Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

A magyar foci nagy napja lehet a holnapi

2017. augusztus 23. 16:58

Csütörtökön este sorsdöntő kupameccset játszik a Videoton.

A Videoton évek óta nem játszott olyan fontos meccset, mint amilyen a csütörtök esti Partizan elleni Európa-liga visszavágó lesz. Utoljára Paulo Sousa vezetésével jött össze az El-csoportkör a fehérváriaknak, előtte pedig a híres 1984/85-ös menetelésük során jutottak el messzire nemzetközi porondon.

A csütörtöki mérkőzés nemcsak a presztízs miatt fontos, hanem anyagilag is sokat jelentene a győzelem a Vidinek. Sőt, az egész magyar labdarúgásnak sokat érne a csoportkör, a magyar bajnokság értékét növelné egy ilyen menetelés, a következő idényekben az első körökben több magyar csapat is kiemelt lehetne. Ráadásul komolyabb klubok figyelhetnének fel magyar játékosokra, és könnyebben igazolna Magyarországra egy nevesebb játékos, ha valamit fel tud mutatni a bajnokság.

Konkrétan 800 millió forintot jelentene a Videotonnak egy csütörtöki győzelem (vagy egy 0–0, ha utána büntetőkkel a magyar csapat jutna tovább), erre még további százmilliók érkeznének gólonként, pontonként a csoportkörben.

Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy minden magyar sportszerető ember érdeke, hogy csütörtökön a Videoton továbbjusson. Persze ne legyenek kétségeink, a feles környékén sok ellendrukkert fogunk találni, mint ahogy rengeteg lenéző cikk, mém jelent meg a nyár közepén, hogy a magyar csapatok az augusztust sem fogják megélni.

Ami az esélyeket illeti

Aki laikusként látta az első meccset, az nem tud mást mondani, mint hogy két egyenlő erőkből álló csapat feszült egymásnak Belgrádban. Azóta nagyon sokan nyilatkoztak, többnyire szoros meccset várnak a szakértők. A Videoton nagy előnye, hogy az edző, Marko Nikolic jól ismeri az ellenfelet, ami az előző csapata volt. Scepovic és Lazovic is megfordultak a Partizanban, érzelmileg is kötődnek az együtteshez, de ne legyenek kétségeink, mindketten kellően profik. Lazovic aktuális formája sokat számíthat, ha jó napot fog ki, egyedül megnyerheti a meccset a Vidinek.

A Partizan nagy lehetősége, hogy ha gólt szereznek a szerbek, a döntetlennel is ők jutnak tovább.

Egy biztos, csütörtökön 20:00-tól Videoton-Partizan Belgrád meccs lesz Felcsúton, a Pancho Arénában. Ha a Videoton nyer, ott lesz az Európa-liga csoportkörében.

HAJRÁ MAGYAROK!

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

közeleg a tél

Simicska Lajos pénze annyira megtetszett Havas Henriknek, Heller Ágnesnek, Magyar Györgynek és a balliberális értelmiség viperafészkeként elkönyvelt Spinoza Ház tagságának, hogy beálltak a sorba és elkezdték tolni a Jobbik szekerét.

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

amerika, london, párizs

A Humveek a technikai fejlődés miatt napról napra egyre sebezhetőbbek. Ezért az amerikaiaknak egyre sürgetőbb lenne a több tízezer Humveet egy korszerűbb, új járműre lecserélni. Az amerikai katonai szaksajtó szerint a teljes cserére azonban nincs esély, még a világ legnagyobb és legtöbb pénzből működő hadseregében sem - részben pénzügyi, részben pedig logisztikai okok miatt. A tengerészgyalogsághoz a Humveek helyére 2019-től érkeznek majd új járművek.

Már megvan a Soros-birodalom örököse

Már megvan a Soros-birodalom örököse

közeleg a tél

A világ 29. leggazdagabb emberének számító Soros György már készül az utódlásra, fokozatosan adja át hálózatának működtetését fiának, Alexander Sorosnak. Miután Alexander 2012-ben megtartotta "bemutatkozó partiját" New Yorkban, azonnal belevetette magát apja birodalmának működtetésébe, az elmúlt években már a világ számos befolyásos vezetőjével négyszemközt tárgyalt, és egyedül intézte az Open Society Foundations ügyeit.

Megduplázták a barátnőjét lemészároló sportoló büntetését

Tizenhárom év és öt hónapra, vagyis több mint duplájára növelte a szándékos emberölésért elítélt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futó büntetését a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság.

Trump, a konzervatív nacionalista

Trump, a konzervatív nacionalista

amerika, london, párizs

F. H. Buckley amerikai jogászprofesszor arra figyelmeztet, hogy az amerikai történelem fényében Trump populistaként való leírása nemcsak téves, hanem rossz szándékú is, az amerikai elnök ugyanis Benjamin Disraelihez és más - jóléti szociális politikát folytató, minden társadalmi rétegre figyelő - angolszász politikusokhoz hasonlóan konzervatív nacionalista.

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

amerika, london, párizs

Továbbra sem dőlt el, mi lesz Németországban, de könnyen lehet, hogy semmi újdonságra nem számíthatunk.

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

közeleg a tél

"Én nem szeretnék vele koalícióba kerülni" - utalt az egyre hiteltelenebb Vona Gábor vezette Jobbikra tegnap este Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a Simicska TV esti műsorában.

Fodor Csaba: antiszolidaritás, hogy mindenkit be kell fogadni

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint antiszolidarizmus az, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni, szolidárisnak a jogrenddel kell lenni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére