Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A HVG az illegális bevándorlókkal mossa össze az EU-n belüli munkavállalókat

2018. július 31. 10:20

Az önmagát szakmainak és mértékadónak hazudó HVG ismét belekezdett a "fake news" előállításába, ezúttal az Európai Unión belüli munkavállalókat próbálta összemosni az afrikai és közel-keleti térségből Európába igyekvő illegális bevándorlókkal, migránsokkal.

Itt a bizonyíték: dolgoznak annyit a migránsok, mint a magyarok"

– ezzel a felütéssel indít a szélsőbaloldali lap, amely szemmel láthatóan semmi másban nem érdekelt, csak abban, hogy az illegális bevándorlókat bármi áron jó színben tüntesse fel – ha kell, még a magyarok kárára is.

Azonban a nemcsak félrevezető, hanem nettó uszító címadás után már többek között az alábbi sorok olvashatóak

"Nem sok ország van, ahol többen dolgoznának, mint Magyarországon – gyűjtötte össze az Eurostat. A magyar foglalkoztatottsági adat azért is lehet különösen jó európai összehasonlításban, mert a más országból érkezettek közül nagyon sokan dolgoznak. A magyar állampolgárok foglalkoztatottsági aránya 73,2 százalékos, ez az uniós lista középmezőnyére jó, a 13. legmagasabb arány. Azok viszont, akik a többi 27 EU-tagállam valamelyikéből érkeznek, 77,4 százalékban találnak munkát nálunk, ez az unió hetedik legjobb adata. Ami pedig az EU-n kívülről érkezőket illeti: közülük 71,4 százalék dolgozik, ennél magasabb arányt csak négy országban mértek."

Attól most tekintsünk el, hogy a HVG propagandaszűrőjébe valószínűleg hiba csúszott, hiszen köztudott, főbenjáró bűnnek számít az efféle fake news-gyárakban leírni az olyan magyar teljesítményeket, mint hogy "nem sok ország van, ahol többen dolgoznának, mint Magyarországon." 

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy a névtelen szerző a 27 EU-tagállamból származó munkavállalókra hivatkozik migránsként dacára annak, hogy ők uniós állampolgárokként élhetnek a munkaerő szabad áramlásának lehetőségével. Ráadásul ép ésszel belátható, hogy az EU-n kívüli országokból érkező magyarországi munkavállalók nyilvánvalóan nem Fekete-Afrikából vagy a dél-ázsiai Bangladesből érkeztek, hanem sokkal inkább olyan térségekből, mint a szerbiai Délvidék vagy az ukrajnai Kárpátalja.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

hajrá, magyarok!

Kedden végre folytatódik az ország első számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

kétharmad

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

Így segítenek a civil szervezetek aktivistái a migránsoknak Franciaországban

Így segítenek a civil szervezetek aktivistái a migránsoknak Franciaországban

amerika, london, párizs

Négy évvel a migránshullám kirobbanását követően még mindig akadnak olyan lelkes civil szervezetek és aktivisták, akik továbbra is abban érdekeltek, hogy minél több illegális bevándorlót törvénytelenül segítsenek át egyes országhatárokon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére