Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Jobbiknak még a saját tüntetését is sikerült eltöketlenkednie

2017. december 15. 20:49

A hajdan nagy tömegeket is megmozgatni képes Jobbik nevetségesen kevés, mintegy ezer fős tömeget tudott csak odaszervezni Vona Gáborék "párt és demokráciavédő" fáklyás demonstrációjára. Akik arra számítottak, hogy szemtanúi lehetnek, ahogy Heller Ágnes és ballib barátai közösen gyújtják meg Vona Gábor fáklyáját, azoknak csalódniuk kellett. A ballibek vezetői és tömegei hiába ígérték, nem mentek el. Nem úgy, mint néhány olyan jobbikos, aki a videofelvételünk tanúsága szerint nem hallott még a párt cigányozást elvető cukisodási átváltozásáról.

Hiába volt az egész hetes szervezés, a vidékről indított telekocsik és az LMP, a Momentum  meg az Együtt által beígért támogatás. Nevetségesen kevesen, alig 1000-1500-an mentek csak el Vona Gábor hívó szavára tüntetni a Hősök tere sarkában felállított színpadhoz. 

Elnézve a demonstrálók összetételét, egyértelműen az volt látható, hogy Vonától elfordult saját régebbi radikális párttagságának a döntő többsége. Ugyanakkor hiába bízott azonban a Jobbik cuki elnöke a párt új irányát esetleg szimpatikusnak találó ballibek megjelenésében is. 

Az alig 1500 fős demokráciamentő tömeghez a ballib politikusok döntő többsége nem csatlakozott, leszámítva Juhász Pétert és F. Győr Andrást, de ők is gyorsan leléptek.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Juhász és Fegyőr biztos azért is sietett el a Jobbikos rendezvényről, mert egy idő után minden bizonnyal észrevették, hogy a demonstrálók között sokkal több a bomberdzsekis, zsírnyakú, mint az EU-zászlós libsi aktivista.

A zászlók aránya mindent elmondott a résztvevők hovatartozásáról: nagyjából 80-100 jobbikos zászló mellett összesen 2 darab EU zászló volt a "nagy ellenzéki összefogás" tüntetésén .

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Sok tekintetben tragikomikus is volt a maga nemében egyszersmind minden képzeletet felülmúló demonstráció. Ki gondolta volna akár csak egy-két évvel ezelőtt is, hogy 2017-ben a Jobbik tüntetésén – amelyet az LMP, a Momentum és az Együtt is támogat – Vona Gábor arról fog beszélni, hogy az előtte felszólaló Puzsér Róbert milyen jól elküldött mindenkit a fenébe.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Nem volt ott a tüntetésen Heller Ágnes (hacsak nem bujkált a Fidesz jelentette náci veszély miatt a színpad mögött). Talán megérezte, hogy a résztvevők 90 százalékát adó vidéki jobbikos pártalkalmazottak és aktivisták közül többen nem tudják majd megállni a cigányozást a demonstráción.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

amerika, london, párizs

Menekültek révén, egy líbiai táborból érkezhetett Európába a tuberkulózis (tbc) kórokozójának egy korábban ismeretlen, gyógyszerekkel szemben ellenálló fajtája - írta a Die Welt című német lap szerdán.

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

amerika, london, párizs

A francia elnöki hivatal szerdán jelentette be, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Theresa May brit miniszterelnök egy új határőrizeti szerződést jelent be a Nagy-Britanniába átjutni próbáló migránsok kezelésére vonatkozó Le Touquet-megállapodás kiegészítésére.

Merkel és Kurz nagyon másképp látják a migránskvóta kérdéskörét

A német és az osztrák kormány nem ért egyet a migránsok EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyében, de mindketten fontosnak ítélik meg a határvédelmet és a migránsok helyben, hazájuk közelében történő támogatását.

Zseniális videó: 60 különböző gendert köszöntött egy német politikus

A megszámlálhatatlanul sok nemi identitással rendelkező liberális mikroközösséget egy német politikus alázta porig.

Újabb középületet rongált meg Gulyás Márton

Soros kedvenc provokátora az embereivel együtt narancssárga festékkel öntötte le az Állami Számvevőszék épületét.

Jön a Stop Soros!

Jön a Stop Soros!

közeleg a tél

Törvényjavaslattal lépne fel a kormány az illegális bevándorlás ellen. A nemzeti konzultáció eredményével összhangban, a magyarok akaratának megfelelően készül a tervezet - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a kormányülés szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére