Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

A hagyományos családban felnövő gyerekek teljesítenek a legjobban

2019. február 7. 18:48

Több, egymástól független kutatás is ugyanarra az eredményre jutott.

A második világháborút követően a nyugati ember életére hatással lévő változások, az individualizmus térhódítása, valamint a hagyományos értékek és a vallás háttérbe szorulása együttesen kezdték ki a házasság addig gránitszilárdságúnak hitt intézményét.

A hagyományos családmodellnek számos alternatívája született, melyek aztán egyre inkább elterjedtek az európai és a nyugatos (észak-amerikai, ausztrál, új-zélandi) társadalmakban.

Az együtt élő, de házasságot nem kötött párok élettársi kapcsolatától kezdve a gyermekeikkel csonka családot alkotó elvált (vagy össze sem házasodott) anyákon/apákon keresztül az azonos neműek házasságáig rendkívül széles a paletta.

Evidensnek tűnik, de több kutatás is megerősíti, hogy a hagyományos családban (apa, anya, gyerekek) felnövő gyerekek jobban teljesítenek az élet különböző területein, mint azok, akik csonka családban nevelkednek.

A Princeton Egyetem kutatása

Az amerikai Princeton Egyetem kutatása, a Fragile Families and Child Wellbeing Study szerint a vizsgálat részét képező 1998 és 2000 között születettek esetében egyértelműen kirajzolódik a tendencia, miszerint azok, akik kétszülős családban nőnek fel, jobban teljesítenek az iskolában, mint azok, akiket csak egy szülő nevel.

Továbbá a tanulmány kitér rá, hogy egy kétszülős család gyereke kétszer akkora eséllyel érettségizik le az Egyesült Államokban, mint egy csonka család sarja.

Ezek az arányok még azokra az esetekre is igazak, amikor egy jómódú, stabil egyszülős családban felnövő gyerek eredményeit hasonlítjuk össze egy hagyományos családban nevelkedő gyerek eredményeivel.

A hagyományos családban nevelkedő gyerekek jobban teljesítenek az élet számos területén.

A kutatást készítő egyik professzor, Sara McLanahan szerint, ha két szülő működik együtt, hogy a gyermeküknek a lehető legtöbb törődést és a lehető legjobb körülményeket biztosítsák, akkor egész egyszerűen ezekből többet kap a gyerek, mintha csak az egyik szülővel élne egy háztartásban.

A Princeton Egyetem tanulmánya megállapítja, hogy még a házassági és az élettársi kapcsolatban élő szülők gyermekei között is kirajzolódik a különbség az előbbiek javára. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a házasságok általában stabilabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint az élettársi kapcsolatok.

Millenium Cohort Study

Egy másik, 2000-ben elkészített brit tanulmány, a Millenium Cohort Study is hasonló eredményre jutott, leszámítva néhány árnyalatnyi eltérést (például itt sokkal kevésbé számít, hogy a kétszülős családban nevelkedő gyerek szülei összeházasodtak-e vagy csak együtt élnek).

A brit kutatás szerint a legszembetűnőbb különbség a tizenéves lányok esetében mutatkozik meg: míg a kétszülős családban élő tinilányok „mindösszesen” 22 százaléka produkálja a depresszió tüneteit, addig az egyszülős családban élők 27 százaléka.

A válások is nehezítik a helyzetet

Természetesen ez egy nagyon kényes téma, amely ráadásul a posztmodern társadalmakban egyre több embert érint, s bár valóban nem szabad általánosítani, mert vannak pozitív és negatív kivételek is, a trendek magukért beszélnek: a csonka családban felnövő gyermekek az élet számos területén hátrányból indulnak, személyiségfejlődésüket negatívan befolyásolja, ha csak az egyik szülővel élnek együtt.

Sajnos a bajt csak tetézi, hogy a válások száma is soha nem látott magasságokban van,

Európában Belgium a "listavezető": az országban kötött házasságok nagyjából 75 százaléka végződik válással.

A helyzet Magyarországon sem túl rózsás, bár 2010 óta a házasságkötések száma növekszik, a válások száma pedig csökken, még mindig a magyar házasságok fele ér véget a bíróságon.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére