Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A kibertérben még mindig nem gyengült az Iszlám Állam

2017. szeptember 20. 17:30

LONDON, 17:30

Bár az ISIS folyamatosan veszti területeit és harcosait, az interneten mégsem csökken a népszerűsége. 

Európában az Egyesült Királyságban kattintanak a legtöbben dzsihadista tartalmakra a Policy Exchange legfrissebb felmérése szerint. A felmérés szerint az Iszlám Állam elleni, kibertérben zajló harc meglehetősen rossz képet fest a londoni kormányról, és a múlt heti, metrón történt robbantásos merénylet is jól rávilágít arra, hogy Nyugaton mennyire alábecsülik a fenyegetettség mértékét.

Hiába veszítettek kulcsfontosságú vezetőket és területeket, az utóbbi egy évben a dzsihadisták nem álltak le az online tartalmak gyártásával"

– áll a 130 oldalas elemzésben.

A kutatáshoz összegyűjtött adatok szerint a dzsihadisták heti akár száz kivégzésről is közölhetnek videóanyagot és bombák elkészítéséhez is szívesen "nyújtanak segítséget". Az ilyen tartalmak után évente tízezres nagyságrendben érdeklődnek az országban.

A fenyegetés természetesen más országokban is jelen van. Idén február közepe és március eleje között Törökországban, az Egyesült Államokban és Szaúd-Arábiában több mint tízezerszer, Irakban nyolcezerszer, Nagy-Britanniában pedig kicsit több mint hatezerszer kattintottak a dzsihadista propagan­dára. A kutatók szerint az érdeklődők több mint negyven százaléka a Twitterről jut el az iszlamisták online felületeire.

Természetesen a közösségi oldalak igyekeznek kiszűrni ezeket a tartalmakat, a Twitter például közel hatszázezer terrorizmushoz köthető felhasználói fiókot törölt az elmúlt időszakban, de a Facebook, Youtube és a Microsoft is aktívan részt vesz a terrorizmus elleni küzdelemben egy globális összefogás keretében, melynek célja, hogy a nemzeti kormányok és a nem kormányzati szervek között könnyebben áramolhasson a potenciális terroristák kiszűréséhez szükséges információ.

Fotó: AFP

A londoni kormány egyébkén gőzerővel igyekszik rávenni a netes nagy cégeket, hogy még aktívabban harcoljanak a terror ellen.

Már számtalanszor nyilvánvalóvá tettem számukra, hogy ennél többet kell tenniük. Gyorsabban kell eltávolítani a terrorizmushoz köt­hető tartalmakat, de a legjobb az lenne, ha meg sem jelenhetnének az interneten."

— hangsúlyozta Amber Rudd, brit belügyminiszter a kutatásra reagálva, aki szerint nem lehet hagyni, hogy az internet menedék legyen a terroristák és más bűnözői csoportok számára.

Nem sokkal később Theresa May brit miniszterelnök bejelentette, hogy pénzbüntetéssel fogja sújtani azokat a nagy internetes cégeket, amelyek nem lépnek fel kellő hatékonysággal a terrorizmus megfékezéséért. Ez azt jelenti, hogy a dzsihadista tartalmakat 1-2 órán belül el kell tüntetniük az online felületekről. Ez a korábbi szabályozáshoz képest komoly előrelépés lenne: az első, hasonló szabályok szerint a szolgáltatóknak 30 napja volt a terrorista tartalmak levételére, majd ez 36 órára csökkent. A szabályozást Olaszországban és Franciaországban is bevezetnék, melyhez az ENSZ egyik fórumát és törvényi szabályozást is bevetnének.

A Policy Exchange szerint a kutatás során megkérdezettek 74 százaléka egyetért a belügyminiszter szavaival és azt várja, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalak működtetői hatékonyabban szűrjék a dzsihadista propagandát.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére