Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

A Jobbik-DK koalíció, a nagy ellenálló összefogás

Olvasói vélemény | szerző: Őze Mihály

2018. szeptember 29. 19:00

Ellenállást hirdetett a Jobbik és a DK is. Ehhez a hírhez remekül passzol a következő idézet:

"Forradalmi elmélet nélkül nincs forradalmi mozgalom sem." (Lenin)

Facebook oldalán a párt (Jobbik) hivatalos logójával ellátott plakáton hív ellenállásra Rába Kálmán Vas megyei Jobbik elnök. "Légy te is az ellenállás része!" Így buzdítja követőit az elnök úr. A költői kérdés pedig ebből adódóan a következő: Kinek kellene ellenállni és miért?

Költői a kérdés, ugyanis a válasz Rába Kálmán és pártja részéről minden bizonnyal adott. Az Orbán-"rezsimnek" (kedd óta Jakab Pétertől tudjuk, hogy diktatúrának) és azért, "mert foglyul ejtették, ellopták az országot".

Vannak történelmi pillanatok, amikor az ellenállás meghirdetése, a kifejezés helyes kontextusba helyezése politikai és történelmi értelemben is értelmet nyer, ilyen például a második világháború alatti francia ellenállás, aminek szintén ellenállás (la Résistance) volt a neve. Az viszont erősen kérdéses, hogy a mai történelmi helyzetben és belpolitikai viszonyok között bármiféle ellenállásnak értelme vagy akár csak a legkisebb politikai haszna is lenne.

Magyarországon jelenleg semmilyen kényszerítő körülmény nem áll fenn, idegen csapatok nem tartózkodnak hazánk területén, az alkotmány nem oktrojált, hanem a szabadon megválasztott Országgyűlés fogadta el, ráadásul kétharmados többséggel; és a szélsőbaloldali, szélsőliberális külföldi valamint belföldi sivalkodás ellenére az országban alkotmányos rend uralkodik, az Országgyűlés összetétele szabad választásokon dőlt el. Így hát ellenállást lehet hirdetni nyilvánosan is, kérdés csak az, hogy minek.

De van ennek a Rába Kálmán-os, maradékjobbikos újabb sztorinak egy bizarrabb szála is. Úgy tűnik, hogy a maradék Jobbik immáron teljes szimbiózisban létezik a DK-val és ennek jegyében közösen indították el a 2018-as őszi politikai idényt. Ellenállás! A hatalmas ötlet forrása valahol a páholyok környékén (mélyén) lehet, ahonnét szorgalmas inasok és páholysegédek garmadája hordta, üzente széjjel a Nagypáholy szoros felügyelete alatt álló ellenzéki pártközpontok, pártmédia számára. Bárhogy is volt, az egész inkább tűnik komikusnak, mint sem komolynak vagy akár politikai értelemben potens lépésnek. A legutóbbi botrányos (patkányozós) körülmények között lezajlott Jobbik frakcióülés is azt bizonyítja, hogy a taglétszámát tekintve vészesen fogyatkozó Jobbik egyre inkább a gyurcsányi DK-komédiához kezd hasonlítani.

Amúgy meg sok sikert kívánok a Jobbik-DK közös ellenálláshoz itt Vas megyében. Sőt, egy kicsit irigykedve figyelem őket. Elképzelem, ahogyan a kőszegi hegyek vörös, bordó és sárga lombú erdeiben a kora őszi, arany derengésű napfény megpihen az ellenállástól fűtött ifjak arcán. Pár lépéssel arrébb nyugdíjas munkásőrök (jelenleg aktív DK tagok), éppen átadják tudásuk legjavát, mert az ellenállás sosem hal meg. Közben alkonyodik, a lombok között látni, hogy egyre inkább vörös fény dereng…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

amerika, london, párizs

Az Európai Bíróság kimondta, hogy Németországnak joga van kitoloncolni azokat a migránsokat, akiket egy szegényebb uniós tagországba szállítanának vissza. Mindez idáig vita tárgyát képezte, ezért számos kitoloncolás meghiúsult. Ennek azonban vége, az illegális bevándorlóknak vissza kell menniük oda, ahol elsőként léptek az Európai Unió területére.

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

amerika, london, párizs

Washingtonban találkozott egymással Donald Trump amerikai és Jair Bolsonaro, újévkor beiktatott brazil elnök.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez a nap is gyorsan eltelt, nézzük a legfontosabb híreket!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

censored

Veszélyeztetik a gyerekeink életét, de attól még megilleti őket a szabad szólás joga.

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

amerika, london, párizs

A hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni a menekülteknek, ez a 2015-ös menekülthullám tanulsága - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

kétharmad

Közeleg a május, ideje közelebbről megismerni a bevándorláspártiakat.

Konok Péter, az építőtábor réme

Konok Péter, az építőtábor réme

piszkostizenkettő

Van abban valami egészen szürreális, ahogyan a nemzeti ünnep előtt összecsipegette kis gondolatait arról, hogy miért nincs Magyarország.

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

kétharmad

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére