Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A jogi fogalmakkal sincsenek tisztában a migránsvédő szervezetek

2017. február 18. 08:58

Még azokkal a jogi fogalmakkal sincsenek tisztában a migránsokat védő szervezetek, melyek kapcsán a kormány törvénytervezetét támadják – nyilatkozta az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Hírlapnak.

Szánthó Miklós

Szánthó Miklós a határrendészeti szigorításokról szóló javaslatcsomag kapcsán úgy kommentálta az Amnesty International és a Helsinki Bizottság támadásait, hogy nem meglepő, hogy a

félhivatásos rettegők a polkorrektség terrorjával lépnek fel egy nemzet természetes életösztöne ellen, az úgynevezett nemzetközi normákra, valamint az európai értékekre hivatkozva.”

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ezen szervezetek kritikája azon a tévedésen alapul, hogy a menedékjog egy globális szociális ellátáshoz való jog, azaz a jobb élet iránti vágyból emberi jogot kreálnak, ráadásul még saját értelmezési keretükön belül is súlyos hibákat vétenek.

Az Amnesty International és a Helsinki Bizottság két fő „jogellenességet” ró fel a szigorításnak: egyrészről, hogy az kollektív kiutasítást valósít meg, másrészről, hogy az őrizet nincs megfelelő eljárási garanciákkal körbebástyázva.

Szánthó szerint ugyanakkor látható, nem is tudják, miről beszélnek, hiszen a kollektív kiutasít csak akkor valósul meg, ha egy állam személyek egy nagy csoportját egy másik állam területére teszi át. A határon található tranzitzónák azonban jogilag Magyarország és nem más állam területének tekintendők, tehát fogalmilag kizárt a kollektív kiutasítás. Másrészről pedig az, hogy valamennyi migránsnak a tranzitzónában kell majd kivárnia a teljes menekültügyi eljárást, jogi szempontból nem őrizetnek minősül, hiszen az eljárás bármely pillanatában elhagyhatják a zónát abba az irányba, ahonnan érkeztek. A jogkövető migránsok ettől függetlenül a tranzitzónában élhetnek jogorvoslattal, és elszállásolást is kaphatnak. De csak addig, míg kérelmüket el nem bírálták, a menedékjog ugyanis nem „továbbmehetnékjog” – mondta a jogi szakértő a Magyar Hírlapnak.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint a menedékjog csak az adott konfliktusrégióhoz legközelebb eső, első biztonságos országban jár, gazdasági migránsoknak nem. A kormány által tervezett módosítások ebből a szempontból paradigmaváltást mutatnak, amennyiben valamennyi menekültügyi eljárást ezentúl a határon lévő tranzitzónákban kellene lefolytatni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Marokkó 89 ezer migránst állított meg a tavalyi évben

Marokkó 89 ezer migránst állított meg a tavalyi évben

amerika, london, párizs

Ez a szám 37 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - közölte az észak-afrikai ország belügyminisztériuma.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Indítsd velünk a napod!

Bolsonaro megfogadta: helyreállítja a demokráciát a kommunista Venezuelában

Bolsonaro megfogadta: helyreállítja a demokráciát a kommunista Venezuelában

amerika, london, párizs

Jair Bolsonaro brazil elnök csütörtökön tette közzé, hogy minden tőle telhetőt megtesz a rend és demokrácia helyreállítása érdekében Venezuelában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

amerika, london, párizs

A nyugati civilizációt fenyegető legfőbb veszély az önfeladás: a kultúra, a hit, a hagyományok, a mítoszok és a szimbólumok eltűnése.

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére