Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

A jobboldali férfiak izmosabbak

2017. május 29. 12:58

A gyengébb fizikumú férfiak körében gyakoribb, hogy baloldali, szocialista világnézettel rendelkeznek - állítja egy tanulmány.

A Brunel University London által végzett tudományos vizsgálat keretében 171 férfi tulajdonságait vették számba a kutatók: főként a magasság, a testsúly, a fizikai erő, a bicepsz körmérete, a társadalmi újraelosztásról való vélemény, valamint a jövedelmi egyenlőtlenségek kapcsolatát vizsgálták.

A tanulmány szerint, amely az Evolution and Human Behavior című folyóiratban jelent meg, a gyengébb fizikummal rendelkező és kevésbé vonzó férfiak inkább baloldali nézeteket vallanak, míg az erősebb felépítésű, izmosabb, jobb külsővel rendelkező férfiak inkább jobboldaliak. A kutatók brit és egyesült államokbeli felnőtt férfiak körében végezték el a kutatást.

A kutatók szerint az izomzat a kulcs. Az sokkal kevésbé számított, hogy egy férfi jóképű-e, ám amennyiben izmos felsőtesttel rendelkezett, abban az esetben döntően jobboldali attitűdje volt a vizsgált férfinak.

Itt egy őskonzervatív. (Legalábbis a tudományos eredmények szerint. Persze a kép csupán illusztráció).

Fotó: AFP
A jobboldal-baloldal felosztás jelentése természetesen országonként eltérő értelmet hordozhat. A jelen kutatásban az számít baloldalinak, aki támogatja a társadalmi javak minél nagyobb mértékű újraelosztását. A jobboldaliak inkább a versenyben hisznek.

A kutatás egyik vezetője, Michael Price szerint mindez az evolúciós pszichológiával magyarázható.

A jelenség annak köszönhető, hogy az agyunk olyan környezetben fejlődött ki, ahol a testi erő nagyban meghatározta a sikert. Ha olyan a testi felépítésed, hogy nem kell tartanod más férfiaktól, ha azt érzed, hogy a vezető státuszért vívott küzdelmeket sikerrel tudod megvívni, akkor nyilván azt fogod gondolni, hogy az egyenlőtlenség jó dolog"

– mondta Price.

Price az edzőteremben is ellenőrizte az eredményeket és meglepő következtetésre jutott. Azt vizsgálta, hogy több időt töltenek-e edzéssel azok, akik inkább jobboldaliak és kevésbé támogatják a társadalmi javak nagy fokú újraelosztását. Ebben az esetben azt az eredményt kapta, hogy szinte az összes, a vizsgálat során feltárt összefüggés eltűnt. Tehát a jobboldaliak nem edzettek többet, mint a balosok. De mit is jelent mindez?

Balliberális barátunk. (A kép csak illusztráció, a valóság ennél durvább lehet).

Korunkban leginkább az számít, hogy ki milyen oktatást kapott. Nagyon sok, manapság sikeres ember valószínűleg egyáltalán nem lenne sikeres egy vadászó-gyűjtögető társadalomban"

– mondta Price. Általánosságban azonban elmondható, hogy a kigyúrtabb, izmosabb férfiak jobboldaliak, a kevésbé izmos férfiak pedig inkább balosok.

Korábban is napvilágot látott már több olyan tanulmány, amely szerint az erős fizikumú férfiak többnyire jobboldali világnézettel rendelkeznek. A kutatók azt találták, hogy az erősebb, izmosabb férfiak kevésbé pártolják a társadalmi javak bőkezű újraelosztását.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére