Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A migráció teljesen átrajzolja Európa térképét

H. I.

2016. szeptember 20. 20:58

A migráció látványosan átrajzolja Európa térképét. Az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott egyes, a bevándorlás szempontjából "divatos" országok lakosságának összetétele.

Nyugat-európai országok lakosságának bevándorló-arányai (2016) – másod- és harmadgenerációs bevándorlók nélkül

Svédország: 21,6 %

Norvégia: 16,1 %

Dánia: 12,3%

Németország: 21,0%

Egyesült Királyság: 13% (2014)

Franciaország: 8,8% (2014)

Az európai nagyvárosok is teljesen átalakulnak.

Franciaország

Franciaországban már 2011-ben 751 „szenzitív városi zónát”, úgynevezett „no go” zónát tartottak nyilván – a teljes lista a francia kormány honlapján elérhető. A honlap térképein, utcákra lebontva ismertetik hol nem kívánatos a francia polgárok jelenléte. Becslések szerint 5 millió muszlim él ezeken a területeken.

Lyon, Toulouse, Marseille utcáin muszlimok ezrei zárják el az utakat a pénteki imák idején, bezárásra kényszerítve a helyi boltokat. Számos mecsetből az elhangzó prédikációt kihangosítják, így az utcákon hangszóróból szól az „Allahu Akbar”. Marseille – bár 2013-ban Európa kulturális fővárosa lett – hírnevét a kontinens legveszélyesebb városaként alapozta meg. Korábban az észak-afrikai eredetű hasissal és kalasnyikovokkal való kereskedés volt a város „profilja”, a rendőrségi ellenőrzés alól egész negyedek estek ki. Mára Marseille-nek nem annyira az erőszak a problémája, hanem a populáció 30-40 százalékát kitevő muszlim lakosság. A kikötőváros ráadásul jó úton halad afelé, hogy Franciaország első muszlim többségű városa legyen.

Egy 2011 októberében megjelent 2200 oldalas jelentés (Banlieue de la République, "A köztársaság külvárosai"), kimutatta, hogy Seine-Saint-Denis és más Párizs környéki muszlim többségű külvárosok már akkor elszakadtak az államhatalomtól és a saría (iszlám jog) vette át a francia polgárjog helyét. Seine-Saint-Denis 40 kerületéből egyébként 36-ot tart számon a rendőrség érzékeny területként.

Belgium

Brüsszel lakosságának már 20 százaléka muszlim vallású, és több, bevándorlók lakta negyed számít „no-go” zónának. Brüsszel Kuregem negyedébe a járőrautók is párosával járnak: az egyik járőrözik, míg a másik fedezi. A Molenbeek-Saint-Jean negyedben (ide valósiak voltak a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli terrorista merényletek elkövetői) még a rendőröknek is tilos nyilvánosan kávézniuk vagy szendvicset enniük ramadán idején.

Egyesült Királyság

21 város vagy városrész rendelkezik jelentős muszlim lakossággal és a hozzá tartozó problémákkal. A britek a „No-Go Zone” kifejezést vagy a „Sharia Controlled Zone” nevet használják az érintett kerületek megnevezésére. Ezek közül néhány jelentősebb: Birmingham, Blackburn with Darwen, Leeds, Leicester, London, Manchester, Oldham és Westminster. Ezekben a kerületekben a rendőrség és más végrehajtó szervek sem tudják érvényre juttatni az állam akaratát. A mentők, tűzoltók, szemétszállítók stb. jelenléte nem, vagy csak alig megoldott, mert a muszlim fiatalok folyamatosan megtámadják őket.

(Forrás: Migrációkutató Intézet)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére