Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A "katolikus" Trudeau azt tanácsolta Írországnak, hogy vezesse be az abortuszt

2017. augusztus 23. 10:58

DUBLIN, 10:58

Kanada hiperliberális miniszterelnöke nem csak egyháza tanításaival megy szembe mosolyogva, de mindezt ráadásul a full katolikus Írországban teszi — pedig Trudeau-nak nincs sok köze az ország belügyeihez.

Kanada miniszterelnöke és az ír kormányfő, Leo Varadkar háromnapos találkozó keretében vitatta meg Varadkar tervét egy népszavazásról. A szavazás az ír alkotmány nyolcadik módosításáról szólna, a tervek szerint jövőre visszavonnák a kérdéses passzust, amely a meg nem született gyermekek életét védelmezi — írja a brit Catholic Herald.

Az abortuszról beszélgettünk, amely fontos témakör több kanadai nőjogi egyesületnek is”

– mondta Varadkar.

Hogy Írország átemelne-e más, progresszív témákat is a kanadai nőjogi egyesületek kampányából – például a gendersemleges megszólításokat –, azt nem tudni.

Leo Varadkar és Justin Trudeau.

Fotó: AFP

Nem ez az első eset, hogy Írországot az abortuszpolitikája miatt támadják, korábban az ENSZ is próbálta „jobb” belátásra bírni az íreket, akik azonban eddig hajthatatlannak bizonyultak. Most azonban, hogy a homoszexuális Varadkar lett a miniszterelnök, erősödésnek indulhat az abortuszpárti lobbi az országban.

Mikor Trudeau-t arról kérdezték, mit tanácsol Varadkarnak, a kanadai miniszterelnök egyszerűen azt mondta, a reproduktív jogok (liberálisul abortusz) emberi jognak minősülnek.

Egyetértettünk abban, hogy a reproduktív jogok a nők jogait képzik, a nők jogai pedig emberi jogok. Ezért azt javasoltam neki, hogy ebből a szemszögből közelítse meg a kérdést”

– fogalmazott Trudeau.

Érdemes tudni, hogy Kanadában vannak a legliberálisabb abortusztörvények, bármilyen indokkal megszakítható a terhesség az országban.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére