Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A Honvédség fejleszti a katonaiattasé-hálózatot

2017. június 27. 22:58

A Magyar Honvédség minden területét érintő fejlesztések keretében a katonaiattasé-hálózat bővítését is folytatják - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén.

Az eseményen Kovács József, a Katonai Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója elmondta, hogy a katonai diplomáciai hálózatot érintő fejlesztések és bővítések 2020-ig folytatódnak. Simicskó István az értekezlet szünetében tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség folyamatos mélyrepülésben volt, s ez a katonai diplomáciát is érintette, több attaséhivatalt is bezártak. Ezt a trendet szeretnék megfordítani – mondta a miniszter, jelezve, hogy tavaly Zágrábban újranyitották a katonaiattasé-hivatalt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Idén Pozsonyban és Prágában nyitják újra a hivatalt, jövőre pedig Bécsben és Szkopjéban fejlesztik tovább a katonai diplomáciai hálózatot. A honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén tartott előadásában felidézte ,hogy a világ, és a biztonsági helyzet is megváltozott. Erre olyan újabb és újabb kihívások figyelmeztetnek, mint a Brexit, a tömeges illegális migráció, és az európai nagyvárosokban és másutt napi szinten elkövetett terrortámadások.

Simicskó István szerint az Európai Unió válsága egyben civilizációs válság is:

látható, hogy a nyugati civilizáció befolyása csökken, miközben Ázsia dominanciája egyre erősebb. Az iszlám világot demográfiai növekedés jellemzi, míg a keresztény hívek száma világszerte csökken"

– mondta a miniszter.

Simicskó fontos kérdésnek nevezte, hogy az iszlám világból Európát elözönlő migránsok mire lesznek képesek Európában, és hogy Európa képes-e modernizálni az iszlám világát. Simicskó István szerint viszont a már Európában lévő második, harmadik generációs bevándorlók nem tudtak modernizálódni, integrálódni a nyugati világba.

A világ megértése is bonyolultabbá vált – vélekedett a miniszter, ezzel együtt képmutatásnak nevezte, hogy az Európai Unió vezető államai, és a brüsszeli vezetés nem képes felismerni a bajokat.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Simicskó István kiemelte, hogy közösen kell megvédeni az európai értékeket. Ezt szorgalmazza a V4-es országokkal, valamint annak kibővített együttműködésében Horvátországgal, Szlovéniával, Ausztriával együtt Magyarország.

A miniszter szerint Közép-Európában hasonló módon érzékelik a veszélyeket, és hasonló megoldásokat kínálnak a térség, és Európa biztonságának védelmére is. Kiemelte továbbá, hogy az Egyesült Államok bevándorláspolitikája is hasonló Magyarországéhoz. A migráció okozta veszélyeket és a terrorizmus elleni fellépést is hasonlóan látják.

Ennek kapcsán fontos lépésként emelte ki, hogy az Országgyűlés kétharmados támogatással megszavazta a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban való magyar katonai részvétel bővítését és meghosszabbítását.

A honvédelmi miniszter hozzátette még, hogy a modern világban a katonai biztonságban kulcsszerepe van a modern technológiának, de a legfontosabb az ember, ezért a Magyar Honvédség katonáinak, attaséinak felkészültségére a legmesszebbmenőkig számítanak.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Fosztogattak, gyújtogattak: öt rendőr megsérült a tegnap este

Fosztogattak, gyújtogattak: öt rendőr megsérült a tegnap este

kétharmad

A rendőrség szerint az agresszív tüntetők gyújtogattak, fosztogattak és padokat rongáltak meg.

Theresa May ezt most megúszta: marad a konzervatív párt élén

Theresa May ezt most megúszta: marad a konzervatív párt élén

amerika, london, párizs

A miniszterelnök ellen indított bizalmi szavazáson 200-an szavaztak bizalmat Theresa May-nek, míg 117-en szavaztak ellene.

Mindennapok Malmőben: fényes nappal, egy óvoda előtt történt a brutális leszámolás

Mindennapok Malmőben: fényes nappal, egy óvoda előtt történt a brutális leszámolás

amerika, london, párizs

Szerda reggel több lövéssel végeztek az áldozattal, miközben onnan pár méterre a gyerekek az óvodában reggeliztek.

Gyurcsány is megszavazta a túlóráról szóló törvényt

A mai nap az ellenzéki nihilről szólt. Ma volt lehetőségük megmutatni magukat, és bebizonyították, hogy még az ellenzéki szerepre sem érdemesek. Az egész bagázs, Tordai Bencétől, Kunhalmi és Vadai Ágnesig megpróbálta eljátszani, hogy ők a munkavállalók érdekeit képviselik, de igazából csak saját magukat próbálták építeni, és a törvényjavaslat megértése helyett hisztiztek és obstruáltak. A prímszámokat azonban Gyurcsány Ferenc vitte el, aki egy szavazásra ment be, de ott is félrenyomott, megszavazta a pártja és a frakciója által "rabszolgatörvénynek" nevezett javaslatot.

Már a rendőrökre is rátámadtak a tüntetők

Már a rendőrökre is rátámadtak a tüntetők

kétharmad

Habár az Index és más baloldali lapok azt állítják, hogy a rendőrség könnygázt alkalmazott az anarchista tüntetőkkel szemben, az igazság az, hogy ez pont fordítva történt. Megrohamozták a rendőrsorfalat, és több tisztet is lefújtak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek ma.

Legyőztük a női kézi Eb-n Romániát

Legyőztük a női kézi Eb-n Romániát

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a női kézilabda Európa-bajnokságon 31-29-es végeredménnyel legyőzte Romániát!

Milyen sört igyál a télen? | VIDEÓ

Milyen sört igyál a télen? | VIDEÓ

8)8)8

Itt a tél, jönnek az ünnepek! A hőségben megszokott könnyed sörök helyett ilyenkor érdemes inkább a barna sörök felé nyitni. Megnéztük a három legnagyobb tételben készülő magyar barna sört, hogy segítsünk nektek sört választani a télre!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére