Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A jogi fogalmakkal sincsenek tisztában a migránsvédő szervezetek

2017. február 18. 08:58

Még azokkal a jogi fogalmakkal sincsenek tisztában a migránsokat védő szervezetek, melyek kapcsán a kormány törvénytervezetét támadják – nyilatkozta az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Hírlapnak.

Szánthó Miklós

Szánthó Miklós a határrendészeti szigorításokról szóló javaslatcsomag kapcsán úgy kommentálta az Amnesty International és a Helsinki Bizottság támadásait, hogy nem meglepő, hogy a

félhivatásos rettegők a polkorrektség terrorjával lépnek fel egy nemzet természetes életösztöne ellen, az úgynevezett nemzetközi normákra, valamint az európai értékekre hivatkozva.”

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ezen szervezetek kritikája azon a tévedésen alapul, hogy a menedékjog egy globális szociális ellátáshoz való jog, azaz a jobb élet iránti vágyból emberi jogot kreálnak, ráadásul még saját értelmezési keretükön belül is súlyos hibákat vétenek.

Az Amnesty International és a Helsinki Bizottság két fő „jogellenességet” ró fel a szigorításnak: egyrészről, hogy az kollektív kiutasítást valósít meg, másrészről, hogy az őrizet nincs megfelelő eljárási garanciákkal körbebástyázva.

Szánthó szerint ugyanakkor látható, nem is tudják, miről beszélnek, hiszen a kollektív kiutasít csak akkor valósul meg, ha egy állam személyek egy nagy csoportját egy másik állam területére teszi át. A határon található tranzitzónák azonban jogilag Magyarország és nem más állam területének tekintendők, tehát fogalmilag kizárt a kollektív kiutasítás. Másrészről pedig az, hogy valamennyi migránsnak a tranzitzónában kell majd kivárnia a teljes menekültügyi eljárást, jogi szempontból nem őrizetnek minősül, hiszen az eljárás bármely pillanatában elhagyhatják a zónát abba az irányba, ahonnan érkeztek. A jogkövető migránsok ettől függetlenül a tranzitzónában élhetnek jogorvoslattal, és elszállásolást is kaphatnak. De csak addig, míg kérelmüket el nem bírálták, a menedékjog ugyanis nem „továbbmehetnékjog” – mondta a jogi szakértő a Magyar Hírlapnak.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint a menedékjog csak az adott konfliktusrégióhoz legközelebb eső, első biztonságos országban jár, gazdasági migránsoknak nem. A kormány által tervezett módosítások ebből a szempontból paradigmaváltást mutatnak, amennyiben valamennyi menekültügyi eljárást ezentúl a határon lévő tranzitzónákban kellene lefolytatni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére