Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását

2016. november 2. 15:58

Az országgyűlés szerdai ülésnapján napirend előtt szó volt a bőnyi rendőrgyilkosról, az 1956 utáni ítéletek semmisségéről, valamint arról, hogy Havas Szófia '56-os megjegyzései törvénysértőek lehetnek. De elhangzott az is, hogy a Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását, valamint, hogy nem Ghaith Pharaon, hanem a Jobbik jelent biztonsági kockázatot Magyarországra nézve.
A Fidesz a bőnyi rendőrgyilkos kapcsolatairól kérdezett

A Fidesz képviselője, Vinnai Győző arról beszélt, hogy múlt héten Bőnyben "a Magyar Nemzeti Arcvonal korábbi vezetője, Györkös István egy Kalasnyikovval fejbe lőtte a hozzá házkutatásra érkező egyik rendőrt".

A Magyar Nemzeti Arcvonal – "Magyarország egyik legnagyobb, legszervezettebb félkatonai szélsőjobboldali csoportja" – pedig azzal "a Betyársereggel működik együtt, amelynek vezetője Tyirityán Zsolt, Vona Gábor Jobbik-elnök személyes jó barátja"

– mondta a fideszes politikus, aki szerint:

a Jobbik esetében "több ponton találkozunk paramilitáris szervezetekkel történő kapcsolatokkal."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy vélte, hogy a bőnyi rendőrgyilkosságot szerinte is valóban érdemes megvizsgálni abban a tekintetben, hogy a Jobbik együttműködik-e szélsőséges radikális szervezetekkel.

A rendőrgyilkos korábban együtt mozgott a Jobbik betyársereges haverjával"

– tette hozzá Dömötör Csaba.

A Fidesz az 1956 utáni ítéletek semmisségéről

Gulyás Gergely, a Fidesz képviselőjeként arról beszélt, hogy az 1956 utáni megtorlás ítéleteiről olyan jogszabályt fogadtak el, amellyel lehetővé vált, hogy ne csak rehabilitációra kerülhessen sor, hanem a semmisséget is meg lehessen állapítani.

Ezt követően a Kúria megállapította a Nagy Imre-perben hozott ítélet semmisségét, és azt is, hogy az 1958-ban meghozott bírói döntés csak formájában volt ítélet, egyébként nincs köze az igazságszolgáltatáshoz – mondta a képviselő.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Gulyás Gergely szerint 1990 után a büntetőjogi igazságtételre nem került sor megfelelő formában, az akkori köztársasági elnök magatartása és az Alkotmánybíróság téves döntése lehetetlenné tette, hogy a legsúlyosabb cselekményeket elkövetők büntetőjogi felelősségre vonása legalább szimbolikusan megtörténjen.

A fideszes képviselő Havas Szófia közelmúltbeli, '56-al kapcsolatos botrányos kijelentéseivel kapcsolatban is megszólalt:

a kommunizmus bűneinek tagadását veti fel az, hogy van ma olyan párt, amelynek képviselője a putyini médiával együttműködve tagadja a forradalmat."

A kormányzat nevében válaszolva Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt mondta, hogy nagyon sokféle áldozata van a kommunista diktatúrának.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kitért a 800 ezer elhurcoltra, akik közül 200 ezren nem tértek vissza a gulágokról, a padlássöprésekre, a recski munkatáborra, a halálos ítéletekre, valamint az Andrássy út 60-ban történtekre.

Rengeteg a kárvallott, akit jogilag, egzisztenciálisan igyekeztek ellehetetleníteni. 2008-tól az ő nyugdíjkiegészítésüket fagyasztották be elsőként, ugyanakkor a Fidesz-kormány a tartós szabadságelvonást szenvedettek nyugdíjkiegészítését 50 százalékkal emelte"

– mondta az államtitkár.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy 2011-ben magyar uniós elnökség alatt fogadták el, hogy augusztus 23. az önkény áldozataira való emlékezés napja legyen, a kommunista rémtettek tagadása pedig bűncselekmény.

A Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását

A Jobbik képviselője, Gyöngyösi Márton szerint az elmúlt időszak hírei alapján kétes hátterű üzletemberek kétes üzleti tevékenységet folytatnak kormánytagok hathatós segítségével Magyarországon.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Köztük Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos a legérdekesebb figura, aki ellen a mai napig FBI-, illetve Interpol-körözés van, és műemlékek felvásárlásában "utazik" – fogalmazott  az ellenzéki politikus.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt közölte, hogy furcsa hallgatni a Jobbikot a biztonsági kockázatokról, mert a párt létezése óta komoly biztonsági kockázatot jelent.

Az államtitkár hangsúlyozta:

az említett név az arab világban tömegnév, és nem biztos, hogy ugyanarról beszélnek. A hatóságok információi alapján ilyen nevű személy Magyarországon nem tartózkodik, és nem él életvitelszerűen."

Ha Pharaon egyértelműen azonos azzal, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, akkor a magyar hatóságok el fogják fogni – közölte az államtitkár, hozzátéve: azt, akiről a sajtóhírek szólnak, két évtizede hol körözik, hol nem.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Dömötör Csaba a Jobbikkal összefüggésben az alaptörvény módosítása kapcsán pedig úgy fogalmazott,  hogy:

a kormány "nem fog engedni semmiféle zsarolásnak. 3 millió embert nem lehet csak úgy zsarolgatni." Szerinte "a Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére