Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
spring is coming
 
 
 
 

A kvótaper döntésének nincs kivitelezhető része

2017. szeptember 14. 12:58

A Figyelőnek adott interjújában többek között az Európai Bíróság döntését is értékelte a Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Október elsejétől új frakcióvezetője lesz a nagyobbik kormánypártnak Gulyás Gergely személyében, erről a velencei frakcióülésen született döntés.

Kósa Lajos a váltás után a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter posztját fogja betölteni, és a városfejlesztési projekt irányítása lesz a feladata.

A politikus a kvótadöntésről is beszélt interjújában, mint fogalmazott,

most nyilvánvalóvá vált az EU-ban az az orwelli gondolat, hogy egyenlők között vannak egyenlőbbek.”

A frakcióvezető szerint a bizottság fittyet hányt a jogalkotási szabályok egy részére, azt viszont a bíróság elismerte, hogy az Európai Bizottság megsértette az eljárásjogot, efölött viszont szemet hunytak. Szerinte az Európai Bíróság döntése

valójában nem jelent semmit, mert az Európai Bíróság határozatának nincs elvégezhető része.”

A kvótadöntés szerint ugyanis 2017. szeptember 22-26. között Görögországtól és Olaszországtól migránsokat kell átvenni a 2015-ben meghatározott kvóták alapján. Kósa szerint azonban ez nemcsak Magyarország, hanem a többi tagállam számára is végrehajthatatlan.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a migránsok szétosztására 2017 szeptemberét határozták meg határidőként brüsszeli politikusok. A tervek szerint két év alatt mintegy 40 ezer migráns telepítettek volna át a válság által leginkább sújtott országokból, tehát Olaszországból és Görögországból az unió egyéb tagállamaiba. A kezdeményezés azonban megbukott, két év alatt mindössze 23 ezer migránsnak sikerült új országot találni.

Azt még Kósa sem tudja megmondani, hogy mi lesz a következménye, ha nem teljesíti Magyarország a kötelező kvótát. Ez szerinte csak jövő tavasszal dőlhet el, amikor várhatóan befejeződik a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás. Kósa szerint az Európai Bíróság döntése Magyarországgal és Szlovákiával szemben arra is rámutat, hogy ma is többszintű Európai Unió létezik, és az eurót használó államok belső csoportot alkotnak.

A kampánnyal és a közelgő választásokkal kapcsolatban Kósa úgy fogalmazott, hogy

a választások tétje kettős. Meg tudjuk-e védeni az országot az illegális bevándorlóktól és a migránsoktól, s képesek vagyunk-e megóvni azokat az eredményeket, amelyeket 2010 óta a magyarokkal közösen elértünk.”

Példaként említette a családtámogatási rendszert, a költségvetés egyensúlyban tartását, az államadósság- és az adócsökkentést, a nyugdíjemelést és a magyar gazdaság versenyképességének javítását is. 

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán jön a hó

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán egyre borúsabb, szelesebb időre kell számítani. Néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és többfelé a hó is esni fog.

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

amerika, london, párizs

A német származású tinilány, Linda W. hat év letöltendő börtönbüntetést kapott Irakban - értesült a német média. Korábban az is felmerült, hogy halálra ítélhetik, mivel tevékenységével közrejátszhatott az Iszlám Állam sikeres működésében.

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

amerika, london, párizs

Berlinben a migránsok által elkövetett erőszak és a gyermekházasságok ellen demonstráltak szombaton a Women's March elnevezésű felvonuláson, amelyen megjelentek szélsőbaloldali ellentüntetők is.

Kerekesszékes vívásban is a magyarok a császárok

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.

Macron egyre népszerűtlenebb

Emmanuel Macron francia államfő tetszési mutatója egy hónap alatt hat pontot esett vissza, jelenleg a franciák 44 százaléka elégedett a politikájával - derül ki az Ifop közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet vasárnap ismertetett a Le Journal du Dimanche című hetilap.

Magyarország az első!

Magyarország az első!

piszkostizenkettő

Miközben tőlünk nyugatabbra polgári-konzervatív és nemzeti fordulatra áhítoznak, miközben egyes országokban arról zajlik a vita, hogy szabad-e használni a "haza" szót, hogy szabad-e kereszténynek nevezniük saját országukat, addig Magyarországon már nyolc éve részesei lehetünk ennek a korszaknak, a 2010-ben bekövetkezett fordulattal.

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

spring is coming

A támadások kereszttűzébe egy háromgyerekes család került.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére