Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

2019. január 18. 21:00

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Migrációkutató Intézet az antiszemita hátterű atrocitások és a bevándorlás összefüggéseit, valamint a mértéküket vizsgálta médiaelemzésen és statisztikákon keresztül Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Svédországban, Norvégiában és Dániában.

Azt tanulmányozták, hogy az ismert állami és civil szervezetek által készített felmérések mennyire támasztják alá a bevándorlás által kiemelten érintett nyugat- és észak-európai országok antiszemitizmusáról szóló híradások állításait; lehet-e beszélni az érintett országokban az antiszemitizmus mértékének növekedéséről a migrációs válság óta.

A médiaelemezés az összes szóban forgó országban az antiszemitizmus növekedését mutatja.

A közlemény szerint a folyamatos növekedést csak az Egyesült Királyságban, Németországban és Dániában lehetett látni a migrációs válság kirobbanásától kezdődően, míg Hollandiában 2017-ben – többévnyi csökkenést után – jutottak el egy viszonylag magas támadásszámhoz.

Franciaországban a támadások száma eközben folyamatosan csökkent, míg Svédországban éppen a migrációs válság kitörésének évében ugrott meg. Eltekintve az általános támadások számától, szembetűnő az erőszakos incidensek számának hirtelen növekedése Franciaországban és Hollandiában.

Svédországon kívül mindegyik országról elmondható, hogy a 2014-es gázai konfliktus évében minden addigi – és azt követő – évet meghaladó számú antiszemita indíttatású atrocitást mértek.

Az antiszemita incidenseket összegyűjtő és elemző brit szervezet adataiból az derült ki, hogy ebben az évben elsősorban a bevándorló hátterű emberek által elkövetett támadások száma nőtt meg. Ebből logikusnak tűnik a következtetés, hogy a közel-keleti konfliktus éleződését a palesztin üggyel azonosuló bevándorló hátterű emberek radikalizálódása és a helyi zsidó közösségre kivetített Izrael-gyűlölet kísérte. Bár nem tapasztalható közvetlen kapcsolat a migrációs válság és az antiszemitizmus növekedése között, az előbb bemutatott összefüggés is "a bevándorló közösségek antiszemita hátterű atrocitásokban játszott komoly szerepét támasztja alá".

Az elkövetők hátteréről egyes esetekben nem rendelkeznek friss és átfogó adatokkal, de a korábbi évekből kirajzolódó folyamatok és "a sajtóban megjelenő vélemények szerint" a támadók jelentős része bevándorló közösségekből került ki. Erre szolgáltat példát Franciaország, Norvégia és Dánia. Hollandiában a felméréseket készítő szervezet elemzéseiből és munkatársainak nyilatkozataiból is hasonló helyzetre lehet következtetni. Az Egyesült Királyságból részletes és friss adatokkal rendelkeznek, amelyek a bevándorló közösségekből érkező támadók erős felülreprezentáltságát mutatják. Németország és Svédország esetében a kevéssé megbízható és hiányos adatok miatt nem lehet részletes következtetésekre jutni, ám szembetűnő a jobboldali elkövetők "állítólag kiemelkedő" aránya.

A Migrációkutató Intézet szerint – a zsidó közösség véleményét tükröző felmérések alapján – lényegében mindegyik országban feltételezhető, hogy az atrocitások száma valójában nagyobb, mint amennyi a hivatalos statisztikákban szerepel. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

amerika, london, párizs

Bár továbbra is az ÖVP a legnépszerűbb párt Ausztriában, és még mindig az SPÖ a második, a három legnépszerűbb párt között már sokat csökkent a különbség, a tendencia pedig egyértelmű: az FPÖ erősödik, a többiek gyengülnek.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Timmermans Magyarországon

Máris kikezdték a bevándorláspártiak Trump legújabb intézkedését

Donald Trump a rendkívüli állapot kihirdetésével szeretné biztosítani a fal megépítését - a demokraták mindent megtesznek ez ellen.

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

kinyílott a pitypang

Az MSZP-kongresszuson nem derült ki, hogy mit is gondolnak az MSZP-ben erről a kérdésről, mert elhangzott minden és annak az ellenkezője is.

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

kétharmad

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyílt levélben válaszolt Annika Strandhall hazugságaira.

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

amerika, london, párizs

A spekuláns ezúttal a Budapest Folyamat keretében akar ránk erőszakolni egy bevándorlást ösztönző paktumot.

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök pénteken egy fehér házi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Abe Sinzó japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte őt az Észak-Koreával való párbeszédért és a koreai-félszigeti feszültség csökkentéséért tett erőfeszítéseiért.

Rangadókkal folytatódik a világ legizgalmasabb bajnoksága

Rangadókkal folytatódik a világ legizgalmasabb bajnoksága

hajrá, magyarok!

A Fradi Debrecenbe, a Honvéd Miskolcra utazik az NB I. 21. fordulójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére