Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A közép-európai emberek szerint jó irányba tart Magyarország

2017. augusztus 17. 08:28

Magyarország jó irányba tart - ezt a közép-európaiak körében közel másfélszer többen gondolják, mint akik az ellenkezőjét állítják - derül ki a Nézőpont Intézet tíz régiós államra kiterjedő közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Időknek készített.

A betelepítési kvótáról, az illegális bevándorlók befogadásáról, Soros Györgyről, valamint Magyarország migránspolitikájáról kérdezték Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária állampolgárait a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásában, melynek eredményeit a Magyar Idők csütörtöki lapszáma ismertette.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A júniusban készült felmérés rámutat, hogy a vizsgált országokban elsöprő többség ellenzi a kötelező betelepítés tervét. 

Tíz közép-európai polgárból csaknem nyolc, a megkérdezettek 75 százaléka elutasítja az elképzelést.

Ez az arány a kelet-közép-európai államok átlagában eléri a 80 százalékot.

A kutatás foglalkozott azzal is, hogy a közép-európaiak mennyire támogatják a magyar kormány bevándorlási politikáját. A három visegrádi ország – Lengyelország, Csehország, Szlovákia – esetében átlagosan kétszer többen értenek egyet a magyar kormány bevándorlási politikájával (53 százalék), mint ahányan ellenzik azt (27 százalék). Ez az arány a németek és az osztrákok esetében fordított: átlagosan 26 százalék szimpatizál a magyar kormány migránspolitikájával és 61 százalékuk ellenzi azt. Mindez annak tükrében különösen érdekes, hogy e két országban is megosztja a megkérdezetteket a kötelező betelepítés, ráadásul az illegális bevándorlók befogadását átlagosan itt is csak tízből egy ember támogatja. Ennek háttérben vélhetően a két országban hazánkkal szemben tapasztalható rendkívül negatív médiakép áll.

A kutatás külön kitért Soros György személyére. Kiderült: Soros jelenleg kevésbé számít ismertnek Közép-Európában, a teljes minta háromötöde (62 százalék) nem ismeri személyét vagy nem tudott válaszolni a kérdésre. Az amerikai spekuláns ismertsége ugyanakkor Romániában kimondottan magas. Minél magasabb az adott országban Soros ismertsége, annál kevésbé szimpatizálnak vele.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A felmérés hazánk régiós megítélését is vizsgálta, így elmondható, hogy a közép-európaiak körében közel másfélszer többen vélik úgy, hogy jó irányba tartunk (43 százalék), mint akik szerint rossz az irány (31 százalék). A pozitív vélemények aránya a kelet-közép-európai államokban magasabb, míg Németország és Ausztria esetében alacsonyabb. Érdekesség, hogy a románok (64 százalék), a bolgárok (54 százalék), a szlovákok és a horvátok (49-49 százalék), valamint a szlovének (44 százalék) körében volt átlag feletti azok aránya, akik szerint hazánk jó irányba tart.

A kutatás arra is rávilágít, hogy kimondottan marginálisnak számít azon közép-európaiak véleménye, akik kizárnák hazánkat az Európai Unióból. E kérdésben átlagosan 77 százalék számít elutasítónak, és mind­össze a megkérdezettek tizede zárna ki minket az együttműködésből. Ráadásul ezen a téren a németek és az osztrákok sincsenek a kelet-közép-európaiaktól eltérő állásponton, ebben a két országban sem éri el az egyötödöt a hazánkat kizárni akarók aránya.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Végül a Nézőpont Intézet azt is megkérdezte, hogy a vizsgált országokban hányan szeretnének eljutni Magyarországra a következő öt évben. A megkérdezettek mintegy 51 százaléka szeretne eljutni a közeljövőben Magyarországra, a teljes mintát tekintve pedig leginkább a 30–39 évesek szeretnének hazánkba látogatni, körükben 63 százalékos ez a szándék.

A tíz közép-európai országban készült kutatással párhuzamosan a Nézőpont Intézet Magyarország felnőtt népessége körében is készített egy ezerfős, telefonos kutatást. Ennek alapján elmondható, hogy a bevándorlás kapcsán a magyarok álláspontja szinte teljes egészében megegyezik a többi kelet-közép-európai országban élők véleményével. A kötelező betelepítési kvótát például a magyarok mind­össze 8 százaléka támogatja, míg az illegális bevándorlók befogadását 3 százalék. Emellett a magyar kormány bevándorlási politikájával a megkérdezettek 73 százaléka ért egyet, ami jelzi, hogy ez a kérdés továbbra is felülírja a pártpreferenciákat.

(Nézőpont, Magyar Idők, MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

hajrá, magyarok!

Kedden végre folytatódik az ország első számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

kétharmad

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére