Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A Jobbik politikusa baloldali álérvekkel áll ki Soros egyeteme mellett

2017. április 4. 11:58

A CEU kapcsán a Jobbik ismét álságos álláspontra helyezkedett, mivel nincs egységes álláspont a pártban, ezért a párt prominensei szabadjára engedték fantáziájukat. Volner János a határon túli magyar egyetemek bezárásával riogat, melyről már korábban megírtuk, hogy ordas nagy kamu.

Volner "Vlogger" Jánost megelőzően Toroczkai László alelnök és Szávay István is felszólalt CEU-ügyben. Mindketten különböző álláspontokat képviseltek. Toroczkai szerint Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni, míg Volner és Szávay az erdélyi Sapientia a románok általi bezárására hivatkozva inkább megtartanák Soros egyetemét.

Volner Facebookon közzétett egy hosszabb bejegyzést, melyben leszögezi, hogy: 

"Sokak szerint Soros egy filantróp, egy csodálatos és önzetlen ember, aki az emberiség boldogságáért tevékenykedik és még a pénzét is ennek érdekében költi számolatlanul. Csakhogy ez az egész nem valami önzetlen támogatás a Soros-félék részéről, hanem befektetés. Befektetés a még működő nemzetállamok lerombolásába és a piac megszerzésébe, amelyhez pusztításon és elaljasításon keresztül vezet az út."

Majd így folytatja: 

Sokan kérdezték, ezért még hozzáteszem: nem fogjuk megszavazni a CEU-törvényt, a Szávay István képviselőtársam által tegnap, napirend előtt ismertetett okokból: nem akarjuk, hogy a külhoni magyar felsőoktatást emiatt hátrány érje.

A poszt alatt kibontakozó vitában, azonban a jobbikos szavazók már nem annyira megértőek Sorossal, mint Volner. Többen kifejtik, hogy:  

"A külhoni magyarságot nem fogja hátrány érni a CEU törvény miatt, hisz nem oda járnak egyetemre! De ha a románok stb. hasonló törvényt akarnak elfogadni azt a magyarországi törvény nélkül is megteszik. A CEU törvénynek és a külhoni magyarságnak semmi köze egymáshoz, ezért így nagyon sántít a kettő összekapcsolása. Ne add el a lelkedet az ördögnek (sorosnak) kedves Volner János!" 

Többen sorocbérencnek nevezik a képviselőt, sőt az egész Jobbikot, mely némiképp visszás, főleg ha az identitásod nemzeti radikális.

Az egyik kommentelő helyreteszi Volnert
Miért hazugság az, amit a Jobbik állít?

Fontos leszögezni, hogy a határon túli magyar egyetemek és a CEU teljesen más jogi környezetben működnek.

Az erdélyi magyar egyetemek, mint például a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, egy Romániában akkreditált, román felsőoktatási intézmény, amelynek vezetőjét a Román Oktatási Minisztérium illetékesei is ellenjegyzik, ellenben a CEU-val, amely törvénytelenül működik, és nem felel meg a hazai előírásoknak. Az egyetem 2012-óta az összes létező romániai jogosítvánnyal rendelkezik, beleértve a Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság igazolását is –mondta el megkeresésünkre Dr.Tonk Márton dékán

A Romániában jelenleg hatályos 84/1995. számú tanügyi törvény kimondja az egyetemek alapítási és működtetési jogát, és lehetővé teszi minden szinten és szakirányban az anyanyelvű oktatást. Romániában a felsőoktatási intézmények akkreditációs folyamata kétlépcsős: a tanítás beindítása az ideiglenes működési engedély megszerzéséhez kötött, egy adott szak végleges akkreditálását pedig a harmadik kifutó évfolyam végzése után kell kezdeményezni. Három akkreditált szak után kérvényezhető az intézmény akkreditációja, amely a Sapientia esetében már megtörtént.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

century-on

A mesterséges intelligenciával való kísérletezés közben a kutatók azt találták, hogy robotok ugyanolyan előítéletesek lehetnek, mint az emberek.

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

kinyílott a pitypang

Demszky Gábor a 24.hu-nak adott veretes interjújában brékingel egyet, és bejelenti, hogy tervezi a politikába való visszatérését. Tudja. Meri. Teszi.

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

piszkostizenkettő

Álljunk hozzá empatikusan. Kurva szar lehet ukrán nacionalistának lenni. A hozzánk közel eső végeken kétségeid vannak, hogy nem vagy-e inkább lengyel, a nyelved pedig nem orosz-e. És ha mélyre ásol, nem enyhülnek a kétségek.

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére