Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A migráció teljesen átrajzolja Európa térképét

H. I.

2016. szeptember 20. 20:58

A migráció látványosan átrajzolja Európa térképét. Az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott egyes, a bevándorlás szempontjából "divatos" országok lakosságának összetétele.

Nyugat-európai országok lakosságának bevándorló-arányai (2016) – másod- és harmadgenerációs bevándorlók nélkül

Svédország: 21,6 %

Norvégia: 16,1 %

Dánia: 12,3%

Németország: 21,0%

Egyesült Királyság: 13% (2014)

Franciaország: 8,8% (2014)

Az európai nagyvárosok is teljesen átalakulnak.

Franciaország

Franciaországban már 2011-ben 751 „szenzitív városi zónát”, úgynevezett „no go” zónát tartottak nyilván – a teljes lista a francia kormány honlapján elérhető. A honlap térképein, utcákra lebontva ismertetik hol nem kívánatos a francia polgárok jelenléte. Becslések szerint 5 millió muszlim él ezeken a területeken.

Lyon, Toulouse, Marseille utcáin muszlimok ezrei zárják el az utakat a pénteki imák idején, bezárásra kényszerítve a helyi boltokat. Számos mecsetből az elhangzó prédikációt kihangosítják, így az utcákon hangszóróból szól az „Allahu Akbar”. Marseille – bár 2013-ban Európa kulturális fővárosa lett – hírnevét a kontinens legveszélyesebb városaként alapozta meg. Korábban az észak-afrikai eredetű hasissal és kalasnyikovokkal való kereskedés volt a város „profilja”, a rendőrségi ellenőrzés alól egész negyedek estek ki. Mára Marseille-nek nem annyira az erőszak a problémája, hanem a populáció 30-40 százalékát kitevő muszlim lakosság. A kikötőváros ráadásul jó úton halad afelé, hogy Franciaország első muszlim többségű városa legyen.

Egy 2011 októberében megjelent 2200 oldalas jelentés (Banlieue de la République, "A köztársaság külvárosai"), kimutatta, hogy Seine-Saint-Denis és más Párizs környéki muszlim többségű külvárosok már akkor elszakadtak az államhatalomtól és a saría (iszlám jog) vette át a francia polgárjog helyét. Seine-Saint-Denis 40 kerületéből egyébként 36-ot tart számon a rendőrség érzékeny területként.

Belgium

Brüsszel lakosságának már 20 százaléka muszlim vallású, és több, bevándorlók lakta negyed számít „no-go” zónának. Brüsszel Kuregem negyedébe a járőrautók is párosával járnak: az egyik járőrözik, míg a másik fedezi. A Molenbeek-Saint-Jean negyedben (ide valósiak voltak a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli terrorista merényletek elkövetői) még a rendőröknek is tilos nyilvánosan kávézniuk vagy szendvicset enniük ramadán idején.

Egyesült Királyság

21 város vagy városrész rendelkezik jelentős muszlim lakossággal és a hozzá tartozó problémákkal. A britek a „No-Go Zone” kifejezést vagy a „Sharia Controlled Zone” nevet használják az érintett kerületek megnevezésére. Ezek közül néhány jelentősebb: Birmingham, Blackburn with Darwen, Leeds, Leicester, London, Manchester, Oldham és Westminster. Ezekben a kerületekben a rendőrség és más végrehajtó szervek sem tudják érvényre juttatni az állam akaratát. A mentők, tűzoltók, szemétszállítók stb. jelenléte nem, vagy csak alig megoldott, mert a muszlim fiatalok folyamatosan megtámadják őket.

(Forrás: Migrációkutató Intézet)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére