Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Momentum mindenkit hülyének néz

2018. április 19. 16:58

Egyértelműen kiderült, hogy a kicsi SZDSZ, a Momentum nem egyszerűen kamuzik bizonyos dolgokról, de konkrétan szándékosan hazudik is. Most éppen az derült ki, hogy ordas hazugság a Fekete-Győr Andrásék által úton-útfélen hangoztatott mese a naponta belépő 1000 új tagról.

Rendkívül gyorsan átvette a Momentum a magyar balliberális politikai pártok legocsmányabb politikai hagyományait. Ennek megfelelően a kis SZDSZ szinte mindennap és mindenről hazudozik is. 

Az önmagát a "haladó", "liberális" meg úgymond "európai" nézetek legfőbb letéteményesének tekintő mikropárt talán épp ezért szerepelt le – a nagy remények és a bőkezű szponzorok ellenére is – a 2018-as választáson. Az egyéni választókörzetekben mérhetetlen volt a momentumos jelöltek támogatottsága. Ráadásul százezerrel kevesebb szavazatot kaptak, mint ahányan az olimpia megrendezése ellen megszervezett aláírásgyűjtésük során aláírtak nekik. 

Mi lett erre a momentumos vezetői élcsapat reakciója? Hát nem a vereség elismerése, a hibáikkal való szembenézés, a politikából való kivonulás vagy a pártocska vezetéséről való lemondás.

Sőt éppen ellenkezőleg. A visszavonulás és a hibák elismerése helyett Fekete-Győr András és barátai úgy döntöttek, ők inkább egy olcsó kommunikációs trükkel azt mondják, hogy igazából nagy győzelmet arattak. Olyan nagy győzelmet, hogy a "hihetetlen nagy siker" miatt naponta ezer ember jelentkezett és kérte a tagfelvételét a Momentumba. 

Ezt mondta már a választás másnapján is Fekete-Győr és ehhez a hajmeresztően nevetséges és ugyanakkor gyomorforgató hazugsághoz tartja magát azóta is a teljes momentumos vezetés. 

Mindennap ezer új jelentkező? Pont ezer és nem 650 vagy 780, mindig pont 1000 ember akart jelentkezni abba a pártba, amelyiknek állítólag 1500 tagja van? 

Ez teljes képtelenség. Kizárt, hogy minden egyes nap ezer ember akart volna jelentkezni abba a pártba, amelyik bár "aktivista" pártként hirdette magát a tévés reklámjaiban, ugyanakkor a valóságban viszont már az egyéni képviselőjelölti körzetekben való elinduláshoz szükséges aláírásokat sem tudta a saját aktivistáival (nemhogy a tagjaival) összegyűjteni.

A Momentum ugyanis még a saját jelöltjei elindításához szükséges aláírásokat is fizetett diákszövetkezeti munkásokkal gyűjtette össze, ami a béraktivizmusra épülő képviseleti demokrácia irányába tett első magyarországi lépés lehet. 

A józan ész szerint tehát a Momentum állítása – amely a naponta belépni szándékozó ezrekről szól – konkrétan csak hazugság lehet. Ezt pedig a Momentum saját maga is megerősítette. 

Méghozzá nem más, mint Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője leplezte le, hogy bizony csakis egy hazugság lehet a Momentum állítása a napi ezer új tagjáról. 

Az ATV csütörtök reggeli műsorában a momentumos vezető – 11 nappal a választás után – azt mondta, hogy a választások után öt napon át naponta ezer ember kérte a felvételét a pártba.

Majd elmondja: fantasztikusnak tartja, hogy ilyen sokan kérték a felvételüket a pártba, de valójában továbbra is csak 1500 fő a párt tagsága. Akik a belépésüket kérték, ők valójában csupán a segítő szándékukat jelezték aktivistaként, amit lehet, hogy más pártoknak is felajánlottak. 

Hajnal azt mondja:

Hivatalosan továbbra is 1500 fő a tagságunk, mert körülbelül (!) még ötezer főt fel kell vennünk. Közülük ezren már jelentkeztek a hivatalos fizetős párttagságra is (!) és körülbelül négyezren vannak azok, akik aktivisták. Ők nem kell, hogy tagdíjat fizessenek."

Akárhogyan is számolunk, de az alapján, amit Hajnal Miklós mondott, sehogy sem jön ki a választások utáni öt napra a napi ezer új tag.

Esetleg kétféle tagság van a Momentumban? Vannak a tagsági díjat fizető párttagok és vannak az aktivisták? De ha így van, akkor eddig miért csak sok ezer tagról és nem pedig az aktivisták felvételéről beszélt Fekete-Győr András a Momentum teljes vezetésével együtt?

Nem látunk bele a Momentum tagsági nyilvántartásába, de nem is akarunk. Az viszont a tagnyilvántartásuk adatainak az ismerete nélkül is biztosan látszik, hogy a Momentum összevissza hazudik még arról a meglehetősen egyszerű tényről is, hogy hány tagja van. 

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

amerika, london, párizs

A migránskaraván miatt mozgósította a határőrség és a hadsereg erőit, valamint csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét is az USA - jelentette be Donald Trump amerikai elnök abban a Twitter-bejegyzésben, amelyben arra reagált, hogy Mexikó tovább engedte az Egyesül Államok határa felé a Soros szervezetek által támogatott és szervezett latinó bevándorlókból álló tömeget.

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

kétharmad

A Fejér megyei sajtó értesülései szerint a 2019-es önkormányzati választásokra Székesfehérváron közös jelölt állítását tervezi az MSZP és a DK a Jobbikkal karöltve. Ezek szerint a Jobbik is csak egy baloldali párt, hiszen összenő ami összetartozik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti Zöldek mindent megtesznek annak érdekében, hogy Bajorország ne tudja megvédeni határait.

Folytatódik az ellenzéki marakodás

Ezúttal Vágó Gábor sértődött meg.

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

kinyílott a pitypang

30 évvel az államszocializmus bukása után az MSZMP szellemi örökösei, a mai ballibek továbbra is megpróbálják meghamisítani az '56-os szabadságharc és forradalom történelmét. Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a szemkilövető Gyurcsány akaratának megfelelően a DK, az MSZP és a Párbeszéd az 1956-os forradalom legfőbb hőseként még idén is a kétes emlékű Nagy Imre előtt tiszteleg az igazi hősök, az utcai harcokat megvívó felkelők és a sortüzek áldozatai helyett.

Szigorúan magánügy

Szigorúan magánügy

piszkostizenkettő

A liberálisokat le kell győzni, a helyükre kell szorítani. Ha ezt nem tesszük, teljesen elburjánzanak, és a jó kis akolmelegből kifelé beszélve majd ők mondják meg nekünk, mit gondolhatunk és mit nem.

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

kinyílott a pitypang

Mivel lepett meg minket a HVG a múlt héten? Hát persze, hogy egy Bajnai-elemzéssel. Van benne minden: érzelem, forradalom, technokrácia, válságkezelés, geopolitika, általános politika, s persze a szokásos közhelyek. Úgy, ahogy az az értelmiségi nagykönyvben meg van írva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére