Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását

2016. november 2. 15:58

Az országgyűlés szerdai ülésnapján napirend előtt szó volt a bőnyi rendőrgyilkosról, az 1956 utáni ítéletek semmisségéről, valamint arról, hogy Havas Szófia '56-os megjegyzései törvénysértőek lehetnek. De elhangzott az is, hogy a Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását, valamint, hogy nem Ghaith Pharaon, hanem a Jobbik jelent biztonsági kockázatot Magyarországra nézve.
A Fidesz a bőnyi rendőrgyilkos kapcsolatairól kérdezett

A Fidesz képviselője, Vinnai Győző arról beszélt, hogy múlt héten Bőnyben "a Magyar Nemzeti Arcvonal korábbi vezetője, Györkös István egy Kalasnyikovval fejbe lőtte a hozzá házkutatásra érkező egyik rendőrt".

A Magyar Nemzeti Arcvonal – "Magyarország egyik legnagyobb, legszervezettebb félkatonai szélsőjobboldali csoportja" – pedig azzal "a Betyársereggel működik együtt, amelynek vezetője Tyirityán Zsolt, Vona Gábor Jobbik-elnök személyes jó barátja"

– mondta a fideszes politikus, aki szerint:

a Jobbik esetében "több ponton találkozunk paramilitáris szervezetekkel történő kapcsolatokkal."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy vélte, hogy a bőnyi rendőrgyilkosságot szerinte is valóban érdemes megvizsgálni abban a tekintetben, hogy a Jobbik együttműködik-e szélsőséges radikális szervezetekkel.

A rendőrgyilkos korábban együtt mozgott a Jobbik betyársereges haverjával"

– tette hozzá Dömötör Csaba.

A Fidesz az 1956 utáni ítéletek semmisségéről

Gulyás Gergely, a Fidesz képviselőjeként arról beszélt, hogy az 1956 utáni megtorlás ítéleteiről olyan jogszabályt fogadtak el, amellyel lehetővé vált, hogy ne csak rehabilitációra kerülhessen sor, hanem a semmisséget is meg lehessen állapítani.

Ezt követően a Kúria megállapította a Nagy Imre-perben hozott ítélet semmisségét, és azt is, hogy az 1958-ban meghozott bírói döntés csak formájában volt ítélet, egyébként nincs köze az igazságszolgáltatáshoz – mondta a képviselő.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Gulyás Gergely szerint 1990 után a büntetőjogi igazságtételre nem került sor megfelelő formában, az akkori köztársasági elnök magatartása és az Alkotmánybíróság téves döntése lehetetlenné tette, hogy a legsúlyosabb cselekményeket elkövetők büntetőjogi felelősségre vonása legalább szimbolikusan megtörténjen.

A fideszes képviselő Havas Szófia közelmúltbeli, '56-al kapcsolatos botrányos kijelentéseivel kapcsolatban is megszólalt:

a kommunizmus bűneinek tagadását veti fel az, hogy van ma olyan párt, amelynek képviselője a putyini médiával együttműködve tagadja a forradalmat."

A kormányzat nevében válaszolva Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt mondta, hogy nagyon sokféle áldozata van a kommunista diktatúrának.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kitért a 800 ezer elhurcoltra, akik közül 200 ezren nem tértek vissza a gulágokról, a padlássöprésekre, a recski munkatáborra, a halálos ítéletekre, valamint az Andrássy út 60-ban történtekre.

Rengeteg a kárvallott, akit jogilag, egzisztenciálisan igyekeztek ellehetetleníteni. 2008-tól az ő nyugdíjkiegészítésüket fagyasztották be elsőként, ugyanakkor a Fidesz-kormány a tartós szabadságelvonást szenvedettek nyugdíjkiegészítését 50 százalékkal emelte"

– mondta az államtitkár.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy 2011-ben magyar uniós elnökség alatt fogadták el, hogy augusztus 23. az önkény áldozataira való emlékezés napja legyen, a kommunista rémtettek tagadása pedig bűncselekmény.

A Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását

A Jobbik képviselője, Gyöngyösi Márton szerint az elmúlt időszak hírei alapján kétes hátterű üzletemberek kétes üzleti tevékenységet folytatnak kormánytagok hathatós segítségével Magyarországon.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Köztük Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos a legérdekesebb figura, aki ellen a mai napig FBI-, illetve Interpol-körözés van, és műemlékek felvásárlásában "utazik" – fogalmazott  az ellenzéki politikus.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt közölte, hogy furcsa hallgatni a Jobbikot a biztonsági kockázatokról, mert a párt létezése óta komoly biztonsági kockázatot jelent.

Az államtitkár hangsúlyozta:

az említett név az arab világban tömegnév, és nem biztos, hogy ugyanarról beszélnek. A hatóságok információi alapján ilyen nevű személy Magyarországon nem tartózkodik, és nem él életvitelszerűen."

Ha Pharaon egyértelműen azonos azzal, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, akkor a magyar hatóságok el fogják fogni – közölte az államtitkár, hozzátéve: azt, akiről a sajtóhírek szólnak, két évtizede hol körözik, hol nem.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Dömötör Csaba a Jobbikkal összefüggésben az alaptörvény módosítása kapcsán pedig úgy fogalmazott,  hogy:

a kormány "nem fog engedni semmiféle zsarolásnak. 3 millió embert nem lehet csak úgy zsarolgatni." Szerinte "a Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére