Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A liberális MeToo-mozgalom miatt csak még nagyobb hátrányba kerültek a nők

2018. december 4. 22:08

Világszerte szedi áldozatait a MeToo-mozgalom. Nagyon félresiklottak a dolgok, ezért az ügy több kiemelt képviselője is kihátrált a mozgalom mögül. A libsiknek azt sikerült elérniük az egésszel, hogy a nemek közötti szakadék inkább csak mélyült, mintsem szép lassan eltűnt volna. Sajnos erről szólnak a legújabb felmérések is.

2017-ben a Time magazinnál még a MeToo-mozgalom lett az "év embere". A mozgalom kitalálói a szexuális zaklatásokról indítottak vitát, de kampányuk csak akkor indult hódító körútjára, amikor a befolyásos producerről, Harvey Weinsteinről kiderült, hogy női alkalmazottakat és színésznőket zaklatott.

Amerikában annyira elharapódzott a mozgalom, hogy férfiak milliói rettegnek attól, hogy koholt vádak alapján szexuális zaklatónak kiáltják ki őket. Kénytelenek voltak különböző mechanizmusokat kidolgozni, hogy elkerüljék a botrányokat. Így még jobban hátrányba kerültek a nők.

Mára már odáig fajult a helyzet, hogy ha egy cég egy női és egy férfi kollégát küld egy üzleti útra, nem mernek ugyanazon a szinten szobát foglalni nekik. A vezető beosztású férfiak pedig mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen a női kollégákkal együtt ebédelniük, vacsorázniuk, esetleg négyszemközt találkozniuk velük.

Fotó: AFP

Sokan csak Pence-hatásként emlegetik az "elkerülő" taktikát, miután Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke azt mondta, hogy kerüli az olyan helyzeteket, ahol egyedül kell ebédelnie egy nővel, mindegy hogy az egy üzleti ebéd, megbeszélés lenne. Ha egy nővel közös vacsorára kerül sor, az csak a felesége lehet.

Egy felmérés során több mint 30 vezető beosztású férfival készítettek interjút, amelyből kiderült, hogy a jelenség megijesztette őket, és nem tudják, hogyan birkózzanak meg vele – írja a Bloomberg.

Olyan, mintha tojáshéjon lépkednél"

– mondta David Bahnsen, a Morgan Stanley korábbi ügyvezető igazgatója, aki most független tanácsadóként dolgozik, de így is 1,5 milliárd dollárra felügyel.

A #metoo nem csak egy szektort érintő jelenség. Nem állt meg Hollywoodnál vagy a Szilikon-völgynél. Amerika-szerte férfiak milliói aggódnak miatta, a jelenséget pedig

indokolatlan politikai korrektségnek tartják.

Azaz a píszít okolják az igazságtalan fejhullásokért.

De hogyan hatott mindez a világ legnagyobb pénzügyi központjára, a Wall Streetre? Ebben a fontos gazdasági negyedben eddig is kevés nő volt vezető pozícióban, a #metoo azonban gondoskodott arról, hogy ez az arány a közeljövőben csak rosszabb legyen. Habár a Wall Streetnek eddig sikerült elkerülnie az olyan hatalmas szexuális zaklatással kapcsolatos botrányokat, mint a Harvey Weinstein-féle, azonban az amerikai gazdaság szimbóluma hamarosan a férfiak klubjává válik.

A nők is különböző ötleteket gyűjtenek arra vonatkozóan, hogyan birkózzanak meg a jelenséggel, mert hatással van a karrierjükre"

– mondta Karen Elinski, a Nők Gazdasági Egyesületének elnöke, aki a Wells Fargo & Co. alelnöke.

Ez egy igazi veszteség"

– tette hozzá.

Az a veszély fenyeget, hogy a cégek nem tudnak leszámolni az izolációs folyamatokkal. A vezető beosztású személyeknek nyitniuk kell a téma felé, és mindenki számára biztonságossá kell tenni, hogy erről beszélhessen – mondta Stephen Zweig, a FordHarrison munkaügyi és foglalkoztatási ügyvédje.

A férfiak kerülik az olyan szituációkat, ahol egyedül kell utazniuk, együtt dolgozniuk egy nővel, nem mentorálják, támogatják őket, mert attól félnek, hogy szexuális zaklatással fogják megvádolni őket. Tehát próbálják magukat kivonni az egész MeToo-mozgalomból, hogy a vád még csak fel se merülhessen – tették hozzá.

Habár még csak most alakul ki, hogyan birkózzanak meg az emberek a mozgalom hatásával, azonban az interjúk alapján a keretek már kezdenek kirajzolódni. Érthető okokból kevesen beszélnek nyíltan a témáról. De az teljesen jól látszik, hogy a férfiak szerint nehéz egyedül lenni a női kollégákkal, főleg azokkal, akik fiatalok vagy vonzók. Tartanak a pletykáktól.

Fotó: AFP
Az egyik infrastrukturális befektetésekkel foglalkozó cég vezetője azt mondta, hogy soha többé nem találkozik női kollégákkal olyan szobában, amin ne lenne ablak. De a liftben is tisztes távolságot tart a nőktől. Az egyik 40-es évei végén járó, magántőkével foglalkozó férfi azt mondta, hogy a felesége tanácsára egy új szabályt dolgozott ki: nincs üzleti vacsora 35 éves vagy annál fiatalabb nőkkel.

Nincs munka utáni közös iszogatás, ami csak még nagyobb összetartást eredményez a férfi kollégák között, de nincs olyan megbeszélés sem anélkül, hogy a főnök ne hagyná az ajtót szélesen kitárva.

Néhány férfi attól tart, hogy hamisan vádolhatják meg őket. Ők olyasvalamitől félnek, amit nem tudnak az irányításuk alatt tartani"

– tette hozzá Zweig.

Az interjúk során egy férfi – akinek 100 alkalmazottja van – azt mondta, hogy újragondolta a személyes találkozókat a fiatal kollégákkal. Mindig nyitva hagyja az irodája ajtaját, vagy behív egy harmadik embert a szobába, ha "négyszemközti" megbeszélésre kerülne sor.

A nők így elveszítik azt a lehetőséget, hogy egy tapasztalt, vezető beosztású férfi segítse őket a karrierjük során, hogy feljebb tudnak lépni a ranglétrán. Az előrehaladáshoz tipikusan arra van szükség, hogy valaki, aki feletted áll, ismeri a te munkád, lehetőséget ad neked, valamint kiáll érted a cégen belül. Nehéz egy ilyen kapcsolatot kialakítani, ha a senior vezető beosztású illető nem hajlandó négyszemközt találkozni a junior alkalmazottal.

A férfiak különböző stratégiát dolgoztak ki, hogy elkerüljék a félreérthető szituációkat, de így a mozgalom teljesen az ellenkezőjét érte el annak, mint amit szeretett volna. A nőknek nehezebb lett az életük. A mozgalmat annyira túltolták, hogy az nemi szegregációhoz vezethet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

kétharmad

Az ENSZ és az Európai Unió által kibocsátott pénzzel teli bankkártya is volt a terrorizmussal gyanúsított szír férfinál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

A Fidesz április elején bemutatja, hogyan képzeli el Európa jövőjét

A Fidesz április 5-én ismerteti az európai parlamenti választásra készülő programját - értesült a Magyar Nemzet.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Ez a hétvége megmutatta, miért a foci a világ legszebb sportága

Ez a hétvége megmutatta, miért a foci a világ legszebb sportága

hajrá, magyarok!

A Pörge szurkol sorozatunk legfrissebb része ugyan nem a válogatott győzelméről szól, de természetesen az is hatással volt rá.

A migránskvóta és a nyílt társadalom mellett tett hitet Weber pártja

A migránskvóta és a nyílt társadalom mellett tett hitet Weber pártja

amerika, london, párizs

Manfred Weber pártja, a CSU és testvérpártja, a CDU közös programmal készül az EP-választásra.

Orbán Viktor Yoram Hazony világhírű konzervatív írót fogadta

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Yoram Hazony izraeli filozófust, a jeruzsálemi Herzl Intézet elnökét, akinek A nacionalizmus erénye című könyve elnyerte a 2019-es év Konzervatív Könyve díját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére