Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szabad vasárnap
 
 
 
 

A magyar Dan Brownból, honi Houellebecq: avagy ki állítja meg a Végítélet óráját?

888.hu

2019. március 21. 12:28

Rögvest az eladási sikerlisták élmezőnyében nyitott K.T. Zelenay hetedik regénye, A végső csepp. A március közepétől elérhető könyv egyszerre idézi az íróra oly jellemző történelmi kalandregények világát, számos új ismerettel gazdagítva olvasóit, valamint a további műveiben felbukkanó társadalomkritikát, utópisztikus látásmódot.

A végső csepp szerzője, K.T. Zelenay 2014 óta megjelent hét könyvének köszönhetően, alig fél évtized alatt az ország egyik legnagyobb írói rajongótáborára tett szert műfajában. A 2038 trilógiával és az Elveszett tekercsek nyomában regényével a magyar történelem eltitkolt lapjai után kutató író szívesen tesz kiruccanást az utópia világába is. Hetedik kötete, A végső csepp, korábbi könyvei, a Szíriai metélt és a Digitális messiás nem is oly távoli korát idézi, amikor is egyetlen nap alatt bekövetkezni látszik a Végítélet órája.

„Olyan, mintha a Jelenések könyvének lenne a folytatása” – írja A végső csepp regényről, a gyakorta magyar Dan Brownként titulált K.T. Zelenay egyik lelkes rajongója. Míg a kevésbé lelkesek néha halálos fenyegetésbe burkolt kritikával illetik az eddigi könyveivel több tízezer eladott példányszámnál járó szerzőt. A végső csepp a történelmi regényei mellett az íróra szintúgy oly jellemző, a francia kortárs Houellebecq világát idéző, végítélet utáni világba kalauzol minket. A történetet egy akár jövendölésként is felfogható társadalomkritikába ágyazva. A végső csepp nagy kérdése, hogy mindez utópiában vagy disztópiában végződik majd.

Kép: K.T. Zelenay

Története szerint 2022-ben Európa már épp készül belenyugodni, hogy önkéntes halált vállal a maga ásta liberális szabadosság egyre mélyülő árkában, mindjobban gyorsuló kollektív demenciával súlyosbítva már amúgy is agonizáló szellemi és fizikai létét. Amikor egy álmos reggelen az ódon vízcsövek a kontinens halálhörgését szolgáltatták az éltető víz helyett. Hogy csatába hívó kürtként, vagy a Kaszás eljövetelének fanfárjaként éli-e meg Európa, egyetlen nap leforgása alatt kiderül.

1444 évvel vagyunk az arab időszámítás után, a Malakiás-jóslat épp beválni látszik: II. Péter pápa uralkodása idején, amikor Salim, az arab koronaherceg, cége, a NOES Water váratlanul elzárja a csapokat egész Európában, merthogy esztendőkkel korábban a teljes közműhálózatot évtizedekre neki adták a brüsszeliták. Néhány óra alatt káosz lesz úrrá a „Vén Európán”, agg csontjait életerős bevándorlók ropogtatják, szedett-vedett fegyvereikkel egyre mélyülő sebeket marnak megfáradt testén. A semmiből hirtelen ébredő, sáskahad módjára a nagyvárosokat lerohanó migráns horda mellett fura megbetegedések is felütik a fejüket. Hogy ki állhat a mérgezés hátterében, az európai kultúra életben maradásának kulcskérdése.

A Végítélet órája ketyegni kezd, ha naplementéig nem születik megoldás, éjfélre az „agyzabáló” genocídium révén a kontinens összes őslakosa élőhalottá válik, miközben a más földrészről érkezők még inkább életerőre kapnak... Ám akad egy nemzet Európában, akik megannyi vész és viszály után, az őt oly régóta tépő balsors ellenére is kiáll a keresztény értékeiért, a földrész jobbsorsát is elhozhatják. Hogy a Sátán küldötte, Salim győzedelmeskedik-e, vagy a napfelkeltétől napnyugtáig megalakult újkori keresztesek, akiknek előbb még Európa dölyfös nagyurait is le kellene gyűrnie, kiderül K.T. Zelenay hetedik, utópisztikus, ám annál realisztikusabb regényéből...

K.T. Zelenayról:

A hazai sajtóban és a rajongók körében magyar Dan Brown-ként is számon tartott K. T. Zelenay fél évtizede robbant be a köztudatba, 2014-ben jelent meg trilógiájának első kötete, a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai. A történetíró regényben, azaz gestában a szerző a Szent Korona és évezredes múltunk titkos üzeneteit igyekszik megfejteni, miközben olyan legendák nyomába ered, amelyek akár a történelemkönyveket is átírhatják. A folytatás, a Szent Korona végveszélyben már klasszikus kalandregény. Ahogy a 2038 trilógia záró kötete, a Jézus második élete is, ami a lehető legtöbbet adja a vallás, a hit és a történelem egyesítésében, pont azzal, hogy különbséget tesz a történeti Jézus és az Újszövetség Megváltója között. Merthogy az egyház érdeke kétezer éve nem minden esetben az igazság teljes feltárása, de ettől még a Jézusba vetett hit szent és sérthetetlen a hívők szívében.

Az író hetente átlagosan 500 ezer felhasználóhoz jut el folyamatosan frissülő Facebook-oldalával, és bár a többség szeretetéről, támogatásáról tesz tanúbizonyságot, akadt olyan is, aki halálosan megfenyegette! Mindez azonban nem tántoríthatta el a további  kutatómunkától, aminek eredményeképp 2016 május közepétől kapható a migránsválság, a háttérhatalom titkát kereső negyedik könyve. A Szíriai metélt – avagy a muttikulti végnapjai egyben folytatása, de közben egy új iránya lett munkásságának.

A Szíriai metéltet pedig a Digitális Messiás követte 2016 őszén, hisz, ha a jelent túléljük, a jövőnkért még mindig van miért aggódni. A nem is olyan távoli időben játszódó történet meglehetősen komoly társadalomkritikát fogalmaz meg. Reménykedve abban, hogy jövőképet is biztosít mind népesebb olvasótáborának.

A 2017-ben megjelent hatodik kötet, az Elveszett tekercsek nyomában a 2038 trilógiából már oly jól ismert templomosok, Jézus vérvonala titkának nyomába ered. Természetesen döbbenetes magyar vonatkozásokat felfedve, és talán a legnagyobb kincsre is rálelve!

A hetedik, A végső csepp pedig rögtön a sikerlisták élmezőnyében nyitott, már csak az a kérdés, hogy ki állítja meg a Végítélet óráját...

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trudeau foghatja a fejét: egyre népszerűtlenebbek a bevándorláspártiak Kanadában

Trudeau foghatja a fejét: egyre népszerűtlenebbek a bevándorláspártiak Kanadában

amerika, london, párizs

Újabb tartományi törvényhozási választáson arattak győzelmet az előrejelzések szerint a konzervatívok Kanadában, ezúttal a Prince Edward-szigeten, ahol az eddig kormányzó liberálisok - a Justin Trudeau kormányfő vezette szövetségi szintű liberális párt helyi szövetségesei - a harmadik helyre csúsztak vissza.

A Trónok harcáról

A Trónok harcáról

piszkostizenkettő

GFG a három nyolcason.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

century-on

Több száz millió Instagram-jelszót tárolt a Facebook mindenféle titkosítás és biztonsági óvintézkedés nélkül.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Bíróság előtt felelnek tettükért a válogatás nélkül járókelőkre támadó migránsok

Egy migránsokból álló csoport válogatás nélkül támadt rá járókelőkre egy bajor városban még 2018. december 29-én. Kedden kezdték tárgyalni az ügyüket.

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

amerika, london, párizs

A közismert konzervatív televíziós személyiség, a Fox News kommentátora, Tucker Carlson úgy véli, hogy a balliberálisok egész egyszerűen azért nem hajlandóak nevén nevezni a keresztényellenes támadásokat, mert saját maguk is ellenzik a kereszténységet.

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

kétharmad

Erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére