500 fő a tagságunk, mert körülbelül (!) még ötezer főt fel kell vennünk. Közülük ezren már jelentkeztek a hivatalos fizetős párttagságra is (!) és körülbelül négyezren vannak azok, akik aktivisták. Ők nem kell, hogy tagdíjat fizessenek."

Akárhogyan is számolunk, de az alapján, amit Hajnal Miklós mondott, sehogy sem jön ki a választások utáni öt napra a napi ezer új tag.

Esetleg kétféle tagság van a Momentumban? Vannak a tagsági díjat fizető párttagok és vannak az aktivisták? De ha így van, akkor eddig miért csak sok ezer tagról és nem pedig az aktivisták felvételéről beszélt Fekete-Győr András a Momentum teljes vezetésével együtt?

Nem látunk bele a Momentum tagsági nyilvántartásába, de nem is akarunk. Az viszont a tagnyilvántartásuk adatainak az ismerete nélkül is biztosan látszik, hogy a Momentum összevissza hazudik még arról a meglehetősen egyszerű tényről is, hogy hány tagja van. 

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Big pikcsör

Rendhagyó interjú Milo Yiannopoulos radikális szólásszabadság-párti újságíróval és a New York Times bestseller szerzőjével a jobboldal és a baloldal küzdelméről, magáról a szólásszabadságról, az iszlámról, az európai kultúráról és természetesen Orbán Viktorról, Donald Trumpról és Soros Györgyről.

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

hajrá, magyarok!

Szombat este rendezik a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának fináléját.

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

bulvár

Rendhagyó beszélgetés állandó szakértőnkkel, Horváth Zsófia trénerrel egy új videós őrületről, az ASMR videókról. Arra keressük a választ, hogy miért nézik ilyen sokan, ezeket a fura videókat?

Kijött az új adatvédelmi rendelet: a Google és a Facebook pedig kapott egy több milliárd eurós pert a nyakába

Azon a napon perelték be csaknem tízmilliárd dollárra a Google-t és a Facebookot, hogy kijött az unió új adatvédelmi törvénye, a GDPR. A két cég az elmúlt időszakban nem fordított túl sok figyelmet a privát adatokra, amelyeket gyakran ki is bocsátottak egy harmadik félnek.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

amerika, london, párizs

Nagy az aggodalom a bevándorlók között Németországban miután kiderült, hogy a brémai kirendeltségen súlyos visszaélések voltak, és majdnem az összes menedékkérelmet elfogadták a hivatalban.

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

amerika, london, párizs

Nigel Farage brit függetlenségpárti politikus interjút adott a Heteknek, amiben részletesen kifejtette véleményét az Európai Unióról, Jean-Claude Junckerről és Európa jelenlegi helyzetéről. Úgy véli, hogy Brüsszel legnagyobb rémálma most Orbán Viktor.

Trumpnak igaza volt

Trumpnak igaza volt

amerika, london, párizs

Az amerikaiak többsége szerint Donald Trump legutóbbi kijelentése - miszerint az MS-13 néven elhíresült bűnbanda tagjai "állatok" - teljesen rendben van, hiteles, mivel ez az igazság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Az oldal a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató itt. Elfogadom.
Vissza az oldal tetejére