Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

A jobboldali férfiak izmosabbak

2017. május 29. 12:58

A gyengébb fizikumú férfiak körében gyakoribb, hogy baloldali, szocialista világnézettel rendelkeznek - állítja egy tanulmány.

A Brunel University London által végzett tudományos vizsgálat keretében 171 férfi tulajdonságait vették számba a kutatók: főként a magasság, a testsúly, a fizikai erő, a bicepsz körmérete, a társadalmi újraelosztásról való vélemény, valamint a jövedelmi egyenlőtlenségek kapcsolatát vizsgálták.

A tanulmány szerint, amely az Evolution and Human Behavior című folyóiratban jelent meg, a gyengébb fizikummal rendelkező és kevésbé vonzó férfiak inkább baloldali nézeteket vallanak, míg az erősebb felépítésű, izmosabb, jobb külsővel rendelkező férfiak inkább jobboldaliak. A kutatók brit és egyesült államokbeli felnőtt férfiak körében végezték el a kutatást.

A kutatók szerint az izomzat a kulcs. Az sokkal kevésbé számított, hogy egy férfi jóképű-e, ám amennyiben izmos felsőtesttel rendelkezett, abban az esetben döntően jobboldali attitűdje volt a vizsgált férfinak.

Itt egy őskonzervatív. (Legalábbis a tudományos eredmények szerint. Persze a kép csupán illusztráció).

Fotó: AFP
A jobboldal-baloldal felosztás jelentése természetesen országonként eltérő értelmet hordozhat. A jelen kutatásban az számít baloldalinak, aki támogatja a társadalmi javak minél nagyobb mértékű újraelosztását. A jobboldaliak inkább a versenyben hisznek.

A kutatás egyik vezetője, Michael Price szerint mindez az evolúciós pszichológiával magyarázható.

A jelenség annak köszönhető, hogy az agyunk olyan környezetben fejlődött ki, ahol a testi erő nagyban meghatározta a sikert. Ha olyan a testi felépítésed, hogy nem kell tartanod más férfiaktól, ha azt érzed, hogy a vezető státuszért vívott küzdelmeket sikerrel tudod megvívni, akkor nyilván azt fogod gondolni, hogy az egyenlőtlenség jó dolog"

– mondta Price.

Price az edzőteremben is ellenőrizte az eredményeket és meglepő következtetésre jutott. Azt vizsgálta, hogy több időt töltenek-e edzéssel azok, akik inkább jobboldaliak és kevésbé támogatják a társadalmi javak nagy fokú újraelosztását. Ebben az esetben azt az eredményt kapta, hogy szinte az összes, a vizsgálat során feltárt összefüggés eltűnt. Tehát a jobboldaliak nem edzettek többet, mint a balosok. De mit is jelent mindez?

Balliberális barátunk. (A kép csak illusztráció, a valóság ennél durvább lehet).

Korunkban leginkább az számít, hogy ki milyen oktatást kapott. Nagyon sok, manapság sikeres ember valószínűleg egyáltalán nem lenne sikeres egy vadászó-gyűjtögető társadalomban"

– mondta Price. Általánosságban azonban elmondható, hogy a kigyúrtabb, izmosabb férfiak jobboldaliak, a kevésbé izmos férfiak pedig inkább balosok.

Korábban is napvilágot látott már több olyan tanulmány, amely szerint az erős fizikumú férfiak többnyire jobboldali világnézettel rendelkeznek. A kutatók azt találták, hogy az erősebb, izmosabb férfiak kevésbé pártolják a társadalmi javak bőkezű újraelosztását.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére