Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A kibertérben még mindig nem gyengült az Iszlám Állam

2017. szeptember 20. 17:30

LONDON, 17:30

Bár az ISIS folyamatosan veszti területeit és harcosait, az interneten mégsem csökken a népszerűsége. 

Európában az Egyesült Királyságban kattintanak a legtöbben dzsihadista tartalmakra a Policy Exchange legfrissebb felmérése szerint. A felmérés szerint az Iszlám Állam elleni, kibertérben zajló harc meglehetősen rossz képet fest a londoni kormányról, és a múlt heti, metrón történt robbantásos merénylet is jól rávilágít arra, hogy Nyugaton mennyire alábecsülik a fenyegetettség mértékét.

Hiába veszítettek kulcsfontosságú vezetőket és területeket, az utóbbi egy évben a dzsihadisták nem álltak le az online tartalmak gyártásával"

– áll a 130 oldalas elemzésben.

A kutatáshoz összegyűjtött adatok szerint a dzsihadisták heti akár száz kivégzésről is közölhetnek videóanyagot és bombák elkészítéséhez is szívesen "nyújtanak segítséget". Az ilyen tartalmak után évente tízezres nagyságrendben érdeklődnek az országban.

A fenyegetés természetesen más országokban is jelen van. Idén február közepe és március eleje között Törökországban, az Egyesült Államokban és Szaúd-Arábiában több mint tízezerszer, Irakban nyolcezerszer, Nagy-Britanniában pedig kicsit több mint hatezerszer kattintottak a dzsihadista propagan­dára. A kutatók szerint az érdeklődők több mint negyven százaléka a Twitterről jut el az iszlamisták online felületeire.

Természetesen a közösségi oldalak igyekeznek kiszűrni ezeket a tartalmakat, a Twitter például közel hatszázezer terrorizmushoz köthető felhasználói fiókot törölt az elmúlt időszakban, de a Facebook, Youtube és a Microsoft is aktívan részt vesz a terrorizmus elleni küzdelemben egy globális összefogás keretében, melynek célja, hogy a nemzeti kormányok és a nem kormányzati szervek között könnyebben áramolhasson a potenciális terroristák kiszűréséhez szükséges információ.

Fotó: AFP

A londoni kormány egyébkén gőzerővel igyekszik rávenni a netes nagy cégeket, hogy még aktívabban harcoljanak a terror ellen.

Már számtalanszor nyilvánvalóvá tettem számukra, hogy ennél többet kell tenniük. Gyorsabban kell eltávolítani a terrorizmushoz köt­hető tartalmakat, de a legjobb az lenne, ha meg sem jelenhetnének az interneten."

— hangsúlyozta Amber Rudd, brit belügyminiszter a kutatásra reagálva, aki szerint nem lehet hagyni, hogy az internet menedék legyen a terroristák és más bűnözői csoportok számára.

Nem sokkal később Theresa May brit miniszterelnök bejelentette, hogy pénzbüntetéssel fogja sújtani azokat a nagy internetes cégeket, amelyek nem lépnek fel kellő hatékonysággal a terrorizmus megfékezéséért. Ez azt jelenti, hogy a dzsihadista tartalmakat 1-2 órán belül el kell tüntetniük az online felületekről. Ez a korábbi szabályozáshoz képest komoly előrelépés lenne: az első, hasonló szabályok szerint a szolgáltatóknak 30 napja volt a terrorista tartalmak levételére, majd ez 36 órára csökkent. A szabályozást Olaszországban és Franciaországban is bevezetnék, melyhez az ENSZ egyik fórumát és törvényi szabályozást is bevetnének.

A Policy Exchange szerint a kutatás során megkérdezettek 74 százaléka egyetért a belügyminiszter szavaival és azt várja, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalak működtetői hatékonyabban szűrjék a dzsihadista propagandát.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére