Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A migránsok kötelező betelepítését célzó európai parlamenti bizottsági döntés szembemegy az ET szándékaival

2017. október 24. 17:28

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) minapi döntése az Európai Unió legmagasabb döntéshozó szerve, az Európai Tanács szándékaival is szembemegy - fogalmazott Kovács Zoltán kormányszóvivő Londonban.

A kormányszóvivő kedden Londonban magyar és brit újságírókkal beszélgetett a magyarországi és az európai uniós folyamatokról. A politikus kijelentette: a LIBE-bizottság által a közös uniós migránsügyi rendszer dublini szabályozási kereteinek átalakításáról múlt csütörtökön megszavazott tervezet rejtett, álcázott módon szuverén hatásköröket vonna el az EU-tagországoktól.

A reform keretében ugyanis egy olyan testület jönne létre, amely gyakorlatilag kötelező és állandó kvótamechanizmust hozna létre a menedékkérők és a migránsok elosztására.

Ez az a kvótarendszer, amelyről két éve beszélünk, ez az a kvótarendszer, amelyet egyértelműen visszautasítunk, mivel szerintünk a kvótarendszer rossz ötlet, ellentétes a tagállamok érdekeivel, és veszélyes vállalkozás."

– fogalmazott londoni tájékoztatóján a kormányszóvivő, aki leszögezte, hogy a magyar álláspont ebben nagyon következetes, Magyarország szembeszáll az ilyen kezdeményezésekkel, és ezt a célt szolgálja a nemzeti konzultáció is.

Kovács Zoltán igen sikeresnek nevezte a nemzeti konzultációt. Hozzátette: a kormány erőteljes meggyőződése szerint e siker egyik eleme az, hogy a konzultáció a realitásokat tükrözi.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A magyar gazdaságról szólva kijelentette, hogy a gazdasági teljesítmény erőteljes, a kormány becslése szerint a növekedési ütem az év végére eléri a 4 százalékot, a fogyasztás 15 hónapja folyamatosan növekszik, a reálbérek 10 százalékot meghaladó ütemben emelkednek, miközben alacsony az infláció.

A 4-4,1 százalék körüli munkanélküliségi ráta történelmi mélyponton van – hangsúlyozta Kovács Zoltán. Kiemelte: 2010-ben még 11,4 százalékos volt az állástalanok aránya, azóta azonban 700 ezer új munkahely jött létre, túlnyomórészt a gazdaság piaci szegmensében, és elérhető az egymillió új munkahely megteremtésének célja az évtized végére.

Az illegális migráció témájára visszatérve Kovács Zoltán kijelentette, hogy az európai határokon zajló folyamatok nem átmenetiek. Hivatkozott egy minapi NATO-jelentésre, amely szerint tízmilliók állnak készen arra, hogy Európa felé vegyék az irányt.

Máris késésben vagyunk az illegális migráció kezelésére és megállítására irányuló erőfeszítésekkel, és ezért is riasztó, hogy mások szervezni próbálják (az illegális bevándorlást), ahelyett, hogy megállítani próbálnák"

– mondta a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése ügyében a magyar álláspont azonos az európai állásponttal, Magyarország ugyanakkor ügyelni fog a magyar érdekek érvényesülésére, és ebben nem hajlandó kompromisszumra.

A nem kormányzati szervezetekkel kapcsolatos kormányálláspontra vonatkozó újságírói kérdésre a kormányszóvivő kifejtette:

Ha valaki be akar kapcsolódni a politikai döntéshozatalba, ahhoz demokratikus felhatalmazás szükséges, a nem kormányzati szervezeteknek azonban nincs ilyen demokratikus felhatalmazásuk, soha nem indultak választásokon. A választói támogatottság nem azonos a pénzügyi támogatással"

– tette hozzá.

Kijelentette: az a 18 milliárd dollár, amelyet Soros György az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványok rendelkezésére bocsátott több, mint amennyi a magyar költségvetésbe a személyi jövedelemadókból évente befolyik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

kinyílott a pitypang

Átírta a nyelvtant a francia tudományos akadémia. A csak hímnemű foglalkozásneveknek kitaláltak egy nőnemű változatot is a nyelvészek, hogy ne legyen gond a genderkompatibilitással.

A németek döntő többsége aggódik a bevándorlás miatt

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

amerika, london, párizs

Nyugati szomszédunknál azon megy a vita, hogy nagypéntek csak részben legyen munkanap. A Zöldek egyik képviselője botrányos megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

Deutsch Tamás példásan helyretette Junckert

Jean-Claude Juncker bevándorláspárti EB-elnök szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból (EPP), erre reagált a Facebookon Deutsch Tamás.

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

kinyílott a pitypang

Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa után a korábbi miniszterelnök-jelölt, most épp a főpolgármesteri címre ácsingózó Karácsony Gergely baja is meggyűlt a "j" és az "ly" betűk használatával.

Salvini ismét keményen beszólt egy "migránsmentő" hajónak

Salvini ismét keményen beszólt egy "migránsmentő" hajónak

amerika, london, párizs

A Soros-féle NGO hiába változtatta meg a hajó nevét, Olaszországban így sem köthetnek ki.

Jakab Péter szerint a cigányok a szobájuk közepére szoktak piszkítani

Jakab Péter szerint a cigányok a szobájuk közepére szoktak piszkítani

kétharmad

Nincs megállás, a zsidók és a homoszexuálisok mellett a cigányokról is velős véleményt fogalmazott meg a Jobbik parlamenti képviselője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére