Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

A Jobbik-DK koalíció, a nagy ellenálló összefogás

Olvasói vélemény | szerző: Őze Mihály

2018. szeptember 29. 19:00

Ellenállást hirdetett a Jobbik és a DK is. Ehhez a hírhez remekül passzol a következő idézet:

"Forradalmi elmélet nélkül nincs forradalmi mozgalom sem." (Lenin)

Facebook oldalán a párt (Jobbik) hivatalos logójával ellátott plakáton hív ellenállásra Rába Kálmán Vas megyei Jobbik elnök. "Légy te is az ellenállás része!" Így buzdítja követőit az elnök úr. A költői kérdés pedig ebből adódóan a következő: Kinek kellene ellenállni és miért?

Költői a kérdés, ugyanis a válasz Rába Kálmán és pártja részéről minden bizonnyal adott. Az Orbán-"rezsimnek" (kedd óta Jakab Pétertől tudjuk, hogy diktatúrának) és azért, "mert foglyul ejtették, ellopták az országot".

Vannak történelmi pillanatok, amikor az ellenállás meghirdetése, a kifejezés helyes kontextusba helyezése politikai és történelmi értelemben is értelmet nyer, ilyen például a második világháború alatti francia ellenállás, aminek szintén ellenállás (la Résistance) volt a neve. Az viszont erősen kérdéses, hogy a mai történelmi helyzetben és belpolitikai viszonyok között bármiféle ellenállásnak értelme vagy akár csak a legkisebb politikai haszna is lenne.

Magyarországon jelenleg semmilyen kényszerítő körülmény nem áll fenn, idegen csapatok nem tartózkodnak hazánk területén, az alkotmány nem oktrojált, hanem a szabadon megválasztott Országgyűlés fogadta el, ráadásul kétharmados többséggel; és a szélsőbaloldali, szélsőliberális külföldi valamint belföldi sivalkodás ellenére az országban alkotmányos rend uralkodik, az Országgyűlés összetétele szabad választásokon dőlt el. Így hát ellenállást lehet hirdetni nyilvánosan is, kérdés csak az, hogy minek.

De van ennek a Rába Kálmán-os, maradékjobbikos újabb sztorinak egy bizarrabb szála is. Úgy tűnik, hogy a maradék Jobbik immáron teljes szimbiózisban létezik a DK-val és ennek jegyében közösen indították el a 2018-as őszi politikai idényt. Ellenállás! A hatalmas ötlet forrása valahol a páholyok környékén (mélyén) lehet, ahonnét szorgalmas inasok és páholysegédek garmadája hordta, üzente széjjel a Nagypáholy szoros felügyelete alatt álló ellenzéki pártközpontok, pártmédia számára. Bárhogy is volt, az egész inkább tűnik komikusnak, mint sem komolynak vagy akár politikai értelemben potens lépésnek. A legutóbbi botrányos (patkányozós) körülmények között lezajlott Jobbik frakcióülés is azt bizonyítja, hogy a taglétszámát tekintve vészesen fogyatkozó Jobbik egyre inkább a gyurcsányi DK-komédiához kezd hasonlítani.

Amúgy meg sok sikert kívánok a Jobbik-DK közös ellenálláshoz itt Vas megyében. Sőt, egy kicsit irigykedve figyelem őket. Elképzelem, ahogyan a kőszegi hegyek vörös, bordó és sárga lombú erdeiben a kora őszi, arany derengésű napfény megpihen az ellenállástól fűtött ifjak arcán. Pár lépéssel arrébb nyugdíjas munkásőrök (jelenleg aktív DK tagok), éppen átadják tudásuk legjavát, mert az ellenállás sosem hal meg. Közben alkonyodik, a lombok között látni, hogy egyre inkább vörös fény dereng…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Petárdák durrantak a rendőrsorfal előtt, könnygáz volt a válasz

Nagyjából este 10 után 10 perccel elkezdődött balhé. Egyelőre még csak kisebb incidensek vannak.

Vajon megint lesz balhé a Kossuth téren?

Vajon megint lesz balhé a Kossuth téren?

kétharmad

Péntekre is jutott a be nem jelentett tüntetésekből. Este 10-ig a skandáláson és sétálgatáson kívül nem történt semmi jelentős.

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

kétharmad

A magyar választópolgároknak nem tetszik az ellenzéki képviselők parlamentben bemutatott szerdai botránykeltése, kétharmaduk (66 százalék) szerint nem viselkedhet így egy képviselő az Országházban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

kinyílott a pitypang

A szerda esti és a csütörtöki zavargások legszégyenteljesebb pontja volt, amikor a Parlamentnél felállított 130 szánkóból többet elloptak, megrongáltak és felgyújtottak a provokátorok. A szánkókat az Országgyűlés Hivatala vásárolta és hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Eseménydús nap a mai is. Nézzük a legfontosabb történéseket!

Az ellenzék legnagyszerűbb szónokai tirádáztak a Kossuth téren

A mai tüntetésen felléptek az ellenzéki pártok mesterszónokai. Kunhalmi Ágnes tanácsköztársasági hangulatot varázsolt a Kossuth térre. Donáth Anna kiállt a köztéri vizelők mellett, Varga-Damm Andrea pedig Gyurcsány mellett.

A Soros-csürhe rombol, az Index pedig mosdatásba kezd

A Soros-csürhe tombolását látva érti meg az ember, hogy nincsenek véletlenek. Csoda-e, hogy az Index, amely hosszú idő óta magát a függetlenség zászlóshajójának hazudja, úgy ír a rombolásról, mintha az égegyadta világon semmi probléma nem lenne ezzel az egésszel, és teljesen meg lehet érteni a rongálók viselkedését.

Szegeden erősödik a Fidesz, nem is csoda, hogy támadást indítottak ellene

Szegeden erősödik a Fidesz, nem is csoda, hogy támadást indítottak ellene

kétharmad

Botka László vonja vissza az éjjeli banditáit Szeged utcáiról - olvasható a Fidesz felhívásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére