Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A közbiztonság válik elsődlegessé Józsefvárosban

2017. június 7. 19:40

A rendet és közbiztonságot célzó rendeleteket alkothat csütörtöki ülésén a józsefvárosi képviselő-testület - közölte Kocsis Máté a VIII. kerület kormánypárti polgármestere szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A kerületvezető kifejtette, hogy az eddig nem szabályozott kérdések szabályozását egy korábbi kerületi konzultációra alapozták, amelyben mintegy 11 ezren nyilvánítottak véleményt. Ezt követően széles körben folytattak egyeztetéseket egyebek mellett civil szervezetekkel, vendéglátósokkal és rendvédelmi szervekkel.

Kocsi Máté, VIII. kerületi polgármester

A rendeletcsomag három ügycsoportot érint: az éttermek és vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartását, a közterületek rendjét, továbbá a lakóházak házirendjét. Utóbbit maguk a társasházak határozhatják meg, az önkormányzat akkor tud segítséget adni, ha a közösség hozzá fordul – ismertette Kocsis Máté.

A polgármester tájékoztatása szerint a szankcióknál a fokozatosság elvét fogják érvényesíteni, azaz többször figyelmeztetik a rendeletet megszegőket, ezt követően pedig a legalacsonyabb kiszabható bírságot alkalmazzák.

A válaszadók több mint 70 százaléka nagyobb szigorítást sürgetett az éjszakai élettel kapcsolatban, a szabályozás a konszenzus megteremtését célozza – mondta, kifejtve: a vendéglátóhelyeknek, kis üzleteknek a lakók jóváhagyását kell bírniuk az éjszakai nyitvatartáshoz. Nem cél a tisztességes vállalkozók ellehetetlenítése – emelte ki. Magyarázata szerint az éjszaka is nyitva tartó, szeszes italt áruló boltok nem tudnak ülőhelyet és mosdót biztosítani, így az élet az utcán zajlik.

Azt is célként jelölte meg, hogy az üzletek rendet tartsanak a saját környezetükben, például helyezzenek ki hulladékgyűjtőt.

Kocsis Máté beszámolt arról is, hogy Józsefváros közterületei az elmúlt években jelentős fejlődésen mentek át, ezért fontos, hogy azokat megóvják. Mint mondta, a lakosság szigorúbb szankciókat kért azokkal szemben, akik nem takarítanak fel kutyájuk után, s gyakori panasz volt az is, hogy sokan állatot fürdetnek, ruhát mosnak a szökőkutakban. Ez nemcsak esztétikai probléma, hanem fertőzésveszélyes is, hiszen a víz minőségét nehéz úgy garantálni, ha az egyik ember kutyát fürdet, a másik pedig beleiszik.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kocsis Máté a falfirkákról is megemlékezett, szerinte ebben a kérdésben is szigorúbb szabályozás indokolt.

A polgármester gyakori panaszként hivatkozott arra, hogy sokan póráz nélkül sétáltatnak kutyát parkokban, játszótereken. A változás értelmében erre napközben nem lesz lehetőség, csak estétől reggelig, amikor nincsenek ott gyermekek.

A játszótéri eszközökről szólva Kocsis Máté az életszerűséget hangoztatta, ugyanis egyrészt azokat nem 70-80 kilós emberekre szabványosították, másrészt tipikus jelenség, hogy a középiskolások elfoglalják ezeket a helyeket, kiszorítva a gyermekeket. A szabályozás a kicsik és szüleik érdekeit tartja szem előtt, hogy tiszta, csikkmentes játszótéren tölthessék idejüket – jegyezte meg.

A társasházakat érintő passzusokkal kapcsolatban pedig azt említette: az állattartással, a zajos tevékenységek időpontjával és a közös területek használatával összefüggésben adnak szabályozási lehetőséget az érintetteknek.

A polgármester szerint ugyanakkor a csütörtöki testületi ülésen még több pont módosulhat.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években 4 milliárd forintot fordítottak a közbiztonság javítására – egyebek mellett a térfigyelő kamerarendszer bővítésére vagy a polgárőrség újjászervezésére –, s tavaly 35 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma a kerületben.

Arra a felvetésre, miszerint a lakóknak fel kellene tüntetniük az ajtajukon a lakás számát, azt felelte: azt szolgálja, hogy a postás, a mentő vagy a hatóságok gond nélkül megtalálják, akit keresnek.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

szabad vasárnap

Gurméproli, prolishopping a Vörösmarty téri burzsujpiacon.

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

amerika, london, párizs

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselőházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére