Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A közép-európai emberek szerint jó irányba tart Magyarország

2017. augusztus 17. 08:28

Magyarország jó irányba tart - ezt a közép-európaiak körében közel másfélszer többen gondolják, mint akik az ellenkezőjét állítják - derül ki a Nézőpont Intézet tíz régiós államra kiterjedő közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Időknek készített.

A betelepítési kvótáról, az illegális bevándorlók befogadásáról, Soros Györgyről, valamint Magyarország migránspolitikájáról kérdezték Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária állampolgárait a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásában, melynek eredményeit a Magyar Idők csütörtöki lapszáma ismertette.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A júniusban készült felmérés rámutat, hogy a vizsgált országokban elsöprő többség ellenzi a kötelező betelepítés tervét. 

Tíz közép-európai polgárból csaknem nyolc, a megkérdezettek 75 százaléka elutasítja az elképzelést.

Ez az arány a kelet-közép-európai államok átlagában eléri a 80 százalékot.

A kutatás foglalkozott azzal is, hogy a közép-európaiak mennyire támogatják a magyar kormány bevándorlási politikáját. A három visegrádi ország – Lengyelország, Csehország, Szlovákia – esetében átlagosan kétszer többen értenek egyet a magyar kormány bevándorlási politikájával (53 százalék), mint ahányan ellenzik azt (27 százalék). Ez az arány a németek és az osztrákok esetében fordított: átlagosan 26 százalék szimpatizál a magyar kormány migránspolitikájával és 61 százalékuk ellenzi azt. Mindez annak tükrében különösen érdekes, hogy e két országban is megosztja a megkérdezetteket a kötelező betelepítés, ráadásul az illegális bevándorlók befogadását átlagosan itt is csak tízből egy ember támogatja. Ennek háttérben vélhetően a két országban hazánkkal szemben tapasztalható rendkívül negatív médiakép áll.

A kutatás külön kitért Soros György személyére. Kiderült: Soros jelenleg kevésbé számít ismertnek Közép-Európában, a teljes minta háromötöde (62 százalék) nem ismeri személyét vagy nem tudott válaszolni a kérdésre. Az amerikai spekuláns ismertsége ugyanakkor Romániában kimondottan magas. Minél magasabb az adott országban Soros ismertsége, annál kevésbé szimpatizálnak vele.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A felmérés hazánk régiós megítélését is vizsgálta, így elmondható, hogy a közép-európaiak körében közel másfélszer többen vélik úgy, hogy jó irányba tartunk (43 százalék), mint akik szerint rossz az irány (31 százalék). A pozitív vélemények aránya a kelet-közép-európai államokban magasabb, míg Németország és Ausztria esetében alacsonyabb. Érdekesség, hogy a románok (64 százalék), a bolgárok (54 százalék), a szlovákok és a horvátok (49-49 százalék), valamint a szlovének (44 százalék) körében volt átlag feletti azok aránya, akik szerint hazánk jó irányba tart.

A kutatás arra is rávilágít, hogy kimondottan marginálisnak számít azon közép-európaiak véleménye, akik kizárnák hazánkat az Európai Unióból. E kérdésben átlagosan 77 százalék számít elutasítónak, és mind­össze a megkérdezettek tizede zárna ki minket az együttműködésből. Ráadásul ezen a téren a németek és az osztrákok sincsenek a kelet-közép-európaiaktól eltérő állásponton, ebben a két országban sem éri el az egyötödöt a hazánkat kizárni akarók aránya.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Végül a Nézőpont Intézet azt is megkérdezte, hogy a vizsgált országokban hányan szeretnének eljutni Magyarországra a következő öt évben. A megkérdezettek mintegy 51 százaléka szeretne eljutni a közeljövőben Magyarországra, a teljes mintát tekintve pedig leginkább a 30–39 évesek szeretnének hazánkba látogatni, körükben 63 százalékos ez a szándék.

A tíz közép-európai országban készült kutatással párhuzamosan a Nézőpont Intézet Magyarország felnőtt népessége körében is készített egy ezerfős, telefonos kutatást. Ennek alapján elmondható, hogy a bevándorlás kapcsán a magyarok álláspontja szinte teljes egészében megegyezik a többi kelet-közép-európai országban élők véleményével. A kötelező betelepítési kvótát például a magyarok mind­össze 8 százaléka támogatja, míg az illegális bevándorlók befogadását 3 százalék. Emellett a magyar kormány bevándorlási politikájával a megkérdezettek 73 százaléka ért egyet, ami jelzi, hogy ez a kérdés továbbra is felülírja a pártpreferenciákat.

(Nézőpont, Magyar Idők, MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére