Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A Jobbik politikusa baloldali álérvekkel áll ki Soros egyeteme mellett

2017. április 4. 11:58

A CEU kapcsán a Jobbik ismét álságos álláspontra helyezkedett, mivel nincs egységes álláspont a pártban, ezért a párt prominensei szabadjára engedték fantáziájukat. Volner János a határon túli magyar egyetemek bezárásával riogat, melyről már korábban megírtuk, hogy ordas nagy kamu.

Volner "Vlogger" Jánost megelőzően Toroczkai László alelnök és Szávay István is felszólalt CEU-ügyben. Mindketten különböző álláspontokat képviseltek. Toroczkai szerint Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni, míg Volner és Szávay az erdélyi Sapientia a románok általi bezárására hivatkozva inkább megtartanák Soros egyetemét.

Volner Facebookon közzétett egy hosszabb bejegyzést, melyben leszögezi, hogy: 

"Sokak szerint Soros egy filantróp, egy csodálatos és önzetlen ember, aki az emberiség boldogságáért tevékenykedik és még a pénzét is ennek érdekében költi számolatlanul. Csakhogy ez az egész nem valami önzetlen támogatás a Soros-félék részéről, hanem befektetés. Befektetés a még működő nemzetállamok lerombolásába és a piac megszerzésébe, amelyhez pusztításon és elaljasításon keresztül vezet az út."

Majd így folytatja: 

Sokan kérdezték, ezért még hozzáteszem: nem fogjuk megszavazni a CEU-törvényt, a Szávay István képviselőtársam által tegnap, napirend előtt ismertetett okokból: nem akarjuk, hogy a külhoni magyar felsőoktatást emiatt hátrány érje.

A poszt alatt kibontakozó vitában, azonban a jobbikos szavazók már nem annyira megértőek Sorossal, mint Volner. Többen kifejtik, hogy:  

"A külhoni magyarságot nem fogja hátrány érni a CEU törvény miatt, hisz nem oda járnak egyetemre! De ha a románok stb. hasonló törvényt akarnak elfogadni azt a magyarországi törvény nélkül is megteszik. A CEU törvénynek és a külhoni magyarságnak semmi köze egymáshoz, ezért így nagyon sántít a kettő összekapcsolása. Ne add el a lelkedet az ördögnek (sorosnak) kedves Volner János!" 

Többen sorocbérencnek nevezik a képviselőt, sőt az egész Jobbikot, mely némiképp visszás, főleg ha az identitásod nemzeti radikális.

Az egyik kommentelő helyreteszi Volnert
Miért hazugság az, amit a Jobbik állít?

Fontos leszögezni, hogy a határon túli magyar egyetemek és a CEU teljesen más jogi környezetben működnek.

Az erdélyi magyar egyetemek, mint például a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, egy Romániában akkreditált, román felsőoktatási intézmény, amelynek vezetőjét a Román Oktatási Minisztérium illetékesei is ellenjegyzik, ellenben a CEU-val, amely törvénytelenül működik, és nem felel meg a hazai előírásoknak. Az egyetem 2012-óta az összes létező romániai jogosítvánnyal rendelkezik, beleértve a Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság igazolását is –mondta el megkeresésünkre Dr.Tonk Márton dékán

A Romániában jelenleg hatályos 84/1995. számú tanügyi törvény kimondja az egyetemek alapítási és működtetési jogát, és lehetővé teszi minden szinten és szakirányban az anyanyelvű oktatást. Romániában a felsőoktatási intézmények akkreditációs folyamata kétlépcsős: a tanítás beindítása az ideiglenes működési engedély megszerzéséhez kötött, egy adott szak végleges akkreditálását pedig a harmadik kifutó évfolyam végzése után kell kezdeményezni. Három akkreditált szak után kérvényezhető az intézmény akkreditációja, amely a Sapientia esetében már megtörtént.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Ő azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

Az osztrák börtönökben kisebbségben vannak az osztrák állampolgárok

Ausztriában a fogvatartottak 45,3 százaléka osztrák állampolgár, a külföldiek zöme EU-n kívüli országokból származik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

kétharmad

Az ukrán külügyminisztérium megengedhetetlennek minősítette pénteken Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek azt a kijelentését, amellyel félfasisztának nevezte az ukrán oktatási törvényt.

Azt írta a szomáliai migránsokra, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

Egy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni."

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére