Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A kriptokommunisták 1989 óta Nagy Imre háta mögött bujkálnak

2018. június 16. 11:00

29 éve, Nagy Imre újratemetésével vált nyilvánvalóvá, hogy vége a kommunista diktatúrának Magyarországon. Orbán Viktor 1989. június 16-án elmondott beszédét ma is érdemes meghallgatni, sok, máig érvényes állítása van. Az egyik ilyen állítása az, amikor arról beszél, hogy hiába bújnak el a Nagy Imre háta mögé az állampárti diktatúra emberei. Gyurcsány, a DK meg az MSZP tíz éve ezt teszi, amikor megpróbálják felépíteni '56 hamis baloldali mítoszát.

Nagy Imre miniszterelnökre, mártírtársaira, az '56-os forradalomra, és nem utolsósorban a kommunista diktatúrától való megszabadulásunkra, a rendszerváltásra is emlékezik június 16-án Magyarország.

Szinte semmi sem az volt, aminek látszott ezekben a történelmi időkben.

Az államszocialista elnyomó gépezet teljes gőzzel működött még, és az azóta nyilvánosságra került iratok szerint bőven el is küldte az ügynökeit a Hősök terére és minden, éppen megszerveződni akaró pártba is, hogy az állampárt akaratát érvényesítsék: június 16-ának a tervek szerint, azaz békésen és minden antikommunista felhang nélkül kellett lezajlania. 

Mai szemmel visszanézve a Hősök terén megtartott ravatal a maga tejességében kifejezte és előrevetítette azt, hogy hogyan is képzeli el az állampárt a kommunista diktatúrából demokráciává történő átalakulást.

Nagy Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc törvényes miniszterelnökét és mártírtársait (Maléter Pál honvédelmi minisztert, Gimes Miklós újságírót, az 1958. április 24-én kivégzett Szilágyi Józsefet, Nagy Imre titkárságvezetőjét és a börtönben 1957. december 21-én elhunyt Losonczy Gézát, a Nagy Imre-kormány államminiszterét) 1989. június 16-án helyezték végső nyugalomra a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában.

A nagy MSZMP rendszerváltó terv szerint csak a kommunisták által elítélt kommunisták – Nagy Imre, Rajk és társaik – rehabilitációja jelentette volna a rendszer megváltozását. 1989. június 16-án tehát a kommunisták által megölt kommunistákról lett volna szabad csak megemlékezni. A tervek szerint maga az egész rendszerváltozás is csak az állampárt érdekeit, azaz a kommunista elitnek a demokratikus elitté történő zavartalan átalakulását szolgálta volna. 

De nem így történt, hiszen 1989. június 16-án kaptak egy névtelen és üres koporsót a Hősök terén a "névtelen" áldozatok is – akik százezerszeresen többen voltak, mint a néhány egymást is gyilkoló kommunista pártkatona. Ráadásul felszólalt a Hősök terén Orbán Viktor is, akinek a beszéde történelmi jelentőségűnek bizonyult és méltán vált a rendszerváltás jelképévé.

A koncepciós perek áldozatainak rehabilitációja és az újratemetés nem kis részben azért válhatott a rendszerváltó időszak szimbolikus és katartikus eseményévé, mert Orbán Viktor beszéde a Hősök terén az nemcsak az orosz csapatok kivonásának követeléséről szólt, hanem arról is, hogy a kommunista gondolkodás és a demokrácia nem kompatibilis egymással, illetve arról, hogy mennyire hiteltelen is az, amikor az állampárt képviselői arról beszélnek, hogy ők Nagy Imre "reformpolitikájának" a folytatói. 

Hogy mennyire igaza volt Orbán Viktornak, amikor a Nagy Imrét erkölcstelenül szerencsehozó talizmánként felhasználni akaró kommunistákról beszélt 1989-ben, azt nagyon jól mutatja, hogy a volt komcsik - akik most már úgymond csak baloldaliak – azok, akik 2018. június 16-án ugyanúgy Nagy Imre háta mögé bújnak, mint ahogy ezt 29 évvel ezelőtt tették. 

A majdnem harminc évvel ezelőtti beszédében Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a kommunisták (akik Nagy Imre háta mögé bújnak) csak erőszakkal képesek hatalmon maradni. És milyen igaza lett! Mert kik is tartják magukat ma Magyarországon Nagy Imre legnagyobb örököseinek? Hát Gyurcsány Ferenc, a szemkilövető, meg a pártja, a DK, illetve az MSZP és a Párbeszéd.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Azok, akik 2006-ban bebizonyították, hogy a hatalomról a legnagyobb kudarc vagy hiba esetén sem hajlandóak lemondani. Inkább kardlapoztatnak, gumibotoztatnak meg gumilövedékkel szemmagasságban lövetnek. 

Ezek azok a retrográd kriptokommunista erők, akik még mindig azzal a hamis történelmi értékeléssel koszorúzgatnak Nagy Imrét emlegetve, hogy az '56-os forradalom és szabadságharc "baloldali" volt.

2018. június 16-án az MSZP és a Párbeszéd közösen koszorúzott Nagy Imre belvárosi szobránál azt közölve, hogy ők együtt Nagy Imre szellemi örökösének tartják magukat. Karácsony Gergely a koszorúzáson Hiller Istvánnal egyetértésben azt mondta, hogy szerintük a kormány most arra készül, hogy Nagy Imrét kiretusálja a történelemkönyvekből, mivel a Fidesz elvitetné az országház tőszomszédságából Nagy szobrát. Közölte, "akkor ezzel tulajdonképpen Nagy Imre szellemét is el akarják távolítani".

Nagy Imre örökösei?

Nem szabad elfelejteni, hogy Nagy Imre a sztálinista magyar kommunista elit egyik, súlyos bűnökért felelős tagja volt. Az MSZMP és utódpártjai, az MSZP és a DK által mostanáig kitartóan vallott baloldali '56-értelmezéssel szemben az 1956-os forradalom és szabadságharc nem Nagy Imre forradalma volt. Az '56-os forradalom és szabadságharc a magyar nép, a nemzet forradalma volt. A magyarok 60 évvel ezelőtt nem azért vállalták a fegyveres harcot a megszálló szovjet hadsereggel és a hazai kiszolgálóival szemben, mert kommunista diktatúrát, vagy úgynevezett szocialista államot akartak volna. Nagy Imre véletlenül került a forradalom idején hirtelen szükségessé vált átmeneti kormány élére, és pusztán csak a mártír halála teszi őt valamennyire is becsülendő történelmi alakká. A valójában sztálinista Nagy Imre azonban még ezt a mártíromságot sem a forradalom és szabadságharccal való azonosulása miatt vállalta, hanem azért, mert tudta, hogy ha lemondana kormányfői posztjáról, akkor is ugyanúgy kivégzés lenne a jutalma volt párttársai részéről.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

amerika, london, párizs

A politikai iszlámmal és az ahhoz köthető antiszemitizmussal is leszámolna az osztrák alkancellár.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

century-on

A Facebook követi és listázza azokat a felhasználókat, akiket "kockázatosnak" ítél, különös tekintettel azokra, akik a cég valamely dolgozóját, vezetőjét fenyegették meg.

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

amerika, london, párizs

Rendkívüli állapotot hirdet ki Donald Trump amerikai elnök annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

kétharmad

Szülesztő program, fércmű, szemétség, asszonyhitel - ilyen szavakkal illették az ellenzékiek a kormány által meghirdetett hétpontos családvédelmi akciótervet.

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

amerika, london, párizs

Herbert Kickl belügyminiszter biztonságpolitikai okokból módosítaná az osztrák alkotmányt, ám ehhez az ellenzéki képviselők szavazataira is szüksége lenne. A szocialisták és a liberálisok azonban egyelőre nem támogatják a szigorításokat.

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

kétharmad

Karácsony Gergelynek a zsidók listázását mentegető kijelentése után most nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az Echo TV G. Fodor Gábor által vezetett "A nyolcas" című műsorában.

Nem fogadná vissza a brit kormány a dzsihadista feleségnek állt bevándorlót

A 19 éves Shamima Begum csatlakozott az Iszlám Államhoz, de most, hogy a terrorszervezet szétesőben van, már visszatérne Nagy-Britanniába. A szigetország erről hallani sem akar.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére