Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A Jobbik mint a "birodalmiság" lelkes kiszolgálója

Pozsonyi Ádám

2019. március 13. 13:58

Aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az előbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.

Ezt írja nekem egy olvasóm:

„Pozsonyi úr, maga egy zseni!” (Mivel a Gmail előtt ültem, s nem holmi nyilvános rendezvényen vagy valóságshow-ban, így nem csináltam úgy, mint aki szerényen elpirul, hanem bólintottam, hogy hát igen, a víz vizes, majd olvastam tovább.)

„Ezelőtt sok évvel írt a Pozsonyi úr valami olyasmit egy cikkében, hogy aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az előbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.”

A Jobbikkal kapcsolatban írtam mindezt, jó rég, még abban az időben, mikor az átverőshow vezetősége a metafizikai tradíció névre hallgató, a gyakorlatban semmire nem használható, de legalább roppant fölényes és nagyképű spirituális bohóckodás felé kacsintgatott.

A metafizikai tradíció nevezetű filozófia valami olyasmiből állt – ezt most a neojobbikosoknak magyarázom, akik esetleg azt hiszik, hogy a jobbikosság lényege mindig csak annyiból állt, hogy momentumos meg LMP-s arcokkal kell fotózkodni valami haladó szellemű, emberjogista tüncikén –, hogy mindaz, ami az ember ösztöneiből fakad, az „baloldali”. (Azért írom múlt időben, hogy „állt”, mert eme szellemi onanizáció képviselői minden bizonnyal ma is hirdetik tanaikat, de szerencsére a jelenben már a kutyát sem érdekli mindez, s ifjú bétahím követői minden bizonnyal azóta belátták, hogy hiába szajkózzák Evola vagy László András mondatait a férfi felsőbbrendűségről, éppoly szerencsétlen és életre alkalmatlan vesztesek maradnak, s azóta vélhetően beiratkoztak valami PUA-tanfolyamra, ahol persze éppúgy nem tanulnak meg csajozni – ez ugyebár nem tanulható, ahogy a tehetség vagy zenei érzék se –, de legalább ezt a bénázást nem unalmas, nagyképű öregemberek társaságában teszik.)

A tradicionalizmus szerint „baloldali” a nemzetállam – még a nemzeti királyság is baloldali –, baloldali kokárdát kitenni, baloldali, ha az embernek jókedve van és nevet, baloldali dolog randizni egy nővel – utóbbi kettőt konkrétan nem mondták, de az érzés ez volt –, és aki igazán jobboldali, valóban jobboldali, igazán valóban jobboldali és ultradextro conservative, az azonkívül, hogy ha kell, ha nem latin szavakat használ, mint pl. sacra meg imperium, az elsősorban ő császári fenségét dicsérgeti 24 órában, nyakában egy Haynaut ábrázoló képpel, s ha valaki belép mellé a liftbe, ő lelkesen elrikkantja magát: „Petőfi rossz! Baloldali!”

Mindezt lehetőleg idegen nyelven, mert a nacionalizmus rossz, ellenben egy birodalom tartományának lenni piszok jó.

Amilyen lelkesen nyaltak ezek egykor filozófiai szinten a bécsi kancelláriának, képviselték az osztrák vagy német-római érdeket – Rákóczi rossz, Haynau jó –, most éppoly lelkesedéssel képviselik az EU és a brüsszeli birodalom érdekeit.

(Bana Tibor jobbikos képviselő egy Facebook-posztja szerint azt is megtiltaná, hogy kritikus tartalmak jelenjenek meg Soros György amerikai spekulánsról a közösségi médiában. Sorost szidni minden bizonnyal éppoly nacionalista dolog, mint elszavalni a Nemzeti dalt, hisz szembemegy a „birodalmiság” eszméjével.)

Hogy mindezt miért írta meg most nekem az olvasóm? A jóember kiakadt azon a videón, melyen a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita Vadai Ágnes és Szél Bernadett társaságában nyomja a feminista propagandát, valamint aggodalmát fejezi ki a genderszak jövőjét illetően.

Én amúgy nem értem min akadt ki. Mirkóczki „amit 2010 előtt mondtunk, az volt a nem igaz" Ádám mögé állt nemrég a teljes ellenzék Egerben. Saját pártja mellett az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum is támogatja. Nincs itt semmi új. Lehet továbbhaladni. Na, de a lényeg a tételem bölcs igazsága a birodalmiságról.

„Aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az előbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.”

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére