Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

A kvótaper döntésének nincs kivitelezhető része

2017. szeptember 14. 12:58

A Figyelőnek adott interjújában többek között az Európai Bíróság döntését is értékelte a Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Október elsejétől új frakcióvezetője lesz a nagyobbik kormánypártnak Gulyás Gergely személyében, erről a velencei frakcióülésen született döntés.

Kósa Lajos a váltás után a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter posztját fogja betölteni, és a városfejlesztési projekt irányítása lesz a feladata.

A politikus a kvótadöntésről is beszélt interjújában, mint fogalmazott,

most nyilvánvalóvá vált az EU-ban az az orwelli gondolat, hogy egyenlők között vannak egyenlőbbek.”

A frakcióvezető szerint a bizottság fittyet hányt a jogalkotási szabályok egy részére, azt viszont a bíróság elismerte, hogy az Európai Bizottság megsértette az eljárásjogot, efölött viszont szemet hunytak. Szerinte az Európai Bíróság döntése

valójában nem jelent semmit, mert az Európai Bíróság határozatának nincs elvégezhető része.”

A kvótadöntés szerint ugyanis 2017. szeptember 22-26. között Görögországtól és Olaszországtól migránsokat kell átvenni a 2015-ben meghatározott kvóták alapján. Kósa szerint azonban ez nemcsak Magyarország, hanem a többi tagállam számára is végrehajthatatlan.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a migránsok szétosztására 2017 szeptemberét határozták meg határidőként brüsszeli politikusok. A tervek szerint két év alatt mintegy 40 ezer migráns telepítettek volna át a válság által leginkább sújtott országokból, tehát Olaszországból és Görögországból az unió egyéb tagállamaiba. A kezdeményezés azonban megbukott, két év alatt mindössze 23 ezer migránsnak sikerült új országot találni.

Azt még Kósa sem tudja megmondani, hogy mi lesz a következménye, ha nem teljesíti Magyarország a kötelező kvótát. Ez szerinte csak jövő tavasszal dőlhet el, amikor várhatóan befejeződik a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás. Kósa szerint az Európai Bíróság döntése Magyarországgal és Szlovákiával szemben arra is rámutat, hogy ma is többszintű Európai Unió létezik, és az eurót használó államok belső csoportot alkotnak.

A kampánnyal és a közelgő választásokkal kapcsolatban Kósa úgy fogalmazott, hogy

a választások tétje kettős. Meg tudjuk-e védeni az országot az illegális bevándorlóktól és a migránsoktól, s képesek vagyunk-e megóvni azokat az eredményeket, amelyeket 2010 óta a magyarokkal közösen elértünk.”

Példaként említette a családtámogatási rendszert, a költségvetés egyensúlyban tartását, az államadósság- és az adócsökkentést, a nyugdíjemelést és a magyar gazdaság versenyképességének javítását is. 

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére