Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

A hagyományos családban felnövő gyerekek teljesítenek a legjobban

2019. február 7. 18:48

Több, egymástól független kutatás is ugyanarra az eredményre jutott.

A második világháborút követően a nyugati ember életére hatással lévő változások, az individualizmus térhódítása, valamint a hagyományos értékek és a vallás háttérbe szorulása együttesen kezdték ki a házasság addig gránitszilárdságúnak hitt intézményét.

A hagyományos családmodellnek számos alternatívája született, melyek aztán egyre inkább elterjedtek az európai és a nyugatos (észak-amerikai, ausztrál, új-zélandi) társadalmakban.

Az együtt élő, de házasságot nem kötött párok élettársi kapcsolatától kezdve a gyermekeikkel csonka családot alkotó elvált (vagy össze sem házasodott) anyákon/apákon keresztül az azonos neműek házasságáig rendkívül széles a paletta.

Evidensnek tűnik, de több kutatás is megerősíti, hogy a hagyományos családban (apa, anya, gyerekek) felnövő gyerekek jobban teljesítenek az élet különböző területein, mint azok, akik csonka családban nevelkednek.

A Princeton Egyetem kutatása

Az amerikai Princeton Egyetem kutatása, a Fragile Families and Child Wellbeing Study szerint a vizsgálat részét képező 1998 és 2000 között születettek esetében egyértelműen kirajzolódik a tendencia, miszerint azok, akik kétszülős családban nőnek fel, jobban teljesítenek az iskolában, mint azok, akiket csak egy szülő nevel.

Továbbá a tanulmány kitér rá, hogy egy kétszülős család gyereke kétszer akkora eséllyel érettségizik le az Egyesült Államokban, mint egy csonka család sarja.

Ezek az arányok még azokra az esetekre is igazak, amikor egy jómódú, stabil egyszülős családban felnövő gyerek eredményeit hasonlítjuk össze egy hagyományos családban nevelkedő gyerek eredményeivel.

A hagyományos családban nevelkedő gyerekek jobban teljesítenek az élet számos területén.

A kutatást készítő egyik professzor, Sara McLanahan szerint, ha két szülő működik együtt, hogy a gyermeküknek a lehető legtöbb törődést és a lehető legjobb körülményeket biztosítsák, akkor egész egyszerűen ezekből többet kap a gyerek, mintha csak az egyik szülővel élne egy háztartásban.

A Princeton Egyetem tanulmánya megállapítja, hogy még a házassági és az élettársi kapcsolatban élő szülők gyermekei között is kirajzolódik a különbség az előbbiek javára. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a házasságok általában stabilabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint az élettársi kapcsolatok.

Millenium Cohort Study

Egy másik, 2000-ben elkészített brit tanulmány, a Millenium Cohort Study is hasonló eredményre jutott, leszámítva néhány árnyalatnyi eltérést (például itt sokkal kevésbé számít, hogy a kétszülős családban nevelkedő gyerek szülei összeházasodtak-e vagy csak együtt élnek).

A brit kutatás szerint a legszembetűnőbb különbség a tizenéves lányok esetében mutatkozik meg: míg a kétszülős családban élő tinilányok „mindösszesen” 22 százaléka produkálja a depresszió tüneteit, addig az egyszülős családban élők 27 százaléka.

A válások is nehezítik a helyzetet

Természetesen ez egy nagyon kényes téma, amely ráadásul a posztmodern társadalmakban egyre több embert érint, s bár valóban nem szabad általánosítani, mert vannak pozitív és negatív kivételek is, a trendek magukért beszélnek: a csonka családban felnövő gyermekek az élet számos területén hátrányból indulnak, személyiségfejlődésüket negatívan befolyásolja, ha csak az egyik szülővel élnek együtt.

Sajnos a bajt csak tetézi, hogy a válások száma is soha nem látott magasságokban van,

Európában Belgium a "listavezető": az országban kötött házasságok nagyjából 75 százaléka végződik válással.

A helyzet Magyarországon sem túl rózsás, bár 2010 óta a házasságkötések száma növekszik, a válások száma pedig csökken, még mindig a magyar házasságok fele ér véget a bíróságon.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump is drukkol a fiatal srácnak, akit alaptalanul lejáratott a balliberális sajtó

Trump is drukkol a fiatal srácnak, akit alaptalanul lejáratott a balliberális sajtó

amerika, london, párizs

Nick Sandmann, a Covingtoni Katolikus Középiskola diákja 250 millió dollárra perelte be a Washington Post című balliberális lapot, amiért alaptalan vádaskodásokkal járatták le. Donald Trump amerikai elnök is drukkol a 16 éves srácnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Német rendőri vezető: a bevándorlók körében jellemző a súlyos bűncselekmények magas aránya

Német rendőri vezető: a bevándorlók körében jellemző a súlyos bűncselekmények magas aránya

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban - mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője szerdán egy berlini konferencián.

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

pszicho

Az áprilisi veszteséget meggyászolták, most a téveszméik kerítik csapdába őket.

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

kinyílott a pitypang

Átírta a nyelvtant a francia tudományos akadémia. A csak hímnemű foglalkozásneveknek kitaláltak egy nőnemű változatot is a nyelvészek, hogy ne legyen gond a genderkompatibilitással.

A németek döntő többsége aggódik a bevándorlás miatt

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

amerika, london, párizs

Nyugati szomszédunknál azon megy a vita, hogy nagypéntek csak részben legyen munkanap. A Zöldek egyik képviselője botrányos megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére