Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

A haza minden előtt? - gondolatok Fucsovics Marciról

2018. szeptember 5. 15:45

Mint az már ismert a sportkedvelő közvélemény előtt, Babos Tímea és Fucsovics Márton szakított a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ). Utóbbi a válogatottságot is lemondta a közelgő magyar-cseh Davis-kupa-párharc előtt. Felmerül azonban a kérdés, hogy egy teniszező, ha Magyarország színeiben lép pályára, akkor kizárólag a szövetséget képviseli?

Mielőtt még megpróbálkoznék az általam feltett kérdés megválaszolásával, átadom a szót az Aranycsapat legendás kapusának, Grosics Gyulának, aki még a kommunista diktatúra legkeményebb éveiben is vállalta a válogatottságot; sok más sportolóval ellentétben nem emigrált külföldre, pedig nála nagyobb antikommunistát nehéz lenne találni abból az időből:

A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban. Ez egy íratlan törvénye a közösség képviseletének, és ez nemcsak a sportra, hanem a világon minden másra igaz."

A „Fekete párduc” nevet kiérdemlő hálóőr örök érvényű mondatain talán Fucsovics Márton is elgondolkodhatna, ahogy a címben már részben idézett Kölcsey-művön is:

Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak / Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT."

A Himnusz írója Emléklapra címmel vetette papírra ezt a néhány sort 1833-ban, de érvényét 185 évvel később sem veszítette el, a mai kor magyar embere számára ugyanúgy lelki táplálékként szolgálhat.

Ezek fényében még nagyobb csalódással tölt el, hogy a legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszező, a világranglistán a 41. helyet elfoglaló Fucsovics Márton a Magyar Tenisz Szövetséggel kialakult nézeteltérése következtében lemondta a válogatottságot.

Fotó: AFP

Természetesen kívülállókként nem tudhatjuk, mi zajlott, zajlik le a háttérben, de akkor sem hiszem, hogy az a megfelelő megoldás, ha egy játékos gyakorlatilag a saját hazáját bünteti meg azzal, hogy nem tud felülemelkedni bizonyos dolgokon.

Bármilyen vitája is van a szövetséggel, egy Davis-kupa-mérkőzésen elsősorban nem az MTSZ-t, hanem Magyarországot képviseli.

Fucsovics nemzetközi sikerei okán megengedhetné magának a nagyvonalúságot, és már csak azért is megmutathatná, hogy mit tud a csehek ellen.

Főleg, hogy már bizonyította, hogy képes a szívét-lelkét kivinni a pályára, és nagyszerű játékkal sikereket elérni Magyarország színeiben. Ezúttal azonban sajnos úgy gondolta, hogy nem kívánja képviselni az őt kinevelő közösséget.

Mint a magyar teniszért aggódó, sportszerető magyar ember, azt szeretném, hogy mind a játékosok, mind a szövetség képviselői legyenek egy kicsit nagyvonalúbbak, és lépjenek túl a nézeteltéréseken, hogy mindenki azt csinálhassa, amihez a legjobban ért: az MTSZ dolgozói megteremthessék a megfelelő körülményeket az utánpótlásképzéshez, a legjobb magyar teniszezők pedig a pályán elért eredményeikkel okozhassanak örömöt és dicsőséget az egész magyar nemzetnek.

Mert a HAZA MINDEN ELŐTT!

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Azt írta a szomáliai migránsokra, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

Egy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni."

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére