Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

A kvótaper döntésének nincs kivitelezhető része

2017. szeptember 14. 12:58

A Figyelőnek adott interjújában többek között az Európai Bíróság döntését is értékelte a Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Október elsejétől új frakcióvezetője lesz a nagyobbik kormánypártnak Gulyás Gergely személyében, erről a velencei frakcióülésen született döntés.

Kósa Lajos a váltás után a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter posztját fogja betölteni, és a városfejlesztési projekt irányítása lesz a feladata.

A politikus a kvótadöntésről is beszélt interjújában, mint fogalmazott,

most nyilvánvalóvá vált az EU-ban az az orwelli gondolat, hogy egyenlők között vannak egyenlőbbek.”

A frakcióvezető szerint a bizottság fittyet hányt a jogalkotási szabályok egy részére, azt viszont a bíróság elismerte, hogy az Európai Bizottság megsértette az eljárásjogot, efölött viszont szemet hunytak. Szerinte az Európai Bíróság döntése

valójában nem jelent semmit, mert az Európai Bíróság határozatának nincs elvégezhető része.”

A kvótadöntés szerint ugyanis 2017. szeptember 22-26. között Görögországtól és Olaszországtól migránsokat kell átvenni a 2015-ben meghatározott kvóták alapján. Kósa szerint azonban ez nemcsak Magyarország, hanem a többi tagállam számára is végrehajthatatlan.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a migránsok szétosztására 2017 szeptemberét határozták meg határidőként brüsszeli politikusok. A tervek szerint két év alatt mintegy 40 ezer migráns telepítettek volna át a válság által leginkább sújtott országokból, tehát Olaszországból és Görögországból az unió egyéb tagállamaiba. A kezdeményezés azonban megbukott, két év alatt mindössze 23 ezer migránsnak sikerült új országot találni.

Azt még Kósa sem tudja megmondani, hogy mi lesz a következménye, ha nem teljesíti Magyarország a kötelező kvótát. Ez szerinte csak jövő tavasszal dőlhet el, amikor várhatóan befejeződik a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás. Kósa szerint az Európai Bíróság döntése Magyarországgal és Szlovákiával szemben arra is rámutat, hogy ma is többszintű Európai Unió létezik, és az eurót használó államok belső csoportot alkotnak.

A kampánnyal és a közelgő választásokkal kapcsolatban Kósa úgy fogalmazott, hogy

a választások tétje kettős. Meg tudjuk-e védeni az országot az illegális bevándorlóktól és a migránsoktól, s képesek vagyunk-e megóvni azokat az eredményeket, amelyeket 2010 óta a magyarokkal közösen elértünk.”

Példaként említette a családtámogatási rendszert, a költségvetés egyensúlyban tartását, az államadósság- és az adócsökkentést, a nyugdíjemelést és a magyar gazdaság versenyképességének javítását is. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Budapesten a Red Bull Air Race-é volt a hétvége

Végre vége van! A budapestieket megosztja a verseny, de már nem kell aggódni, véget ért a Red Bull Air Race, mindenki nyugodtan pihenhet.

Ennyi volt: az olaszok is beálltak a kvótaőrültek sorába

Ennyi volt: az olaszok is beálltak a kvótaőrültek sorába

amerika, london, párizs

Új, radikálisabb kvótarendszer bevezetését szorgalmazta Brüsszelben az olasz kormányfő. Az olasz kormánypártok tehát mások kárára szeretnének megszabadulni a migránsoktól, és így szeretnék betartani kampányígéretüket, miszerint pár hónap alatt félmillió migránst helyeznének az olasz határokon kívülre.

Az elfeledett balkáni útvonalon várakoznak a migránsok

Az elfeledett balkáni útvonalon várakoznak a migránsok

amerika, london, párizs

Az olaszoknak köszönhetően egyre több szó esik a Földközi-tengeren keresztül érkező migránsokról, de ameddig Európa oda koncentrál, elfeledkezik a balkáni útvonalon vesztegelő illegális bevándorlókról.

Anglia földbe döngölte Panamát

A Panama elleni gólzáporos győzelemmel Anglia már biztos továbbjutó.

Orbán Viktor: azért támadnak, mert sikeresek vagyunk

Orbán Viktor: azért támadnak, mert sikeresek vagyunk

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Brüsszel alapvetően azért támadja őt, mert határozottan képviseli a magyar kormányzat és a visegrádi országok (V4) politikáját, amely ma sikeresebb, mint Európa nyugati felének politikája.

Nincs mese: demográfiai katasztrófa felé közelít Európa

Nincs mese: demográfiai katasztrófa felé közelít Európa

amerika, london, párizs

Az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) kutatói tüzetesen megvizsgálták az európai népesség tendenciáit az 1990 és 2017 közti időszak között, és igen aggasztó eredmények születtek.

Magyar cigányokat vertek félholtra ukrán nacionalisták

Lemberg külvárosában kárpátaljai magyar cigányok táborára támadtak maszkos ismeretlenek az éjjel, egy ember meghalt.

Belháború tört ki a síró kislány fotója miatt a Trump-ellenes médiában

Belháború tört ki a síró kislány fotója miatt a Trump-ellenes médiában

amerika, london, párizs

A TIME magazin erősen manipulatív jelleggel közölte címlapon a kétéves hondurasi kislány fotóját, amellyel Trump bevándorláspolitikáját kívánták kritizálni. A magazin azonban nem ismerte el, hogy félrevezette olvasóit, emiatt viszont váratlan helyről, a CNN-től kapott a magazin éles kritikát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére