Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A liberális MeToo-mozgalom miatt csak még nagyobb hátrányba kerültek a nők

2018. december 4. 22:08

Világszerte szedi áldozatait a MeToo-mozgalom. Nagyon félresiklottak a dolgok, ezért az ügy több kiemelt képviselője is kihátrált a mozgalom mögül. A libsiknek azt sikerült elérniük az egésszel, hogy a nemek közötti szakadék inkább csak mélyült, mintsem szép lassan eltűnt volna. Sajnos erről szólnak a legújabb felmérések is.

2017-ben a Time magazinnál még a MeToo-mozgalom lett az "év embere". A mozgalom kitalálói a szexuális zaklatásokról indítottak vitát, de kampányuk csak akkor indult hódító körútjára, amikor a befolyásos producerről, Harvey Weinsteinről kiderült, hogy női alkalmazottakat és színésznőket zaklatott.

Amerikában annyira elharapódzott a mozgalom, hogy férfiak milliói rettegnek attól, hogy koholt vádak alapján szexuális zaklatónak kiáltják ki őket. Kénytelenek voltak különböző mechanizmusokat kidolgozni, hogy elkerüljék a botrányokat. Így még jobban hátrányba kerültek a nők.

Mára már odáig fajult a helyzet, hogy ha egy cég egy női és egy férfi kollégát küld egy üzleti útra, nem mernek ugyanazon a szinten szobát foglalni nekik. A vezető beosztású férfiak pedig mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen a női kollégákkal együtt ebédelniük, vacsorázniuk, esetleg négyszemközt találkozniuk velük.

Fotó: AFP

Sokan csak Pence-hatásként emlegetik az "elkerülő" taktikát, miután Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke azt mondta, hogy kerüli az olyan helyzeteket, ahol egyedül kell ebédelnie egy nővel, mindegy hogy az egy üzleti ebéd, megbeszélés lenne. Ha egy nővel közös vacsorára kerül sor, az csak a felesége lehet.

Egy felmérés során több mint 30 vezető beosztású férfival készítettek interjút, amelyből kiderült, hogy a jelenség megijesztette őket, és nem tudják, hogyan birkózzanak meg vele – írja a Bloomberg.

Olyan, mintha tojáshéjon lépkednél"

– mondta David Bahnsen, a Morgan Stanley korábbi ügyvezető igazgatója, aki most független tanácsadóként dolgozik, de így is 1,5 milliárd dollárra felügyel.

A #metoo nem csak egy szektort érintő jelenség. Nem állt meg Hollywoodnál vagy a Szilikon-völgynél. Amerika-szerte férfiak milliói aggódnak miatta, a jelenséget pedig

indokolatlan politikai korrektségnek tartják.

Azaz a píszít okolják az igazságtalan fejhullásokért.

De hogyan hatott mindez a világ legnagyobb pénzügyi központjára, a Wall Streetre? Ebben a fontos gazdasági negyedben eddig is kevés nő volt vezető pozícióban, a #metoo azonban gondoskodott arról, hogy ez az arány a közeljövőben csak rosszabb legyen. Habár a Wall Streetnek eddig sikerült elkerülnie az olyan hatalmas szexuális zaklatással kapcsolatos botrányokat, mint a Harvey Weinstein-féle, azonban az amerikai gazdaság szimbóluma hamarosan a férfiak klubjává válik.

A nők is különböző ötleteket gyűjtenek arra vonatkozóan, hogyan birkózzanak meg a jelenséggel, mert hatással van a karrierjükre"

– mondta Karen Elinski, a Nők Gazdasági Egyesületének elnöke, aki a Wells Fargo & Co. alelnöke.

Ez egy igazi veszteség"

– tette hozzá.

Az a veszély fenyeget, hogy a cégek nem tudnak leszámolni az izolációs folyamatokkal. A vezető beosztású személyeknek nyitniuk kell a téma felé, és mindenki számára biztonságossá kell tenni, hogy erről beszélhessen – mondta Stephen Zweig, a FordHarrison munkaügyi és foglalkoztatási ügyvédje.

A férfiak kerülik az olyan szituációkat, ahol egyedül kell utazniuk, együtt dolgozniuk egy nővel, nem mentorálják, támogatják őket, mert attól félnek, hogy szexuális zaklatással fogják megvádolni őket. Tehát próbálják magukat kivonni az egész MeToo-mozgalomból, hogy a vád még csak fel se merülhessen – tették hozzá.

Habár még csak most alakul ki, hogyan birkózzanak meg az emberek a mozgalom hatásával, azonban az interjúk alapján a keretek már kezdenek kirajzolódni. Érthető okokból kevesen beszélnek nyíltan a témáról. De az teljesen jól látszik, hogy a férfiak szerint nehéz egyedül lenni a női kollégákkal, főleg azokkal, akik fiatalok vagy vonzók. Tartanak a pletykáktól.

Fotó: AFP
Az egyik infrastrukturális befektetésekkel foglalkozó cég vezetője azt mondta, hogy soha többé nem találkozik női kollégákkal olyan szobában, amin ne lenne ablak. De a liftben is tisztes távolságot tart a nőktől. Az egyik 40-es évei végén járó, magántőkével foglalkozó férfi azt mondta, hogy a felesége tanácsára egy új szabályt dolgozott ki: nincs üzleti vacsora 35 éves vagy annál fiatalabb nőkkel.

Nincs munka utáni közös iszogatás, ami csak még nagyobb összetartást eredményez a férfi kollégák között, de nincs olyan megbeszélés sem anélkül, hogy a főnök ne hagyná az ajtót szélesen kitárva.

Néhány férfi attól tart, hogy hamisan vádolhatják meg őket. Ők olyasvalamitől félnek, amit nem tudnak az irányításuk alatt tartani"

– tette hozzá Zweig.

Az interjúk során egy férfi – akinek 100 alkalmazottja van – azt mondta, hogy újragondolta a személyes találkozókat a fiatal kollégákkal. Mindig nyitva hagyja az irodája ajtaját, vagy behív egy harmadik embert a szobába, ha "négyszemközti" megbeszélésre kerülne sor.

A nők így elveszítik azt a lehetőséget, hogy egy tapasztalt, vezető beosztású férfi segítse őket a karrierjük során, hogy feljebb tudnak lépni a ranglétrán. Az előrehaladáshoz tipikusan arra van szükség, hogy valaki, aki feletted áll, ismeri a te munkád, lehetőséget ad neked, valamint kiáll érted a cégen belül. Nehéz egy ilyen kapcsolatot kialakítani, ha a senior vezető beosztású illető nem hajlandó négyszemközt találkozni a junior alkalmazottal.

A férfiak különböző stratégiát dolgoztak ki, hogy elkerüljék a félreérthető szituációkat, de így a mozgalom teljesen az ellenkezőjét érte el annak, mint amit szeretett volna. A nőknek nehezebb lett az életük. A mozgalmat annyira túltolták, hogy az nemi szegregációhoz vezethet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

kinyílott a pitypang

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

kétharmad

Az EchoTV Informátor című műsorához került dokumentumok szerint a párt tévéjének számító N1TV készítői a választások előtti három hónapban több esetben is napi 18-19 órákat dolgoztak a párt sikerességéért, mint kiderült ingyen. Az N1TV, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amely a Jobbik pártalapítványa.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére