Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

A haza minden előtt? - gondolatok Fucsovics Marciról

2018. szeptember 5. 15:45

Mint az már ismert a sportkedvelő közvélemény előtt, Babos Tímea és Fucsovics Márton szakított a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ). Utóbbi a válogatottságot is lemondta a közelgő magyar-cseh Davis-kupa-párharc előtt. Felmerül azonban a kérdés, hogy egy teniszező, ha Magyarország színeiben lép pályára, akkor kizárólag a szövetséget képviseli?

Mielőtt még megpróbálkoznék az általam feltett kérdés megválaszolásával, átadom a szót az Aranycsapat legendás kapusának, Grosics Gyulának, aki még a kommunista diktatúra legkeményebb éveiben is vállalta a válogatottságot; sok más sportolóval ellentétben nem emigrált külföldre, pedig nála nagyobb antikommunistát nehéz lenne találni abból az időből:

A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban. Ez egy íratlan törvénye a közösség képviseletének, és ez nemcsak a sportra, hanem a világon minden másra igaz."

A „Fekete párduc” nevet kiérdemlő hálóőr örök érvényű mondatain talán Fucsovics Márton is elgondolkodhatna, ahogy a címben már részben idézett Kölcsey-művön is:

Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak / Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT."

A Himnusz írója Emléklapra címmel vetette papírra ezt a néhány sort 1833-ban, de érvényét 185 évvel később sem veszítette el, a mai kor magyar embere számára ugyanúgy lelki táplálékként szolgálhat.

Ezek fényében még nagyobb csalódással tölt el, hogy a legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszező, a világranglistán a 41. helyet elfoglaló Fucsovics Márton a Magyar Tenisz Szövetséggel kialakult nézeteltérése következtében lemondta a válogatottságot.

Fotó: AFP

Természetesen kívülállókként nem tudhatjuk, mi zajlott, zajlik le a háttérben, de akkor sem hiszem, hogy az a megfelelő megoldás, ha egy játékos gyakorlatilag a saját hazáját bünteti meg azzal, hogy nem tud felülemelkedni bizonyos dolgokon.

Bármilyen vitája is van a szövetséggel, egy Davis-kupa-mérkőzésen elsősorban nem az MTSZ-t, hanem Magyarországot képviseli.

Fucsovics nemzetközi sikerei okán megengedhetné magának a nagyvonalúságot, és már csak azért is megmutathatná, hogy mit tud a csehek ellen.

Főleg, hogy már bizonyította, hogy képes a szívét-lelkét kivinni a pályára, és nagyszerű játékkal sikereket elérni Magyarország színeiben. Ezúttal azonban sajnos úgy gondolta, hogy nem kívánja képviselni az őt kinevelő közösséget.

Mint a magyar teniszért aggódó, sportszerető magyar ember, azt szeretném, hogy mind a játékosok, mind a szövetség képviselői legyenek egy kicsit nagyvonalúbbak, és lépjenek túl a nézeteltéréseken, hogy mindenki azt csinálhassa, amihez a legjobban ért: az MTSZ dolgozói megteremthessék a megfelelő körülményeket az utánpótlásképzéshez, a legjobb magyar teniszezők pedig a pályán elért eredményeikkel okozhassanak örömöt és dicsőséget az egész magyar nemzetnek.

Mert a HAZA MINDEN ELŐTT!

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére