Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A migránsok kötelező betelepítését célzó európai parlamenti bizottsági döntés szembemegy az ET szándékaival

2017. október 24. 17:28

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) minapi döntése az Európai Unió legmagasabb döntéshozó szerve, az Európai Tanács szándékaival is szembemegy - fogalmazott Kovács Zoltán kormányszóvivő Londonban.

A kormányszóvivő kedden Londonban magyar és brit újságírókkal beszélgetett a magyarországi és az európai uniós folyamatokról. A politikus kijelentette: a LIBE-bizottság által a közös uniós migránsügyi rendszer dublini szabályozási kereteinek átalakításáról múlt csütörtökön megszavazott tervezet rejtett, álcázott módon szuverén hatásköröket vonna el az EU-tagországoktól.

A reform keretében ugyanis egy olyan testület jönne létre, amely gyakorlatilag kötelező és állandó kvótamechanizmust hozna létre a menedékkérők és a migránsok elosztására.

Ez az a kvótarendszer, amelyről két éve beszélünk, ez az a kvótarendszer, amelyet egyértelműen visszautasítunk, mivel szerintünk a kvótarendszer rossz ötlet, ellentétes a tagállamok érdekeivel, és veszélyes vállalkozás."

– fogalmazott londoni tájékoztatóján a kormányszóvivő, aki leszögezte, hogy a magyar álláspont ebben nagyon következetes, Magyarország szembeszáll az ilyen kezdeményezésekkel, és ezt a célt szolgálja a nemzeti konzultáció is.

Kovács Zoltán igen sikeresnek nevezte a nemzeti konzultációt. Hozzátette: a kormány erőteljes meggyőződése szerint e siker egyik eleme az, hogy a konzultáció a realitásokat tükrözi.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A magyar gazdaságról szólva kijelentette, hogy a gazdasági teljesítmény erőteljes, a kormány becslése szerint a növekedési ütem az év végére eléri a 4 százalékot, a fogyasztás 15 hónapja folyamatosan növekszik, a reálbérek 10 százalékot meghaladó ütemben emelkednek, miközben alacsony az infláció.

A 4-4,1 százalék körüli munkanélküliségi ráta történelmi mélyponton van – hangsúlyozta Kovács Zoltán. Kiemelte: 2010-ben még 11,4 százalékos volt az állástalanok aránya, azóta azonban 700 ezer új munkahely jött létre, túlnyomórészt a gazdaság piaci szegmensében, és elérhető az egymillió új munkahely megteremtésének célja az évtized végére.

Az illegális migráció témájára visszatérve Kovács Zoltán kijelentette, hogy az európai határokon zajló folyamatok nem átmenetiek. Hivatkozott egy minapi NATO-jelentésre, amely szerint tízmilliók állnak készen arra, hogy Európa felé vegyék az irányt.

Máris késésben vagyunk az illegális migráció kezelésére és megállítására irányuló erőfeszítésekkel, és ezért is riasztó, hogy mások szervezni próbálják (az illegális bevándorlást), ahelyett, hogy megállítani próbálnák"

– mondta a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése ügyében a magyar álláspont azonos az európai állásponttal, Magyarország ugyanakkor ügyelni fog a magyar érdekek érvényesülésére, és ebben nem hajlandó kompromisszumra.

A nem kormányzati szervezetekkel kapcsolatos kormányálláspontra vonatkozó újságírói kérdésre a kormányszóvivő kifejtette:

Ha valaki be akar kapcsolódni a politikai döntéshozatalba, ahhoz demokratikus felhatalmazás szükséges, a nem kormányzati szervezeteknek azonban nincs ilyen demokratikus felhatalmazásuk, soha nem indultak választásokon. A választói támogatottság nem azonos a pénzügyi támogatással"

– tette hozzá.

Kijelentette: az a 18 milliárd dollár, amelyet Soros György az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványok rendelkezésére bocsátott több, mint amennyi a magyar költségvetésbe a személyi jövedelemadókból évente befolyik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére