Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szabad vasárnap
 
 
 
 

"A hetero fehér férfi az új néger"

2018. május 21. 13:13

Josh Denny, egy amerikai stand-up komikus komoly vitát kiváltó Twitter-üzenetet posztolt vasárnap. Denny azt írta, hogy a "hetero fehér férfi" kifejezés manapság ugyanabban a kontextusban jelenik meg, mint egykor az "N betűs szó", amelyet a világban a feketék elleni rasszizmussal azonosítanak.

A hetero fehér férfi lett az N betűs szó ebben a században. Arra használják, hogy megsértsék és csökkentsék a címzett [önértékelését] feltételezések és elfogultság alapján. Nincs különbség a két szó használatában"

– írta a komikus.

Az üzenet komoly vitákat váltott ki, két nap alatt mintegy 10 000 hozzászólás érkezett és a legtöbb elítéli a 34 éves komikus szavait. A vállalható kommentek szerint Denny "tudatlan" és "süket". Sokak szerint a férfi nem érti az N betűs szó amerikai történelemben betöltött szerepét és a kifejezés valódi jelentését sem.

Josh Denny egy Los Angeles-i fellépésén.

Még a legutóbbi Marvel-filmekből ismert színész, Don Cheadle is üzent. Kétszavas üzenetét bizonyára ironikusnak szánta, de pontosan azt érzékeltette vele, amit Denny ki akart fejezni.

A komikus azonban a kritikák ellenére kiállt véleménye mellett.

Nem állt szándékomban megsérteni senkit; ez egy őszinte reakció volt egy olyan jelenségre, amelyet a saját szememmel láttam: [valaki] azt mondta, hogy a hetero fehér férfiak felelősek minden rosszért a társadalomban. Ez azonban nem igaz, mint ahogy azoknak a szörnyű dolgoknak a nagy része sem, amellyel általánosságban szokták vádolni a feketéket"

– írta.

Josh Denny több lábon áll, Los Angelesben egy Ginormous Food című produkcióban igyekszik megtalálni Amerika legjobb kajáját. Színészként és producerként pedig számos sorozatban és rövidfilmben szerepelt.
Halálos bűntudat

Denny üzenete többek között azért is érdekes, mert Douglas Murray Európa furcsa halála című könyvében pontosan ugyanezt a jelenséget írja le európai szemmel és ezt a bűntudatkeltést nevezi meg a kontinens lassú agóniájának egyik felelőseként.

Amerikában a baloldaliak és liberálisok – és némely konzervatív – szerint a hetero fehér férfi felelős az indiánok megöléséért, a feketék rabszolgasorba taszításáért, a gazdasági válságokért, tulajdonképpen minden rosszért. Kolombusz Kristóf mára egy tömeggyilkos lett – és ez sajnos nem vicc. Az őslakosok és a feketék szenvedéseiért nem a több száz évvel ezelőtt élt hetero fehér férfi a felelős, hanem általánosságban a hetero fehér férfi, mindegy melyik korban élt.

Murray szerint Európában ez az ősbűn a gyarmatosítás volt egyrészről, másrészről pedig a 20. század első felében történt súlyos bűnök, Németország esetében a holokauszt.

Ezen a két kontinensen ezek az események az értelmiség értelmezései nyomán sosem jóvátehető bűnökké váltak és az emberek és a politika ekként is kezelték őket. Érdekesség, hogy Murray kiválóan leírja, hogy ha akarunk, akkor minden ország történelmében találhatunk ilyen ősbűnt, legyen az Kína, Pakisztán, India vagy mondjuk Portugália. A kérdés az, hogy hogyan viszonyulnak ehhez. Az európai kultúrában úgy, hogy az elmúlt évszázadok minden sérelmét jóvá akarják tenni – azt azonban nem teszik hozzá, hogy ezeket már nem lehet jóvátenni. A politika pedig rátelepszik erre folyamatra, mert olcsón hoz hasznot.

Murray leírja azt is, hogy Merkel azon döntésében, hogy 2015-ben befogadjon több mint egymillió migránst, a németek holokauszt miatt érzett bűntudata is alapvetően járult hozzá. Mintha az egyikkel jóvá lehetne tenni a másikat.

A történelmi bűn koncepciója szerint a szégyenfoltot minden generáció megörökli az előzőtől...A bűntudat...megmérgezte Nyugat-Európa morálját. Az emberek magukba szívják, mert szeretik: olyan ez nekik, mint a kábítószer. Felemeli és magasztossá teszi őket. Ahelyett, hogy csak saját magukért felelnének, és azokkal a kérdésekkel foglalkoznának, amelyekre tudják a választ, az élők és holtak önjelölt képviselőivé váltak, s ezáltal az emberiség potenciális megváltóivá. A hétköznapi emberből így lesz valaki különleges"

– írta Pascal Bruckner egyik írására hivatkozva Murray.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt

Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt

kétharmad

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt - közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

"A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel"

Elfogadhatatlannak nevezte Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, hogy bár a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel a nemzetközi szervezetek mégis hallgatnak erről a tényről.

Orbán: "Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben"

Orbán: "Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben"

kétharmad

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben - írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

Legyen a húsvéti sör is az ünnep kelléke!

Legyen a húsvéti sör is az ünnep kelléke!

szabad vasárnap

Füstölt sonka, főtt tojás, csokinyúl. Ideje melléjük feljegyezni a húsvéti sört is!

Melyik országban dőlhet el Európa sorsa?

Melyik országban dőlhet el Európa sorsa?

amerika, london, párizs

A 888 európai parlamenti választásokról szóló sorozatának hetedik részében megnézzük, hogy állnak az európai politikai pártok Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Franciaországban és a "potyautas" Nagy-Britanniában.

A konzervatívok is Farage Brexit Pártjára szavaznának

A konzervatívok is Farage Brexit Pártjára szavaznának

amerika, london, párizs

Tiltakozásul az ellen, hogy Theresa May miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról állapodott meg az Európai Unióval.

Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban nyilatkozott az M1 aktuális csatornának.

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

amerika, london, párizs

Mindeközben őrizetbe vettek hét embert, három rendőr meghalt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére