Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A kormányzóképesség kérdése

Megadja Gábor

2017. november 23. 14:28

Tudjuk, hogy a liberális kánon jellemzően a minél nagyobb hatalommegosztást, a fékeket és ellensúlyokat, a szivárvány minden képviselőjének konszenzusát szokta hangsúlyozni, mert a jó rend náluk attól jó, hogy erőtlen.

Az sokszínű-sokszagú ellenzék rendre azzal vádolja a jelenlegi kormányt, hogy nem a valós problémákkal foglalkoznak, ld. oktatásegészségügy, hanem nem létező veszélyekkel (pl. Soros-terv) riogatják a választókat. Soros György egyébként épp megmutatta magát, hogy meg kell védenie az ő civiljeit, ezek szerint ők mégiscsak az ő civiljei, tehát az aljas rezsimpropagandának igaza volt. Bár megjegyezhetjük, hogy sanda gyanúnk szerint Soros öregen is kellőképpen hiú, és ezért mutatta meg magát, nem pedig a civil kisdedek miatt, viszont továbbra is drukkolunk neki, szerepeljen minél többet, végre lett arca, és még sokat hozhat a konyhára.

Akkor beszéljünk egy valós problémáról az ellenzék kapcsán. Ez pedig a kormányzóképesség kérdése.

Tudjuk, hogy a liberális kánon jellemzően a minél nagyobb hatalommegosztást, a fékeket és ellensúlyokat, a szivárvány minden képviselőjének konszenzusát szokta hangsúlyozni, mert a jó rend náluk attól jó, hogy erőtlen. Másképpen: aktus erekció nélkül.

De hogy ne legyünk annyira gonoszak, mint amennyire egyébként vagyunk, ismerjük el a részleges igazukat, és mondjuk azt, hogy okozhat gondokat az egységes és erős hatalom (és lemondok arról a luxusról, hogy az előbbi hasonlatot még tovább bontsam).

Csakhogy van itt egy másik probléma is. Mi van a túl gyenge hatalommal? A fékezős-ellensúlyozós, hatalommegosztós szöveg kiválóan mutat kávéházi környezetben, ahol a dolognak nincs tétje. Csakhogy az országot kormányozni kell, az pedig – szemben a liberálisok eszményével, a kávéházi „ideális beszédhelyzettel“ – nem értelmiségi mutatvány. Nem racionális vitáról, majd az arra pontot tevő megoldásról vagy konszenzusról szól, hanem a döntésről. Dönteni pedig csak úgy lehet, ha ehhez kellőképpen erős a hatalom, nincs szétforgácsolódva és nem húzzák ezerfelé, amerre a szivárvány színei mutatnak.

És épp ez a baj az ellenzék jelenlegi mutatványával. Az ellenzék szereplői ugyanis átverik a választókat. És nem csak azzal, hogy a korábbi gárdamellényes Vona „soha nem leszek a zsidók kutyája“ Gábor immár Gaby, aki gyerekkorában legyek szárnyát tépkedte, de már megbánta és menti őket (mintegy a radikalizmus levedlésének is szimbóluma), valamint kedvenc szerzője Hamvas Béla, akárcsak egy tinilánynak A szürke ötven árnyalata, és behajol bárkinek a balliberális oldalon, aki kéri tőle, vagy akár csak tüsszent egyet. És nem csak azzal van a baj, hogy Gulyás Márton Angus bélszínt akar enni a Várban.

A probléma az, hogy míg az ellenzékiek a különféle összefogás-szcenáriókat gyártják, arról nem beszélnek, hogy mi lesz utána. Sőt, azt mondják: ez nem is fontos, csak a diktátor leváltása fontos. De hogyan fogják kormányozni az országot? Az ellenzék ma biankó csekket akar adni a választóknak. Az egyetlen cél Orbán leváltása, aztán majd „meglátjuk mi lesz“. Ez egy péntek esti ivászatban elfér, de kormányzásban aligha.

Az igazság az, hogy azért kussolnak erről, mint szar a fűben, mert ők is tudják, hogy a habókra összekalapált összellenzéki bénázás teljesen kormányzóképtelen lenne, ha esetleg sikerülne legyőzniük a Fideszt. Magyarul arra kérik a választókat, hogy az ország sorsát dobják oda koncként nekik, mert lényegtelen apróság, hogy tudják-e majd kormányozni vagy sem.

Amit az ellenzéki bohóctársulat művel a Momentumtól Gabyig, az a felelőtlenség netovábbja. Még akkor is, ha elég szórakoztató.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Angela Merkel a kínai elnökkel egyeztetett

Kölcsönös látogatásokról és országaik stratégiai együttműködésének elmélyítéséről egyezett meg Angela Merkel német kancellár és Hszi Csin-ping kínai elnök szombati telefonbeszélgetésük során - közölte Steffen Seibert, a berlini kancellári hivatal szóvivője.

Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

spring is coming

Kövér László szerint a magyar nemzet és Európa érdeke is az, hogy Magyarország jelenlegi kormánya folytatni tudja munkáját az áprilisi parlamenti választások után.

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

amerika, london, párizs

Mindketten a saját barátnőjüket késelték halálra, az egyik áldozat mindössze 17 éves volt.

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

spring is coming

Egy, a 70-es években Göteborgba kivándorolt magyar férfi szerint a svéd kormány azért engedi be "orrvérzésig" a bevándorlókat, mert szavazatokat vár tőlük.

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

spring is coming

Vasárnap Nagykőrösön tartott kampányrendezvényt a Jobbik, de az előadásra szinte senki sem volt kíváncsi.

Megkéselte tanárát egy 7 éves diák Németországban

Már korábban is sok baj volt vele, de a hatóságok nem tettek semmit.

Orbán Viktor is üzent a rendkívüli hóhelyzet miatt

A miniszterelnök a rendkívülinek számító időjárási helyzet miatt ellátogatott az operatív törzs budapesti központjába, melyről egy videó is felkerült a Facebook-oldalára.

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nem állt le, bár egyre több területet vesztenek el, egyes embereket még mindig könnyen tudnak mozgósítani szerte Európában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére