Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A holland külügyminiszter szerint is vannak vállalhatatlan állításai a nagykövetüknek

2017. augusztus 25. 13:58

Még vizsgálja a hágai kormány, hogy pontosan mit is tartalmaz a távozó nagykövetük botrányos interjúja. A külügyminiszter mindenesetre közölte: a magyar kormány terroristákkal való összehasonlításával semmi esetre sem ért egyet Hollandia kormánya. A nagykövet durva nyilatkozata egyébként időközben már holland belpolitikai téma is lett, miután a Szabadságpárt írásbeli kérdésekkel fordult a kormányhoz az ügyben.

Budapest dühös a távozó holland nagykövet kijelentései miatt – írja a de Volksrant, felidézve, hogy Magyarország további „politikai és diplomáciai lépésekkel” fenyeget, ha Hollandia nem kér nyilvánosan bocsánatot.

A holland lap közli, hogy a hágai kormány foglalkozik az üggyel. Bert Koenders külügyminiszter a kormánytagokkal egyelőre még csak annyit közölt a botrányos üggyel kapcsolatban, hogy:

még pontosan le kell fordítani azt az interjút, ami kiváltotta a magyar diplomáciai tiltakozást."

A lapnak nyilatkozva a holland külügyminiszter ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a távozó nagykövet legfelháborítóbb mondata messze áll az elfogadhatótól:

az nyilvánvaló számomra, hogy nem hozható összefüggésbe a terrorizmus és a magyar kormány működése."

– mondta Koenders, aki utalt arra is, hogy a cikknek az erre vonatkozó állítása nem olyan valami, amivel Hollandia kormánya egyetértene.

Nem tudom elképzelni, hogy a nagykövet ezt akarta volna kifejezni."

– tette hozzá a külügyminiszter. 

Koenders ugyanakkor a lap számára kifejtette, hogy Hollandia egyébként valóban az aggodalmát fejezi ki olyan egyéb magyarországi fejlemények miatt, amelyek a civil szervezeteket és a jogállamiságot érintik.

A nagykövet kijelentései már Hollandiában is politikai vihart kavartak

Geert Wilders pártja, a Szabadságpárt az ügyben kérdéseket fogalmazott meg a holland kormányhoz. Hollandia második legnagyobb pártja arra kíváncsi a bevándorlást támogató jelenlegi kormányzattól, hogy:

  • Tudják-e, hogy milyen gusztustalan nyilatkozatokat tett Magyarországról a nagykövet?
  • A nagykövetnek volt-e felhatalmazása ilyeneket mondani Magyarországról Hollandia nevében? Milyen alapon tesz Hollandia távozó nagykövete Magyarország kormányát elítélő nyilatkozatot azért, mert a magyar kormány – szemben a hollanddal – lépéseket tesz az olyan a társadalmat veszélyeztető problémák ellen, mint a tömeges bevándorlás és az iszlamizáció?
  • Taszító és megvetendő dolognak tartja-e a kormány azt, hogy a nagykövet szerint megegyezik a magyar kormány működése az ártatlan embereket gyilkoló iszlám terroristák tevékenységével? 
  • Egyetértenek-e azzal, hogy ennek a nagykövetnek nem szabad sehol sem képviselnie országunkat?
  • Bocsánatot kérnek-e a magyar kormánytól az elszabadult nagykövet elfogadhatatlan állításaiért? Ha nem, akkor miért nem?

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére