Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A hidzsábos nőkről Amerikában már csak muszlimkompatibilisen készülhet rendőrségi fotó

2018. február 28. 20:40

NEW YORK, 20:40

Az Egyesült Államokban egyre komolyabb gondot okoz, hogy a muszlim hitük miatt arcukat hidzsábbal eltakaró nőkkel szemben hogyan intézkedhetnek úgy a rendőrök, hogy ne sértsenek valamilyen vallási előírást vagy érzékenységet.

New York városának 180 ezer dollárt kell fizetnie három muzulmán nőnek, miután a területileg illetékes bíróság kimondta, hogy az iszlámhívő nőknek az akaratukkal ellentétes módon kellett levenniük az arcukat eltakaró hidzsábjaikat a velük szemben lefolytatott rendőrségi eljárásokban .

New York Daily News, valamint a Fox News beszámolója szerint a brooklyni szövetségi bíróságon a napokban három olyan perben is döntés született, amelyek tárgya mindegyik esetben az volt, hogy jogszerű-e az a gyakorlat, ahogy a városi rendőrség, az NYPD fotókat készít a bűnügyi nyilvántartás számára a muszlim vallási meggyőződés miatt fejkendőt viselő nőkről.  

A bíróság három nő számára egyenként 60 000 dolláros kártérítést ítélt meg, mivel úgy vélték, hogy sérültek a nők szabad vallásgyakorláshoz fűződő jogai azáltal, hogy a bűnügyi fotók elkészítése nem az iszlám előírásainak megfelelő körülmények között történt. 

A most kártérítést kapó muszlim nők kisebb bűncselekményekkel összefüggésben kerültek rendőrségi őrizetbe, ahol az arcképük készítésének módja volt elfogadhatatlan a számukra.

A hidzsábot viselő muszlim nők ugyanis hiába közölték, hogy a fejkendő nélküli arcukról csak olyan zárt térben készülhet fénykép, ahová férfiak nem láthatnak be, illetve amelyben csak nők tartózkodhatnak. Kérésüket az őket rabosító rendőrőrsök ember- és időhiányra való hivatkozással elutasították, aminek következtében a hithű muszlim nőkről férfi rendőrök készítették el a fotókat a bűnügyi nyilvántartás számára.  

Az eljárások során a muszlim nők nehezményezték azt is, hogy őrizetbe vételük pillanatában erőszakkal felfedték az arcukat.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

amerika, london, párizs

Közel kétmillió bevándorló juthatott a migránskártyákon keresztül pénzhez Brüsszel és az ENSZ jóvoltából.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő dzsihadista

A 23 éves marokkói férfi az egyik legkiszámíthatatlanabb robbanóanyaggal vitte volna végbe a támadást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére