Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A Honvédség fejleszti a katonaiattasé-hálózatot

2017. június 27. 22:58

A Magyar Honvédség minden területét érintő fejlesztések keretében a katonaiattasé-hálózat bővítését is folytatják - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén.

Az eseményen Kovács József, a Katonai Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója elmondta, hogy a katonai diplomáciai hálózatot érintő fejlesztések és bővítések 2020-ig folytatódnak. Simicskó István az értekezlet szünetében tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség folyamatos mélyrepülésben volt, s ez a katonai diplomáciát is érintette, több attaséhivatalt is bezártak. Ezt a trendet szeretnék megfordítani – mondta a miniszter, jelezve, hogy tavaly Zágrábban újranyitották a katonaiattasé-hivatalt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Idén Pozsonyban és Prágában nyitják újra a hivatalt, jövőre pedig Bécsben és Szkopjéban fejlesztik tovább a katonai diplomáciai hálózatot. A honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén tartott előadásában felidézte ,hogy a világ, és a biztonsági helyzet is megváltozott. Erre olyan újabb és újabb kihívások figyelmeztetnek, mint a Brexit, a tömeges illegális migráció, és az európai nagyvárosokban és másutt napi szinten elkövetett terrortámadások.

Simicskó István szerint az Európai Unió válsága egyben civilizációs válság is:

látható, hogy a nyugati civilizáció befolyása csökken, miközben Ázsia dominanciája egyre erősebb. Az iszlám világot demográfiai növekedés jellemzi, míg a keresztény hívek száma világszerte csökken"

– mondta a miniszter.

Simicskó fontos kérdésnek nevezte, hogy az iszlám világból Európát elözönlő migránsok mire lesznek képesek Európában, és hogy Európa képes-e modernizálni az iszlám világát. Simicskó István szerint viszont a már Európában lévő második, harmadik generációs bevándorlók nem tudtak modernizálódni, integrálódni a nyugati világba.

A világ megértése is bonyolultabbá vált – vélekedett a miniszter, ezzel együtt képmutatásnak nevezte, hogy az Európai Unió vezető államai, és a brüsszeli vezetés nem képes felismerni a bajokat.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Simicskó István kiemelte, hogy közösen kell megvédeni az európai értékeket. Ezt szorgalmazza a V4-es országokkal, valamint annak kibővített együttműködésében Horvátországgal, Szlovéniával, Ausztriával együtt Magyarország.

A miniszter szerint Közép-Európában hasonló módon érzékelik a veszélyeket, és hasonló megoldásokat kínálnak a térség, és Európa biztonságának védelmére is. Kiemelte továbbá, hogy az Egyesült Államok bevándorláspolitikája is hasonló Magyarországéhoz. A migráció okozta veszélyeket és a terrorizmus elleni fellépést is hasonlóan látják.

Ennek kapcsán fontos lépésként emelte ki, hogy az Országgyűlés kétharmados támogatással megszavazta a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban való magyar katonai részvétel bővítését és meghosszabbítását.

A honvédelmi miniszter hozzátette még, hogy a modern világban a katonai biztonságban kulcsszerepe van a modern technológiának, de a legfontosabb az ember, ezért a Magyar Honvédség katonáinak, attaséinak felkészültségére a legmesszebbmenőkig számítanak.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

amerika, london, párizs

A Szíria területén nyolc éve zajló fegyveres harc eddig közel 400 ezer halottal és több milliárd dolláros anyagi károkozással járt. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, mivel Idlíb tartományt továbbra is a dzsihadisták tartják megszállás alatt.

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

hajrá, magyarok!

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

Elfogták az utrechti merénylőt

A török férfi három embert megölt, ötöt megsebesített egy villamoson.

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére