Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

A kvótaper döntésének nincs kivitelezhető része

2017. szeptember 14. 12:58

A Figyelőnek adott interjújában többek között az Európai Bíróság döntését is értékelte a Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Október elsejétől új frakcióvezetője lesz a nagyobbik kormánypártnak Gulyás Gergely személyében, erről a velencei frakcióülésen született döntés.

Kósa Lajos a váltás után a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter posztját fogja betölteni, és a városfejlesztési projekt irányítása lesz a feladata.

A politikus a kvótadöntésről is beszélt interjújában, mint fogalmazott,

most nyilvánvalóvá vált az EU-ban az az orwelli gondolat, hogy egyenlők között vannak egyenlőbbek.”

A frakcióvezető szerint a bizottság fittyet hányt a jogalkotási szabályok egy részére, azt viszont a bíróság elismerte, hogy az Európai Bizottság megsértette az eljárásjogot, efölött viszont szemet hunytak. Szerinte az Európai Bíróság döntése

valójában nem jelent semmit, mert az Európai Bíróság határozatának nincs elvégezhető része.”

A kvótadöntés szerint ugyanis 2017. szeptember 22-26. között Görögországtól és Olaszországtól migránsokat kell átvenni a 2015-ben meghatározott kvóták alapján. Kósa szerint azonban ez nemcsak Magyarország, hanem a többi tagállam számára is végrehajthatatlan.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a migránsok szétosztására 2017 szeptemberét határozták meg határidőként brüsszeli politikusok. A tervek szerint két év alatt mintegy 40 ezer migráns telepítettek volna át a válság által leginkább sújtott országokból, tehát Olaszországból és Görögországból az unió egyéb tagállamaiba. A kezdeményezés azonban megbukott, két év alatt mindössze 23 ezer migránsnak sikerült új országot találni.

Azt még Kósa sem tudja megmondani, hogy mi lesz a következménye, ha nem teljesíti Magyarország a kötelező kvótát. Ez szerinte csak jövő tavasszal dőlhet el, amikor várhatóan befejeződik a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás. Kósa szerint az Európai Bíróság döntése Magyarországgal és Szlovákiával szemben arra is rámutat, hogy ma is többszintű Európai Unió létezik, és az eurót használó államok belső csoportot alkotnak.

A kampánnyal és a közelgő választásokkal kapcsolatban Kósa úgy fogalmazott, hogy

a választások tétje kettős. Meg tudjuk-e védeni az országot az illegális bevándorlóktól és a migránsoktól, s képesek vagyunk-e megóvni azokat az eredményeket, amelyeket 2010 óta a magyarokkal közösen elértünk.”

Példaként említette a családtámogatási rendszert, a költségvetés egyensúlyban tartását, az államadósság- és az adócsökkentést, a nyugdíjemelést és a magyar gazdaság versenyképességének javítását is. 

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

közeleg a tél

Simicska Lajos pénze annyira megtetszett Havas Henriknek, Heller Ágnesnek, Magyar Györgynek és a balliberális értelmiség viperafészkeként elkönyvelt Spinoza Ház tagságának, hogy beálltak a sorba és elkezdték tolni a Jobbik szekerét.

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

amerika, london, párizs

A Humveek a technikai fejlődés miatt napról napra egyre sebezhetőbbek. Ezért az amerikaiaknak egyre sürgetőbb lenne a több tízezer Humveet egy korszerűbb, új járműre lecserélni. Az amerikai katonai szaksajtó szerint a teljes cserére azonban nincs esély, még a világ legnagyobb és legtöbb pénzből működő hadseregében sem - részben pénzügyi, részben pedig logisztikai okok miatt. A tengerészgyalogsághoz a Humveek helyére 2019-től érkeznek majd új járművek.

Már megvan a Soros-birodalom örököse

Már megvan a Soros-birodalom örököse

közeleg a tél

A világ 29. leggazdagabb emberének számító Soros György már készül az utódlásra, fokozatosan adja át hálózatának működtetését fiának, Alexander Sorosnak. Miután Alexander 2012-ben megtartotta "bemutatkozó partiját" New Yorkban, azonnal belevetette magát apja birodalmának működtetésébe, az elmúlt években már a világ számos befolyásos vezetőjével négyszemközt tárgyalt, és egyedül intézte az Open Society Foundations ügyeit.

Megduplázták a barátnőjét lemészároló sportoló büntetését

Tizenhárom év és öt hónapra, vagyis több mint duplájára növelte a szándékos emberölésért elítélt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futó büntetését a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság.

Trump, a konzervatív nacionalista

Trump, a konzervatív nacionalista

amerika, london, párizs

F. H. Buckley amerikai jogászprofesszor arra figyelmeztet, hogy az amerikai történelem fényében Trump populistaként való leírása nemcsak téves, hanem rossz szándékú is, az amerikai elnök ugyanis Benjamin Disraelihez és más - jóléti szociális politikát folytató, minden társadalmi rétegre figyelő - angolszász politikusokhoz hasonlóan konzervatív nacionalista.

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

amerika, london, párizs

Továbbra sem dőlt el, mi lesz Németországban, de könnyen lehet, hogy semmi újdonságra nem számíthatunk.

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

közeleg a tél

"Én nem szeretnék vele koalícióba kerülni" - utalt az egyre hiteltelenebb Vona Gábor vezette Jobbikra tegnap este Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a Simicska TV esti műsorában.

Fodor Csaba: antiszolidaritás, hogy mindenkit be kell fogadni

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint antiszolidarizmus az, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni, szolidárisnak a jogrenddel kell lenni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére