Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A holland külügyminiszter szerint is vannak vállalhatatlan állításai a nagykövetüknek

2017. augusztus 25. 13:58

Még vizsgálja a hágai kormány, hogy pontosan mit is tartalmaz a távozó nagykövetük botrányos interjúja. A külügyminiszter mindenesetre közölte: a magyar kormány terroristákkal való összehasonlításával semmi esetre sem ért egyet Hollandia kormánya. A nagykövet durva nyilatkozata egyébként időközben már holland belpolitikai téma is lett, miután a Szabadságpárt írásbeli kérdésekkel fordult a kormányhoz az ügyben.

Budapest dühös a távozó holland nagykövet kijelentései miatt – írja a de Volksrant, felidézve, hogy Magyarország további „politikai és diplomáciai lépésekkel” fenyeget, ha Hollandia nem kér nyilvánosan bocsánatot.

A holland lap közli, hogy a hágai kormány foglalkozik az üggyel. Bert Koenders külügyminiszter a kormánytagokkal egyelőre még csak annyit közölt a botrányos üggyel kapcsolatban, hogy:

még pontosan le kell fordítani azt az interjút, ami kiváltotta a magyar diplomáciai tiltakozást."

A lapnak nyilatkozva a holland külügyminiszter ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a távozó nagykövet legfelháborítóbb mondata messze áll az elfogadhatótól:

az nyilvánvaló számomra, hogy nem hozható összefüggésbe a terrorizmus és a magyar kormány működése."

– mondta Koenders, aki utalt arra is, hogy a cikknek az erre vonatkozó állítása nem olyan valami, amivel Hollandia kormánya egyetértene.

Nem tudom elképzelni, hogy a nagykövet ezt akarta volna kifejezni."

– tette hozzá a külügyminiszter. 

Koenders ugyanakkor a lap számára kifejtette, hogy Hollandia egyébként valóban az aggodalmát fejezi ki olyan egyéb magyarországi fejlemények miatt, amelyek a civil szervezeteket és a jogállamiságot érintik.

A nagykövet kijelentései már Hollandiában is politikai vihart kavartak

Geert Wilders pártja, a Szabadságpárt az ügyben kérdéseket fogalmazott meg a holland kormányhoz. Hollandia második legnagyobb pártja arra kíváncsi a bevándorlást támogató jelenlegi kormányzattól, hogy:

  • Tudják-e, hogy milyen gusztustalan nyilatkozatokat tett Magyarországról a nagykövet?
  • A nagykövetnek volt-e felhatalmazása ilyeneket mondani Magyarországról Hollandia nevében? Milyen alapon tesz Hollandia távozó nagykövete Magyarország kormányát elítélő nyilatkozatot azért, mert a magyar kormány – szemben a hollanddal – lépéseket tesz az olyan a társadalmat veszélyeztető problémák ellen, mint a tömeges bevándorlás és az iszlamizáció?
  • Taszító és megvetendő dolognak tartja-e a kormány azt, hogy a nagykövet szerint megegyezik a magyar kormány működése az ártatlan embereket gyilkoló iszlám terroristák tevékenységével? 
  • Egyetértenek-e azzal, hogy ennek a nagykövetnek nem szabad sehol sem képviselnie országunkat?
  • Bocsánatot kérnek-e a magyar kormánytól az elszabadult nagykövet elfogadhatatlan állításaiért? Ha nem, akkor miért nem?

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére