Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A kommunisták megerősödése ellen tüntettek Csehországban

2018. március 6. 06:28

PRÁGA, 6:28

Ezrek tüntettek Csehország-szerte hétfőn Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának (KSCM) megerősödése ellen.

Prágában, Pilsenben, Brünnben és további kilenc városban zajlottak tiltakozó akciók. Csak Brünnben mintegy 2000 ember vonult az utcákra. A tüntetéseket az váltotta ki, hogy Zdenek Ondráceket választották meg pénteken a cseh parlamenti alsóház fegyveres testületeket ellenőrző bizottságának elnökévé, és személyében az 1989-es rendszerváltás után először került kommunista politikus nemzetbiztonsági szempontból fontosnak tartott parlamenti bizottság élére.

A CTK cseh hírügynökség szerint Ondráceknek 1989-ben – a korabeli szocialista államban – a rohamrendőrség tagjaként köze volt a kommunista vezetés elleni prágai tüntetések brutális leveréséhez.

Vojtech Otevrel, a hétfői tüntetések egyik szervezője szerint a kommunista politikus megválasztása a parlamenti tisztségre túllépett minden határon. Mint mondta, ebben a szélsőséges nézeteket bagatellizáló társadalmi trend jeleit véli felfedezni. Az egykori politikai foglyok konföderációja botrányosként értékelte Ondrácek kinevezését, amely veszélyt jelent a társadalmi szabadságra.

Petíciót is indítottak

Prága belvárosában emberek hosszú sora kígyózott, hogy aláírhassanak egy Ondrácek elleni petíciót. A kommunista képviselő eddig elutasította, hogy bocsánatot kérjen még fiatal rohamrendőrként elkövetett feltételezett túlkapásaiért.

Foglalkozásom körében hozott egyik döntésemet sem bántam meg"

– hangsúlyozta a 48 éves Ondrácek a CT cseh televízió műsorában.

Százmillió emberi élet semmisült meg a vörös csillag égisze alatt

Február 25-én emlékezünk a több tízezer, családjától elválasztott és kényszermunkatáborba hurcolt honfitársunkra, a koholt vádak alapján mészárszékre küldött emberekre, az ellenállóként mártírhalált halt hősökre.

Vojtech Filip, a KSCM elnöke pedig kijelentette, nem demokrata az, aki megkérdőjelezi Ondrácek jogát a tisztségre.

Az MTI emlékeztet, Ondrácek a rendszerváltás után az új rendszerben biztonsági ellenőrzéseken esett át, az új szabályoknak megfelelően kilépett Csehszlovákia Kommunista Pártjából (CSKP), és a korrupcióellenes rendőrségnél folytatta karrierjét. Miután elhagyta a rendőrséget, belépett a KSCM-be, és 2013-ban a párt színeiben parlamenti képviselői mandátumot szerzett. Szakmai felkészültségét az ellenzék sem vitatja, politikai szempontból azonban elfogadhatatlannak tartja egy kommunista politikus megválasztását a fegyveres testületeket ellenőrző parlamenti bizottság élére.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

pszicho

Persze egy ideig lehet mindent az isiászra fogni, de a jelek magukért beszélnek.

Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére