Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A liberálisok most éppen Olaszországról hazudoztak

2018. június 4. 18:00

Újabb liberális blabla bukott meg az olasz parlamenti választási eredménnyel kapcsolatban. Az olaszok sem az eurózónából, sem az Európai Unióból nem akarnak kilépni. A Liga és az M5S nem EU-ellenes, hanem EU-kritikus és bevándorlásellenes.

Száznyolcvan fokos fordulatot vett az olasz belpolitikai helyzet, május utolsó napján ugyanis eldőlt, hogy mégsem a Sergio Mattarella államfő által jelölt volt IMF-es Carlo Cottarelli lesz Olaszország kormányfője, hanem a márciusi választásokon szereplő két legerősebb politikai alakulat, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös jelöltje, Giuseppe Conte.

Fotó: AFP

Már a választások után előkerült az a "szakértői vélemény", miszerint az olaszok azért adtak bizalmat a jobboldali pártszövetségben induló Ligának és az elitellenes M5S-nek,

mert az olaszok többsége ott akarja hagyni az eurózónát és az Európai Uniót.

Érthető, hogy a liberális kommentárok erre fogták az euroszkeptikus pártok elsöprő győzelmét, és nem arra, hogy a 2013 óta érkező 700 ezer illegális bevándorló befogadása, integrációja milyen hatalmas terhet jelent az állam és az állampolgárok számára.

Erre az aggódó vonatra ült fel Sergio Mattarella, aki korábban azért puccsolta meg a Liga és az M5S kormányalakítását, mert a Liga egy olyan közgazdászt jelölt Paolo Savona személyében a pénzügyi tárca élére, akivel kapcsolatban fennállt a veszély, hogy kivezeti az országot az eurózónából. De ne feledkezzünk meg az uniós költségvetési biztos, Günther Oettinger múlt heti nyilatkozatáról sem, amiben az állt: a piacok majd megtanítják az olaszoknak, hogyan szavazzanak helyesen!

Egy friss közvélemény-kutatás szerint ismét beigazolódott, hogy a liberális véleményvezérek, portálok, intézetek csupán hangulatkeltésre – és talán – nyomásgyakorlásra használták az egészet. A baloldali Corriere della Serában ismertetett Ipsos-kutatás szerint bár az olaszok

  • 56 százaléka pesszimista az EU-val kapcsolatban,
  • és az EU intézményeivel szembeni bizalmi indexük hét év alatt 70 pontról 38 pontra zuhant,
  • 55 százalékuk mégis azt mondja, hogy egy Brexithez hasonló szavazáson a bennmaradás mellet tenné le a voksát, sőt az ITALEXIT-re csupán a válaszadók egynegyede szavazna.

Hasonló, liberális tabudöngető helyzet az eurózónával kapcsolatban is. Ugyanis a válaszadók 49 százaléka meghagyná az eurót az ország valutájának, és csak 29 százalékuk hozná vissza az olasz lírát, mint fizetőeszközt.

Fotó: AFP

A győztes pártok retorikája is sokat finomodott az elmúlt hetekben – nem feltétlenül a liberális megmondóemberek hatására. Bár a Liga még mindig fenntartja azt az opciót, hogy az olasz pénzügyi krízisből egy önálló valutával jobban ki tudnának navigálni, de nem tartják elsődleges szempontnak a líra bevezetését. Az M5S ennél árnyaltabban fogalmazott, szavazótáboruk is kiegyenlített az euró kérdése kapcsán.


  • Az új olasz kormány pénzügyminisztere a Giuseppe Tria, a Tor Vergata római egyetem gazdaságpolitika-professzora lesz, akit a Liga jelölt.
  • A külügyminiszter az EU-szakértő Enzo Moavero Milanesi, aki 2011-től 2013-ig – a Monti- és a Letta-kormány idején – az európai uniós ügyekért felelős miniszter volt.
  • Az EU-ügyi miniszter az a Paolo Savona, akit az államfő korábban túlzottan EU-ellenesnek tartott.
  • A miniszterelnöki hivatal élére Giancarlo Giorgetti, a Liga politikusa, az olasz titkosszolgálatok élére Vito Crimi, az M5S tagja került.
  • Külön tárca nélküli miniszter foglalkozik majd Dél-Olaszország felzárkóztatásával, valamint a fogyatékkal élők segítésével.
  • Az M5S az említettek mellett az igazságügyi, a védelmi, a kulturális, a környezetvédelmi, az infrastrukturális tárcát kapta meg, valamint a Dél-Olaszország fejlesztését célzó minisztériumot.
  • A Liga pedig a gazdasági, közigazgatási, regionális ügyekkel foglalkozó, földművelésügyi, oktatási és családpolitikai minisztériumot.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

amerika, london, párizs

Kutatás bizonyítja, hogy 2018-ban a liberális médiumok hiába hivatkoznak magukra "objektív" hírforrásként, hiszen amikor Donald Trump elnökről van szó, voltaképpen végletesen előítéletesek.

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

szabad vasárnap

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület nem tud elszámolni a számlájukra érkezett közpénzzel. Egymásnak estek, majd még a Magvető Kiadó is kihátrált mögülük.

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

amerika, london, párizs

Egy amerikai műsorban beszéltek a milliárdos rezidenciájáról.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Tovább folytatódik a demokraták castingja

Tovább folytatódik a demokraták castingja

amerika, london, párizs

Van már egy jelöltjük, aki zsidó, mór, spanyol, fekete, indián származású, van egy teljesen latinó, van egy hindu és most jelentkezett egy europid is.

Az ausztrálok hetven százaléka elutasítja a bevándorlást

A szigetországba érkező migránsok legnagyobb része indiai származású.

A német balosok szerint az emberek az AfD miatt vesznek egyre több fegyvert

Nem azért, mert félnek, nem azért, mert romlik a közbiztonság a bevándorlás miatt, hanem a jobboldal miatt veszik a fegyvereket a németek.

Elutasította a brit parlament a Brexit-megállapodást, így továbbra sem tudni, mi lesz

Elutasította a brit parlament a Brexit-megállapodást, így továbbra sem tudni, mi lesz

amerika, london, párizs

A kedd esti szavazás eredménye további káosz lehet a brit politikában, miközben a kilépés dátuma vészesen közeledik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére