Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A migráció teljesen átrajzolja Európa térképét

H. I.

2016. szeptember 20. 20:58

A migráció látványosan átrajzolja Európa térképét. Az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott egyes, a bevándorlás szempontjából "divatos" országok lakosságának összetétele.

Nyugat-európai országok lakosságának bevándorló-arányai (2016) – másod- és harmadgenerációs bevándorlók nélkül

Svédország: 21,6 %

Norvégia: 16,1 %

Dánia: 12,3%

Németország: 21,0%

Egyesült Királyság: 13% (2014)

Franciaország: 8,8% (2014)

Az európai nagyvárosok is teljesen átalakulnak.

Franciaország

Franciaországban már 2011-ben 751 „szenzitív városi zónát”, úgynevezett „no go” zónát tartottak nyilván – a teljes lista a francia kormány honlapján elérhető. A honlap térképein, utcákra lebontva ismertetik hol nem kívánatos a francia polgárok jelenléte. Becslések szerint 5 millió muszlim él ezeken a területeken.

Lyon, Toulouse, Marseille utcáin muszlimok ezrei zárják el az utakat a pénteki imák idején, bezárásra kényszerítve a helyi boltokat. Számos mecsetből az elhangzó prédikációt kihangosítják, így az utcákon hangszóróból szól az „Allahu Akbar”. Marseille – bár 2013-ban Európa kulturális fővárosa lett – hírnevét a kontinens legveszélyesebb városaként alapozta meg. Korábban az észak-afrikai eredetű hasissal és kalasnyikovokkal való kereskedés volt a város „profilja”, a rendőrségi ellenőrzés alól egész negyedek estek ki. Mára Marseille-nek nem annyira az erőszak a problémája, hanem a populáció 30-40 százalékát kitevő muszlim lakosság. A kikötőváros ráadásul jó úton halad afelé, hogy Franciaország első muszlim többségű városa legyen.

Egy 2011 októberében megjelent 2200 oldalas jelentés (Banlieue de la République, "A köztársaság külvárosai"), kimutatta, hogy Seine-Saint-Denis és más Párizs környéki muszlim többségű külvárosok már akkor elszakadtak az államhatalomtól és a saría (iszlám jog) vette át a francia polgárjog helyét. Seine-Saint-Denis 40 kerületéből egyébként 36-ot tart számon a rendőrség érzékeny területként.

Belgium

Brüsszel lakosságának már 20 százaléka muszlim vallású, és több, bevándorlók lakta negyed számít „no-go” zónának. Brüsszel Kuregem negyedébe a járőrautók is párosával járnak: az egyik járőrözik, míg a másik fedezi. A Molenbeek-Saint-Jean negyedben (ide valósiak voltak a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli terrorista merényletek elkövetői) még a rendőröknek is tilos nyilvánosan kávézniuk vagy szendvicset enniük ramadán idején.

Egyesült Királyság

21 város vagy városrész rendelkezik jelentős muszlim lakossággal és a hozzá tartozó problémákkal. A britek a „No-Go Zone” kifejezést vagy a „Sharia Controlled Zone” nevet használják az érintett kerületek megnevezésére. Ezek közül néhány jelentősebb: Birmingham, Blackburn with Darwen, Leeds, Leicester, London, Manchester, Oldham és Westminster. Ezekben a kerületekben a rendőrség és más végrehajtó szervek sem tudják érvényre juttatni az állam akaratát. A mentők, tűzoltók, szemétszállítók stb. jelenléte nem, vagy csak alig megoldott, mert a muszlim fiatalok folyamatosan megtámadják őket.

(Forrás: Migrációkutató Intézet)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére