Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A MeToo-mozgalom begyűrűzött az amerikai politikába

2018. szeptember 5. 14:20

Az amerikai félidős választások középpontjában a nők állnak. Egyre-másra arról szólnak a hírek, hogy soha ennyi nő még nem indult a kongresszusi választásokon mint most. 

Kevesebb mint két hónap van hátra a félidős amerikai választásokig. A november 6-án esedékes voksoláson újraválasztják a szenátus harmadát valamint a képviselőház egészét, de további 39 államban és szövetségi területen kormányzót is választanak, illetve állami és helyi szintű választást is tartanak.

A Rutgers Egyetem adatai szerint 476 nő száll versenybe a 435 képviselői posztért. Ezt illetően a rekord még 2012-ben dőlt meg, akkor 298 nő indult a választásokon. Jelenleg a törvényhozás 20 százalékát teszik ki nők, azaz 5 képviselőből 1 nő. Az állami törvényhozásban a tisztségviselők negyede nő. Az úgynevezett gyengébbik nem leginkább a kormányzói hivatalokban alulreprezentált, mivel az 50 szövetségi állam közül csak hatot vezetnek nők.

A republikánusok és a demokraták között is egyre több a nő, de nem meglepő módon főleg a demokraták között. Hiszen ők igyekeztek becsatornázni a MeToo-mozgalmat és megpróbálták felhasználni Trump ellen.

Már a 2016-os amerikai elnökválasztást követően sivalkodni kezdtek. 2017 januárjában Trump-ellenes demonstrációt tartottak Amerika-szerte Women’s March, azaz a Nők Menete néven. A tüntetőkben egyetlen dolog volt közös: a Trump-ellenesség. Továbbá megpróbálták az a látszatot kelteni, mintha Trump "nőellenes" – jelentsen ez bármit is – lenne.

Michael Moore filmrendező nagy sivalkodásba kezdett a rendezvényen. Látványosan összetépte a The Washington Post címoldalát, mivel az szerepelt rajta, hogy „Trump átvette a hatalmat” és ez szerinte nem igaz. "A hatalom itt van nálunk, mi vagyunk Amerika többsége" – rikácsolta. Ismerős ez a „mi vagyunk a többség” szöveg? Nem véletlen, miután Orbán Viktor harmadszor is kétharmaddal nyert, az ellenzék nem tudta feldolgozni a vereséget és azzal a szöveggel álltak elő, hogy ők a többség. Most Németországban a libsik és a szocdemek álltak elő ugyanezzel a szöveggel a chemnitzi tüntetések után.

De visszatérve a demokratákra: miután sikerült átpolitizálniuk a MeToo-mozgalmat is, felkarolták az elveszett nőket. Az Emerge America szervezet még tréningeket is tart a demokrata női jelöltek számára azzal a céllal, hogy felkészítsék őket a kampányra.

Texas két latinó nőt, Új-Mexikó egy őslakos nőt, Michigen pedig elsőként indít muszlim nőt a választásokon.

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

Amanda Clayton a Vanderbilt Egyetem adjunktusa szerint a nők sokkal elkötelezettebbek politikailag, ha van előttük egy politikai szerepminta vagy vezető. Azonban most ennek az ellentétét látjuk, a férfiak felülreprezentáltsága ellen küzdenek.

Azaz arra építik a politikai karrierjüket, hogy ők nők és el vannak nyomva. Azonban nem valószínű, hogy a 2018-as amerikai félidős választások hozzák el majd az áttörést a számukra.

Hiszen az kevés, ha valaki a nemiségre akarja építeni a politikai karrierjét. Persze a női öntudatosság virágkorát éli, de a felmérések szerint egy szavazó nem fog azért egy jelöltre voksolni, mert ő nő. Sokkal jobban számít a politikai irányultság, azaz, hogy az illető demokrata vagy republikánus.

Az idén először haladja meg az választókorú Y generáció, azaz az 1981 és 1996 között született nemzedék tagjainak száma az 1946 és 1964 közötti bébibumm-generáció tagjainak számát. Sőt a bevándorlásnak és a honosításnak köszönhetően, ha a jelenlegi trendek folytatódnak, akkor az ezredfordulós nemzedékből kikerülő választók száma tovább növekedhet. A Y generáció tagjainak pedig egy jó része a demokratákhoz húz, hiszen ők tolják a bevándorláspártiságot. Szóval hogy a nők szerepe hogyan alakul majd a politikában, sok múlik az Y generáción. A szakértők szerint hiába a sok női induló, kevés az esély arra, hogy valóban pozíciókhoz jussanak. Azaz a demokraták hiába reménykednek abban, hogy a MeToo-mozgalom hamarosan elhozza számukra az elnöki posztot, de azért mindent megtesznek, hogy Trumpot a nők ellenségeként állítsák be.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi politikai és kulturális baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

Utolsó szakaszába érkezik a Nemzetek Ligájának csoportköre: minden szinten és csoportban eldől, hogy ki esik ki, és ki játszhat az adott divízió megnyeréséért.

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

amerika, london, párizs

Nem nyugszanak a migránspárti brüsszeliták, ismét az Európai Parlament (EP) elé citálják a migránsvízumok ügyét. Szerdán ugyanis nem lett meg az abszolút többség a "humanitárius célú vízumok" bevezetését kezdeményező határozatról szóló európai parlamenti szavazáson.

A holland liberálisoknak már Fekete Péter is rasszista

A bíróság egyelőre elutasította a karakter betiltását célzó javaslatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére