Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A migránsok kötelező betelepítését célzó európai parlamenti bizottsági döntés szembemegy az ET szándékaival

2017. október 24. 17:28

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) minapi döntése az Európai Unió legmagasabb döntéshozó szerve, az Európai Tanács szándékaival is szembemegy - fogalmazott Kovács Zoltán kormányszóvivő Londonban.

A kormányszóvivő kedden Londonban magyar és brit újságírókkal beszélgetett a magyarországi és az európai uniós folyamatokról. A politikus kijelentette: a LIBE-bizottság által a közös uniós migránsügyi rendszer dublini szabályozási kereteinek átalakításáról múlt csütörtökön megszavazott tervezet rejtett, álcázott módon szuverén hatásköröket vonna el az EU-tagországoktól.

A reform keretében ugyanis egy olyan testület jönne létre, amely gyakorlatilag kötelező és állandó kvótamechanizmust hozna létre a menedékkérők és a migránsok elosztására.

Ez az a kvótarendszer, amelyről két éve beszélünk, ez az a kvótarendszer, amelyet egyértelműen visszautasítunk, mivel szerintünk a kvótarendszer rossz ötlet, ellentétes a tagállamok érdekeivel, és veszélyes vállalkozás."

– fogalmazott londoni tájékoztatóján a kormányszóvivő, aki leszögezte, hogy a magyar álláspont ebben nagyon következetes, Magyarország szembeszáll az ilyen kezdeményezésekkel, és ezt a célt szolgálja a nemzeti konzultáció is.

Kovács Zoltán igen sikeresnek nevezte a nemzeti konzultációt. Hozzátette: a kormány erőteljes meggyőződése szerint e siker egyik eleme az, hogy a konzultáció a realitásokat tükrözi.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A magyar gazdaságról szólva kijelentette, hogy a gazdasági teljesítmény erőteljes, a kormány becslése szerint a növekedési ütem az év végére eléri a 4 százalékot, a fogyasztás 15 hónapja folyamatosan növekszik, a reálbérek 10 százalékot meghaladó ütemben emelkednek, miközben alacsony az infláció.

A 4-4,1 százalék körüli munkanélküliségi ráta történelmi mélyponton van – hangsúlyozta Kovács Zoltán. Kiemelte: 2010-ben még 11,4 százalékos volt az állástalanok aránya, azóta azonban 700 ezer új munkahely jött létre, túlnyomórészt a gazdaság piaci szegmensében, és elérhető az egymillió új munkahely megteremtésének célja az évtized végére.

Az illegális migráció témájára visszatérve Kovács Zoltán kijelentette, hogy az európai határokon zajló folyamatok nem átmenetiek. Hivatkozott egy minapi NATO-jelentésre, amely szerint tízmilliók állnak készen arra, hogy Európa felé vegyék az irányt.

Máris késésben vagyunk az illegális migráció kezelésére és megállítására irányuló erőfeszítésekkel, és ezért is riasztó, hogy mások szervezni próbálják (az illegális bevándorlást), ahelyett, hogy megállítani próbálnák"

– mondta a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése ügyében a magyar álláspont azonos az európai állásponttal, Magyarország ugyanakkor ügyelni fog a magyar érdekek érvényesülésére, és ebben nem hajlandó kompromisszumra.

A nem kormányzati szervezetekkel kapcsolatos kormányálláspontra vonatkozó újságírói kérdésre a kormányszóvivő kifejtette:

Ha valaki be akar kapcsolódni a politikai döntéshozatalba, ahhoz demokratikus felhatalmazás szükséges, a nem kormányzati szervezeteknek azonban nincs ilyen demokratikus felhatalmazásuk, soha nem indultak választásokon. A választói támogatottság nem azonos a pénzügyi támogatással"

– tette hozzá.

Kijelentette: az a 18 milliárd dollár, amelyet Soros György az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványok rendelkezésére bocsátott több, mint amennyi a magyar költségvetésbe a személyi jövedelemadókból évente befolyik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester szombaton aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

amerika, london, párizs

A felkavaró eset Olaszországban történt, a hajléktalan migráns egy hónappal ezelőtt kapott menekültstátuszt.

Hatalmas fölényben a Brexit-pártiak Nagy-Britanniában

Hatalmas fölényben a Brexit-pártiak Nagy-Britanniában

amerika, london, párizs

Drasztikusan apad a brüsszelita, maradáspártiak csoportja Nagy-Britanniában, miután egy friss felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 28 százaléka gondolja úgy, hogy el kellene vetni egy az egyben az unióból való kilépés ötletét.

Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

amerika, london, párizs

Növekszik az elégedetlenség Franciaországban, miután emelkedik az üzemanyagok ára. Szombaton gigatüntetésre készülnek a franciák: mintegy 1500 helyszínen fogják korlátozni a forgalmat az autósok.

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

amerika, london, párizs

A balliberális nemzetközi eliten kívül sem a helyiek, sem pedig egyes politikusok nem örülnek a fokozódó bevándorlásnak. Például az Egyesült Államokkal közös határnál fekvő mexikói Tijuana polgármestere a városban tartózkodó, az Egyesült Államokba igyekvő több mint 2 ezer migráns távozását sürgette pénteken.

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére