Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A migránshajó kiköthetett, azonban a migránsok nem léphettek olasz földre

2018. augusztus 21. 18:22

CATANIA, 18:22

Az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója fedélzetén 177 migránssal továbbra is a szicíliai Catania kikötőjében várakozik, miután Matteo Salvini olasz belügyminiszter nem engedélyezte a migránsok partra szállását elosztásukat sürgetve az EU-tagállamok között.

A Diciotti az olasz hatóságok közleménye szerint "technikai" megállót tart Catania kikötőjében, vagyis a hajót ivóvízzel, élelemmel és üzemanyaggal látják el – írja az MTI.

A hajót nem közelíthették meg az olasz, valamint nemzetközi humanitárius és egészségügyi szervezetek képviselői sem.

Fotó: AFP

Az olasz parti őrség hajójának Danilo Toninelli infrastrukturális és közlekedési miniszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa engedélyezte, hogy Cataniában megálljon. Matteo Salvini belügyminiszter, a Liga politikusa viszont nemet mondott arra, hogy a fedélzeten tartózkodó 177 migráns olasz területre lépjen. Így a migránsok nem hagyhatták el a hajót.

Az olasz belügyminisztérium hétfőn közleményben hangsúlyozta, hogy Matteo Salvini belügyminiszter "nem adott és nem is fog engedélyt adni" a migránsok partra szállásához, amíg nem kap garanciákat az EU-tól, hogy a menedékkérőket szétosztják a tagállamok között. Matteo Salvini azt is hangsúlyozta, hogy Olaszország partjaira az utóbbi években 700 ezer bevándorló érkezett.

Salvini kijelentette, konkrét kötelezettséget vár az EU-tól: emlékeztetett, hogy júliusban több EU-ország jelezte, hogy kész 50-50 főt befogadni az akkor érkezett több mint 450 fős migránscsoportból. Végül azonban egyedül Franciaország fogadott be közülük 47 személyt, a többi ország egyet sem – mondta Matteo Salvini.

Az olasz belügyminiszter emellett ismét azzal fenyegetett, hogy Líbiába szállíttatja vissza az illegális bevándorlókat. "Európa vagy elkezdi komolyan védeni határait és szétosztja a befogadott menedékkérőket, vagy mi elkezdjük őket visszavinni azokba a kikötőkbe, ahonnan elindultak" – írta Salvini Twitter-üzenetében.

Olaszország már megtette kötelességét, s ami sok, az sok"

– sérelmezte a bevándorlásellenes Liga vezetője.

Az olasz külügyminisztérium szintén fellépésre szólította az Európai Bizottságot a migránsok szétosztását szorgalmazva.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNCHR) figyelmeztette az olasz kormányt, tartsa tiszteletben a migránsok emberi jogait.

Paolo Gentiloni volt olasz miniszterelnök Twitteren azt írta, a világon először fordul elő, hogy a parti őrség hajóját kitiltsák saját országa kikötőiből. A Diciotti a Máltához tartozó tengeri övezetben csütörtökön vette fedélzetére a Líbiából indult migránscsoportot. Málta megtagadta, hogy a szigetországba vigyék őket. Az olasz parti őrség hajója egészen hétfőig Lampedusa vizein vesztegelt.

A Diciotti júliusban 67 migránst vett át fedélzetére a Vos Thalassa olasz teherhajóról, akkor is napokig nem köthetett ki olasz kikötőben. Végül Sergio Mattarella olasz államfő engedélyezte a kikötést és a migránsok befogadását.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére