Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

A magyarok imádják a munkahelyüket

2016. december 1. 16:28

Az egyik legrészletesebb nemzetközi kutatás látta meg a napvilágot arról, hogy a munkavállalók hogyan érzik magunkat az egyes országokban. Hazánk előkelő helyen végzett.

Az Universum a világ vezető employer brandinggel – azaz a munkáltatók márkaépítésével – foglalkozó cége. Az employer branding egy egyre gyorsabban fejlődő terület, amelynek lényege, hogy javítsa egy adott cég munkavállalói környezetét, azért, hogy így minél tehetségesebb, rátermettebb munkaerőt tudjon magához csábítani.

Az Universum évente kiad több elemzést is az employer branding és az employee branding – ami a munkavállalók brandingje – témakörében. Nemrég jelent meg az úgynevezett Boldogság Index-kutatás, amelyben azt vizsgálták, hogy mennyire elégedettek a munkavállalók világszerte. Ebben a kutatásban Magyarország a top10-ben végzett.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az Universum 200 000 fiatal munkavállalót kérdezett meg 57 országban, így ez az egyik legrészletesebb kutatás, amely valaha is született ebben a témában.

A Boldogság Index kiszámítása során három tényezőt vizsgáltak meg a kutatók: a munkavállalók elégedettségét; a munkavállaló azon hajlandóságát, hogy másnak is ajánlja jelenlegi munkahelyét; valamint annak valószínűségét, hogy a munkavállaló munkahelyet vált-e a közeljövőben.

A top 10-ben főként nyugat-európai országok találhatóak, illetve hazánk is előkelő helyen szerepel a listán.

Érdekesség, hogy az Egyesült Államok a 36. és Nagy-Britannia a 32. lett. Íme a top 10:

1. Dánia: a dán munkáltatók számára elsőrangú feladat, hogy az alkalmazottaik jól érezzék magukat. Érdekesség, hogy a dán törvények szerint a 35 főnél többet foglalkoztató cégek igazgatótanácsában kötelezően helyet kell, hogy kapjanak a cégnél dolgozó, középvezető- vagy annál alacsonyabb beosztásban lévő dolgozók. Az ilyen módon, az igazgatótanácsba került dolgozóknak ugyanolyan jogaik és hatalmuk van, mint az igazgatótanács rendes tagjainak.

2. Norvégia: főleg a fizetések és munkavállalók stabil helyzete miatt ugrottak a második helyre a norvégok.

3. Costa Rica: meglepetés. Vagy mégsem? Az országban a turizmus teremt munkahelyeket, valamint egyre nagyobb mértéket ölt a mezőgazdasági termékek exportja. Úgy tűnik, hogy a helyiek elégedettek a létrejött munkahelyekkel.

4. Svédország: szintén meglepetés, mégpedig az, hogy nem fértek be a top3-ba. 6 órás munkanap. A svédek mindössze egy százaléka dolgozik heti 50 munkaóránál többet. A szülők összesen 480 szabadnapot oszthatnak szét maguk és a párjuk között évente, amelyet otthon tölthetnek a gyerekkel.

5. Ausztria: magas fizetések, évi 5 hét szabadság és 13 szabadnap a különböző ünnepek miatt. A várandós nőknek kötelező az utolsó 8 hetet otthon tölteni, valamint a szülés utáni 8 hetet szintén.

6. Hollandia: a holland munkavállalókra és a munkáltatókra egyaránt szigorú szabályok vonatkoznak a tekintetben, hogy hány órát dolgozhatnak. Ez maximálisan 9 óra lehet naponta, és 45 óra hetente. Emellett remek fizetések vannak – és a sajtokról se feledkezzünk meg.

7. Finnország: nemcsak az Universum felmérése alapján boldogok a finnek. Az Európai Bizottság szerint a finnek mindössze 4,7 százaléka elégedetlen a jelenlegi munkájával, amely a legalacsonyabb arány az EU-ban.

8. Belgium: tavaly még első helyen végzett. Belgiumban nagyon kevesen vállalnak mellékállást.

9. Magyarország: nálunk a legboldogabb a munkaerő Kelet-Közép-Európában. Ha ennél többet is meg szeretnétek tudni, olvassátok a 888-at.

10. Csehország: "a munkavállalók munkáltatók iránti lojalitása valószínűleg a csehek karakterjegye" – mondta az eredmények láttán az Universum Csehországért felelős menedzsere, Tomas Rasner.

A Magyarországgal kapcsolatos felmérésben 7291 diákot kérdeztek meg, összesen 36 egyetemről. A felmérés 2015 decembere és 2016 májusa között készült.

A legnépszerűbb munkáltatók: az Audi a mérnökök között, a Google az IT-szektorban, és az üzleti, kereskedelmi szektorban szintén a Google vezet.

(A cikk az Universum kutatása alapján, és a Business Insider cikke alapján készült.)

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére