Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A kormányzóképesség kérdése

Megadja Gábor

2017. november 23. 14:28

Tudjuk, hogy a liberális kánon jellemzően a minél nagyobb hatalommegosztást, a fékeket és ellensúlyokat, a szivárvány minden képviselőjének konszenzusát szokta hangsúlyozni, mert a jó rend náluk attól jó, hogy erőtlen.

Az sokszínű-sokszagú ellenzék rendre azzal vádolja a jelenlegi kormányt, hogy nem a valós problémákkal foglalkoznak, ld. oktatásegészségügy, hanem nem létező veszélyekkel (pl. Soros-terv) riogatják a választókat. Soros György egyébként épp megmutatta magát, hogy meg kell védenie az ő civiljeit, ezek szerint ők mégiscsak az ő civiljei, tehát az aljas rezsimpropagandának igaza volt. Bár megjegyezhetjük, hogy sanda gyanúnk szerint Soros öregen is kellőképpen hiú, és ezért mutatta meg magát, nem pedig a civil kisdedek miatt, viszont továbbra is drukkolunk neki, szerepeljen minél többet, végre lett arca, és még sokat hozhat a konyhára.

Akkor beszéljünk egy valós problémáról az ellenzék kapcsán. Ez pedig a kormányzóképesség kérdése.

Tudjuk, hogy a liberális kánon jellemzően a minél nagyobb hatalommegosztást, a fékeket és ellensúlyokat, a szivárvány minden képviselőjének konszenzusát szokta hangsúlyozni, mert a jó rend náluk attól jó, hogy erőtlen. Másképpen: aktus erekció nélkül.

De hogy ne legyünk annyira gonoszak, mint amennyire egyébként vagyunk, ismerjük el a részleges igazukat, és mondjuk azt, hogy okozhat gondokat az egységes és erős hatalom (és lemondok arról a luxusról, hogy az előbbi hasonlatot még tovább bontsam).

Csakhogy van itt egy másik probléma is. Mi van a túl gyenge hatalommal? A fékezős-ellensúlyozós, hatalommegosztós szöveg kiválóan mutat kávéházi környezetben, ahol a dolognak nincs tétje. Csakhogy az országot kormányozni kell, az pedig – szemben a liberálisok eszményével, a kávéházi „ideális beszédhelyzettel“ – nem értelmiségi mutatvány. Nem racionális vitáról, majd az arra pontot tevő megoldásról vagy konszenzusról szól, hanem a döntésről. Dönteni pedig csak úgy lehet, ha ehhez kellőképpen erős a hatalom, nincs szétforgácsolódva és nem húzzák ezerfelé, amerre a szivárvány színei mutatnak.

És épp ez a baj az ellenzék jelenlegi mutatványával. Az ellenzék szereplői ugyanis átverik a választókat. És nem csak azzal, hogy a korábbi gárdamellényes Vona „soha nem leszek a zsidók kutyája“ Gábor immár Gaby, aki gyerekkorában legyek szárnyát tépkedte, de már megbánta és menti őket (mintegy a radikalizmus levedlésének is szimbóluma), valamint kedvenc szerzője Hamvas Béla, akárcsak egy tinilánynak A szürke ötven árnyalata, és behajol bárkinek a balliberális oldalon, aki kéri tőle, vagy akár csak tüsszent egyet. És nem csak azzal van a baj, hogy Gulyás Márton Angus bélszínt akar enni a Várban.

A probléma az, hogy míg az ellenzékiek a különféle összefogás-szcenáriókat gyártják, arról nem beszélnek, hogy mi lesz utána. Sőt, azt mondják: ez nem is fontos, csak a diktátor leváltása fontos. De hogyan fogják kormányozni az országot? Az ellenzék ma biankó csekket akar adni a választóknak. Az egyetlen cél Orbán leváltása, aztán majd „meglátjuk mi lesz“. Ez egy péntek esti ivászatban elfér, de kormányzásban aligha.

Az igazság az, hogy azért kussolnak erről, mint szar a fűben, mert ők is tudják, hogy a habókra összekalapált összellenzéki bénázás teljesen kormányzóképtelen lenne, ha esetleg sikerülne legyőzniük a Fideszt. Magyarul arra kérik a választókat, hogy az ország sorsát dobják oda koncként nekik, mert lényegtelen apróság, hogy tudják-e majd kormányozni vagy sem.

Amit az ellenzéki bohóctársulat művel a Momentumtól Gabyig, az a felelőtlenség netovábbja. Még akkor is, ha elég szórakoztató.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére