Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

2018. október 22. 11:41

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire, az ellenpólust mindössze a megkérdezettek 27 százaléka alkotja.

A Nézőpont Intézet október 23-ai Astoria téri rendőrattack 12. évfordulóján készített közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a magyarok közel kétharmada (63 százalék) ért egyet azzal, hogy „Magyarország büszke lehet rendőreire”. A rendőrviccek iróniája és a tizenkét évvel ezelőtti Astoria téri rendőrattack bizalomvesztése ma már ezek alapján a múlté. Nem alaptalan feltételezni, hogy

a határvédelem sikere az egyik oka a várakozásoknál jobb rendőrségimázsnak.

Forrás: Nézpont

Minél idősebb valaki, annál inkább büszke a magyar rendőrök teljesítményére. Míg a legfiatalabb, 18-29 évesekből álló korosztály mindössze 49 százaléka, a 30-39 éveseknek pedig az 56 százaléka gondol jó szívvel a rendőrökre, az 50 évesek vagy annál idősebbek bő kétharmada van jó véleménnyel róluk. Mindez nem jelenti viszont azt, hogy ezekben a társadalmi csoportokban többségbe lennének a rendőrökről negatív véleménnyel bírók, a legfiatalabb korcsoport 41, a 30-39 éveseknek 30 százaléka, az idősebb korosztályba tartozóknak pedig még tovább csökkenő aránya nem büszke a magyar rendőrökre.

Átlag feletti a rendőrséggel való azonosulás foka a megyei jogú városokban élők (68 százalék), valamint a szakmunkások (69 százalék) körében, viszont Budapesten az országos átlag alatt teljesítettek a rend védői (57 százalék).

Abszolút számokra átfordítva mindez azt jelenti, hogy ötmillió 18 év feletti magyar szerint lehet Magyarország büszke a rendőreire, közülük 800 ezer fő él Budapesten, 4,2 millió pedig vidéken. A férfiak és a nők között is 2,5-2,5 millió polgár szimpatizál a rendőrség munkájával, életkori bontásban pedig a 60 év felettiek emelkednek ki 1,7 millió fővel.

Érdekesség, hogy a pártpreferencia szerinti megoszlás alapján egyedül a Jobbik-szimpatizánsok között vannak többségben a rendőrségről negatív véleménnyel bírók. Az éppen pártszakadás közepén lévő párt szimpatizánsainak 43 százaléka büszke csak a magyar rendőrökre, 51 százalékuk nem. Ezzel szemben a baloldaliak 58 százaléka, a Fidesz-KDNP szimpatizánsoknak pedig 77 százaléka nyilatkozott pozitívan a rendfenntartókról. A jobbikosokon kívül nincs olyan mérhető támogatottságú párt, amelynek szavazói körében ne lennének többségben a rendőrségről pozitív véleménnyel bírók.


Módszertan: A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2018. szeptember 21-26. között készült 1000 fő telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

amerika, london, párizs

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

amerika, london, párizs

Végleg kipukkadt a liberálisok álhír-buborékja: William Barr sajtótájékoztatón jelentette be, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy akár Donald Trump, akár más amerikai állampolgár összejátszott volna az oroszokkal az elnökválasztással kapcsolatban.

Egy svéd imám azt akarja, hogy a kormány segítse a visszatérő terroristák integrációját

Kashif Virk imám szerint az Iszlám Állam volt harcosainak csak a megfelelő iszlámra van szükségük az integrációhoz, szerinte ugyanis az egykori terroristák simán élhetnek újra normális életet akár Svédországban is.

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

ökojobb

Egy tanulmány részletesen foglalkozott azzal, hogy vajon az elektromos autók tényleg annyival zöldebbek-e, mint amennyire promózzák azokat. Arra jutottak, hogy nem biztos, és még az is lehet, hogy a sokat szidott dízelek kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek.

Bajban vannak az európai liberálisok

Bajban vannak az európai liberálisok

amerika, london, párizs

Tovább dagad a pártfinanszírozási botrány Brüsszelben, a bevándorláspárti liberálisok még most sem tudnak elszámolni a multiktól kapott támogatásokkal.

Zuckerbergék még az e-mailekhez is hozzáfértek

Zuckerbergék még az e-mailekhez is hozzáfértek

century-on

Azt írják, már bánják, és a jövőben változtatnak majd ezen.

Salvini: Olaszország kikötői továbbra is zárva maradnak a migránstaxik előtt

Az olasz belügyminiszter a Líbiában dúló harcok óriási kockázatairól beszélt.

Orbán: a legfontosabb politikai kérdésekben egyetértés van Brazília és Magyarország között

Orbán: a legfontosabb politikai kérdésekben egyetértés van Brazília és Magyarország között

kétharmad

A miniszterelnök hivatalában fogadta Eduardo Bolsonarót, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottságának elnökét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére