Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A kétarcú Amerika

2016. augusztus 4. 16:58

Egyre nagyobb választási lángban élnek a tengerentúlon, Clintonné legutóbbi beszédében el is mondta az együtt erősebbek leszünk beszédét, melyben felvázolta a demokraták derűs Amerika programját.

A Fox News publicistája szerint lassan úgy áll a helyzet, hogy republikánusok és demokraták két, egymással teljesen ellentétes ország vízióját festik meg és pláne így van ez a mi a helyzet politikai kérdésre adott válaszokat tekintve.

A két tábor szemüvege közötti kontraszt döbbenetes, a két narratíva két teljesen különböző amerikai valóságot rajzol meg.

A demokraták derűs, elindultunk az úton kampányával szemben a republikánusok clevelandi konvencióján kiderült, hogy egy olyan USA-t látnak maguk előtt, amely több sebből vérzik. Egy nemzetet, amely rossz úton jár, ahol a kormányzat lassan teljesen le van bénulva és a külföldi és belföldi problémák köre egyre csak nő.

Ne gondolj az elefántra!

Azt régóta tudjuk, hogy az amerikai elnökválasztás két profin összerakott imázs küzdelme, de azt is tudjuk, hogy narratívák harca.

A republikánusok szerint az USA-ban egyre csak nő a terrorizmus általi fenyegetettség, egy olyan országot látnak maguk előtt, ahol a bűnözés egyre elviselhetetlenebb méreteket öltött, egy országot, amelynek határai nincsenek biztonságban és a politikai osztály semmit nem tesz ez ellen. Látnak egy olyan egészségügyet, amelyben a kiadások felfelé kúsznak az új törvénnyel, ami sokkal bonyolultabb rendszert hozott létre és kevesebb lehetőséget ad arra, az amerikaiak többsége által nagyon is vallott libertariánus vágy lehetőségére, hogy mindenben, így a saját orvos kiválasztásában is maguk dönthessenek.

Egy olyan országot látnak, ahol a gazdaság kihátrált az amerikai középosztály mögül és csak az elitet támogatja.

Cleveland és Philadelphia harca

Ez Cleveland, vele együtt sok millió amerikai, midwesti földművesek, dolgos amerikai kisvállalkozók, fehér munkásemberek Amerika-képe. Philadelphia véleménye ettől nagyon eltérő. A demokraták főleg egy elnököt látnak, aki viszonylag népszerű, és aki sok mindent elért a demokrata napirendjéből. Látnak egy first lady-t, aki jó példakép és még az elnöknél is népszerűbb. A valóság ezen változatában az adminisztráció elmúlt nyolc éve is jól működött, mivel nekik és a magasan iskolázott barátaiknak jó munkahelyeik vannak, és nagy befolyásuk a dolgok alakulására. Az egészségügyi törvényüket úgy látják, mint egy statisztikai sikert, még akkor is, ha az továbbra is népszerűtlen az emberek körében. A terrorizmust úgy látják, mint egy tartós, de kezelhető problémát, melyet az intoleráns és iszlamofób Nyugat időként kiprovokál az erőszakra hajlamos klinikai elmebetegekből.

Az ártatlan emberekkel szembeni rendőri visszaéléseket és a rendőrgyilkosságokat úgy látják, mint ami a rasszizmus terméke.

A novemberi választás minden bizonnyal igazi megmérettetés lesz, a valóság kétféle verziója között. Azok az amerikaiak, akik elfogadják Cleveland verzióját a valóságról, sokkal valószínűbb, hogy megértik Donald Trump fellebbezését, aki meg akarja őrizni az amerikaiak biztonságát és drasztikus változásokat szeretne elérni a bürokratikus rendszerben, melyet hibaként észlel.

De sokan lesznek azok, akik kiegyezve a status quoval megelégednek Hillary Clintonnal.

We the folk

Ami még újszerű, hogy idén először nagyon erőteljesen a

mindkét pártban frontvonalban vannak a lázadó amerikaiak,

azok az elitellenes Trump-hívők, akik már nagyon unják a politikai korrektség gúzsba kötését és azok a Sanders-hívő amerikaiak, akiknek elegük van a 0,1 százalék hatalmából, vagy épp a lobbicsoportok által meghatározott amerikai külpolitikából.

Fotó: AFP

Még ha a politikai paletta két különálló pólusán helyezkednek el ezek a tömbök, sokkal több bennük a közös, mint gondolnánk. Talán azt megkockáztatnánk, hogy ők lehetnek Amerika igazi arcai.

(Fox News)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

Miért Magyarország? Miért Debrecen?

A BMW és Gyurcsány beszéde.

889
Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

amerika, london, párizs

Magyarország és az Európai Unió vitájában Csehországnak a saját érdekében ki kell állnia Magyarország mellett - írta szerdán a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap.

Rögtön az első meccs sorsdöntő lehet a Vidinek az El-ben

Rögtön az első meccs sorsdöntő lehet a Vidinek az El-ben

hajrá, magyarok!

Csütörtökön a BATE Boriszov ellen kezdi meg szereplését a magyar csapat az Európa-liga csoportkörében.

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

amerika, london, párizs

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére