Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A malacbanda végnapjai

Szentesi Zöldi László

2019. február 13. 11:45

Az ellenzéki pártok pontosan ismerik a helyzetet, csak még mindig nem értik, hogy miért nem kérnek belőlük az emberek.

Ha majd évtizedek múlva visszatekintünk a 2010 és 2020 közötti közéletre, első észrevételünk alighanem az ellenzéki pártok hihetetlen formahanyatlása lesz. Amikor azt a rettenetes mondatot leírjuk, hogy vissza nekünk Lendvai Ildikót, Kovács Lászlót és az öreg bolsevikokat, abban minden benne van. A minden hájjal megkent, több évtizedes pártmunkában megedzett elvtársakat nemhogy a harmadik, sokkal inkább a tizedik vonal váltotta fel. Elegendő csak Tóth Bertalanra, Fekete-Győr Andrásra és Sneider Tamásra gondolni, akiknek politikai nanométerrel segítették a világra kerülésüket a sorozatgyártáskor.

Orbán Viktor azért olyan sikeres, mert ezeknek az embereknek semmilyen ajánlatuk nincs Magyarország számára. És persze azért, mert neki akad bőséggel. A magyar közéletben hosszú évek óta a következő zajlik: az ellenzék megragad valamilyen ügyet, igyekszik azt a kilencvenes években megszokott módon a szétforgácsolódott, de még működő hálózatával szétteríti, aztán amikor a magyar társadalom nem vevő rá, megsértődik. Nem veszik észre, hogy a saját témáik nem esnek egybe a magyar emberek témáival. Amit ők égbekiáltó botrányként érzékelnek, az valójában egy szűk értelmiségi csoporton kívül senkit nem érdekel az országban. Az ellenzék szimfonikus zenekarból falusi malacbandává silányult, de egytől egyig úgy érzik, hogy ők a világ legnagyszerűbb zenészei, akik minden hangszeren játszanak.

Ezzel szemben Orbán Viktor és a Fidesz karaktere pontosan meghatározható. Olyan témákkal jelentkeznek, amelyeket kivétel nélkül minden ember magáénak érezhet ebben az országban. A bevándorlás elleni harc, a rezsicsökkentés abszolút egyértelmű irányt mutat, és mindenkinek, beleértve a kormánypolitika ellenzőit is, könnyebbé teszi az életét. Ezek sorába tartozik a mostani családvédelmi akciósorozat is.

Amikor az ellenzék már-már azt hinné, hogy a témái végre célba érnek, hogy sikerült Budapest utcáin fenntartani a feszültséget, akkor az igazság nevű nagybácsi megérkezik a városba, és huncut mosollyal leteszi bőröndjét az előszobában. Merthogy a Fidesznek és a kormánynak semmit nem kellett csinálnia, a nagy forradalom magától szétmállott. Nem is történhet másként olyan ügyetlen ügynökökkel, akik lyukas zokniban bóbiskolnak a nyilvánosság előtt, valamint az ellenzéki alternatívájuk kimerül abban, hogy visszapattannak az ajtóról. Szóval akkor, amikor a legnagyobb kiterjedésében is néhány ezres tüntetéssorozat elért a Lánchídra, ahol végül nyolcan maradtak, az ellenzéki tanácstalanság kellős közepén a miniszterelnök meghirdeti családvédelmi akciósorozatát. Amelyhez foghatót nemhogy ez az ország, de Európa sem látott még.

Mindig így megy ez. Érdektelen témák az egyik oldalon, történelmi felelősségvállalás a másikon. Alkalmatlan, lézengő figurák ott, felkészült, professzionális politikusok itt. Értelmiségi szómaszturbáció ellenében alkotó cselekvés, elitista villongások helyett a magyar nép képviselete.

Most itt tartunk. A fenti minősítésben semmi túlzó nincsen. Az ellenzéki pártok pontosan ismerik a helyzetet, csak még mindig nem értik, hogy miért nem kérnek belőlük az emberek. Ők csak azt érzékelik, hogy fantasztikus forgatókönyveikbe a nép nevű cenzor sorozatosan belejavít. Ezt aztán sértődékeny hangulatban szóvá is teszik, magát a népet hibáztatják, amelyet éretlennek, műveletlennek, rövidlátónak tartanak. De ez már legyen az ő problémájuk.

Végezetül egy rövid történet.

A családvédelmi akciósorozat másnapján egy ismerősöm – aki egyébként nem politizál – lelkesen telefonált, hogy nahát, hallottad, mi történt? A lányomék nagyon jól járnak az intézkedésekkel, mintha rájuk szabták volna! De mi lesz akkor, ha legközelebb egy másik párt nyeri a választást és visszacsinál mindent? Ha ettől tartasz, mondtam én, akkor legközelebb arra szavazz, aki nem törli el a rendelkezést.

Szerintem azóta az ismerősömmel eggyel többen vagyunk.

Pedig őt változatlanul nem érdekli a politika.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére