Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A Jobbik politikusa baloldali álérvekkel áll ki Soros egyeteme mellett

2017. április 4. 11:58

A CEU kapcsán a Jobbik ismét álságos álláspontra helyezkedett, mivel nincs egységes álláspont a pártban, ezért a párt prominensei szabadjára engedték fantáziájukat. Volner János a határon túli magyar egyetemek bezárásával riogat, melyről már korábban megírtuk, hogy ordas nagy kamu.

Volner "Vlogger" Jánost megelőzően Toroczkai László alelnök és Szávay István is felszólalt CEU-ügyben. Mindketten különböző álláspontokat képviseltek. Toroczkai szerint Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni, míg Volner és Szávay az erdélyi Sapientia a románok általi bezárására hivatkozva inkább megtartanák Soros egyetemét.

Volner Facebookon közzétett egy hosszabb bejegyzést, melyben leszögezi, hogy: 

"Sokak szerint Soros egy filantróp, egy csodálatos és önzetlen ember, aki az emberiség boldogságáért tevékenykedik és még a pénzét is ennek érdekében költi számolatlanul. Csakhogy ez az egész nem valami önzetlen támogatás a Soros-félék részéről, hanem befektetés. Befektetés a még működő nemzetállamok lerombolásába és a piac megszerzésébe, amelyhez pusztításon és elaljasításon keresztül vezet az út."

Majd így folytatja: 

Sokan kérdezték, ezért még hozzáteszem: nem fogjuk megszavazni a CEU-törvényt, a Szávay István képviselőtársam által tegnap, napirend előtt ismertetett okokból: nem akarjuk, hogy a külhoni magyar felsőoktatást emiatt hátrány érje.

A poszt alatt kibontakozó vitában, azonban a jobbikos szavazók már nem annyira megértőek Sorossal, mint Volner. Többen kifejtik, hogy:  

"A külhoni magyarságot nem fogja hátrány érni a CEU törvény miatt, hisz nem oda járnak egyetemre! De ha a románok stb. hasonló törvényt akarnak elfogadni azt a magyarországi törvény nélkül is megteszik. A CEU törvénynek és a külhoni magyarságnak semmi köze egymáshoz, ezért így nagyon sántít a kettő összekapcsolása. Ne add el a lelkedet az ördögnek (sorosnak) kedves Volner János!" 

Többen sorocbérencnek nevezik a képviselőt, sőt az egész Jobbikot, mely némiképp visszás, főleg ha az identitásod nemzeti radikális.

Az egyik kommentelő helyreteszi Volnert
Miért hazugság az, amit a Jobbik állít?

Fontos leszögezni, hogy a határon túli magyar egyetemek és a CEU teljesen más jogi környezetben működnek.

Az erdélyi magyar egyetemek, mint például a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, egy Romániában akkreditált, román felsőoktatási intézmény, amelynek vezetőjét a Román Oktatási Minisztérium illetékesei is ellenjegyzik, ellenben a CEU-val, amely törvénytelenül működik, és nem felel meg a hazai előírásoknak. Az egyetem 2012-óta az összes létező romániai jogosítvánnyal rendelkezik, beleértve a Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság igazolását is –mondta el megkeresésünkre Dr.Tonk Márton dékán

A Romániában jelenleg hatályos 84/1995. számú tanügyi törvény kimondja az egyetemek alapítási és működtetési jogát, és lehetővé teszi minden szinten és szakirányban az anyanyelvű oktatást. Romániában a felsőoktatási intézmények akkreditációs folyamata kétlépcsős: a tanítás beindítása az ideiglenes működési engedély megszerzéséhez kötött, egy adott szak végleges akkreditálását pedig a harmadik kifutó évfolyam végzése után kell kezdeményezni. Három akkreditált szak után kérvényezhető az intézmény akkreditációja, amely a Sapientia esetében már megtörtént.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Most már politikai lúzerképzést is kaphatsz Vona Gábortól

Most már politikai lúzerképzést is kaphatsz Vona Gábortól

kinyílott a pitypang

A Jobbik egykori bukott elnöke, Vona Gábor politikai tanfolyamot tart december 8-án.

Szanaszét hazudják a vörös terrort a balos történészek

Szanaszét hazudják a vörös terrort a balos történészek

kinyílott a pitypang

Vörös terror. Ha kell, ha nem: jobbról és balról is ugranak a témára. Most épp a baloldali történetírás ragadta meg az alkalmat, hogy egy történelemhamisítással felérő mosdatást vigyen véghez Szamuely Tiborék "munkássága" kapcsán. Felkészül a jobboldal.

Merkel ellenfele sincs kibékülve az ENSZ globális migrációs csomagjával

Miután a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete elutasította az ENSZ globális migrációs csomagját a hét végi kongresszusán és felszólította a szövetségi kormányt, megszólalt a leköszönő CDU-elnök lehetséges utódja, Jens Spahn is.

Merkelnél bujkált Macron, majd programot hirdetett

Merkelnél bujkált Macron, majd programot hirdetett

amerika, london, párizs

Miközben Franciaországban polgárháborús állapotok uralkodnak, addig a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron Németországban pitizett a német kancellárnál, Angela Merkelnél.

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

amerika, london, párizs

Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén, amelyen a szónokok az 1918-as gyulafehérvári határozatban tett, máig beváltatlan autonómiaígéretet kérték számon Bukaresten.

Mozgalmat indított a hazug polgármester

Mozgalmat indított a hazug polgármester

kinyílott a pitypang

Márki-Zay Péter, aki azzal vétette magát észre, hogy két orbitális hazugsággal szállt be a hódmezővásárhelyi kampányba, most mozgalmat alapított egy csapatnyi értelmiségivel. Végre egy új, "független" mozgalom, amely az EU-s és az önkormányzati választáson is darálja az ellenzéki pártokat az összefogás-mantrával.

Trump Soros migránsairól: ha valóban utálják az országokat, ahonnan jöttek, miért lengetik a zászlóikat?

Trump Soros migránsairól: ha valóban utálják az országokat, ahonnan jöttek, miért lengetik a zászlóikat?

amerika, london, párizs

Az USA felé tartó migránskaraván tagjai elvileg azért indultak útnak, mert félnek saját hazájukban élni, mégis milyen büszkén lengetik nemzetük zászlóit - írta Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében.

A CDU egyik tartományi szervezete is elutasította az ENSZ migrációs csomagját

Elutasította a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete az ENSZ globális migrációs csomagját a hét végi kongresszusán, és felszólította a szövetségi kormányt, hogy ne csatlakozzon a tervezett megállapodáshoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére