Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A hagyományos család ellen sivalkodnak a romániai civilek

2017. június 7. 20:15

BUKAREST, 20:15

Száz civil szervezet fogott össze Romániában, hogy megakadályozza a család alkotmányos meghatározásának módosítására vonatkozó népszavazás kiírását, amely a melegházasság későbbi legalizálását is ellehetetlenítené – számol be az MTI.

Romániában úgy tűnik továbbra sem nyugszanak a kedélyek a melegházasság kérdésköre miatt.

A Respect elnevezésű platformhoz többek között a Asociatia Pro Democratia (APD), az ActiveWatch médiafigyelő, a romániai Helsinki Bizottság, a bukaresti Független Médiaközpont és az azonos nemű párok társadalmi elfogadtatásáért küzdő Asociatia Accept csatlakozott.

Egy kép, ami triggereli a romániai "civil" szervezeteket

Fotó: AFP
Sajtóértekezletükön Cristian Parvulescu politológus, a Pro Democratia tiszteletbeli elnöke úgy vélekedett: az illiberális eszmék térnyerése közepette az emberi szabadságjogok világszerte folyamatos támadásnak vannak kitéve. Egyúttal nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kicsit sivalkodjon is:

"Az emberi szabadságjogokat manapság luxusnak tekintik. Ismerik Orbán Viktor vagy Vlagyimir Putyin álláspontját, amelyet a román társadalom egy része és sok román politikus is felkarol. Ilyen körülmények között szükségesnek láttunk egy ilyen mobilizálódást Romániában is."

Álláspontja szerint Romániában a vallást és hagyományokat próbálják kijátszani az emberi jogok ellen, a civil összefogást pedig azért hozták létre, hogy "megvédje" a polgári demokráciát és felmutassa a "követendő utat".

Mircea Toma, az ActiveWatch vezetője szintén kritikával illette a Koalíció a családért nevű szervezetet, amely a család alkotmányos meghatározásának módosítását kezdeményezte. Az ő vélekedése szerint a koalíció a kivándorlásért, a családok széteséséért és népességfogyásért érzett jogos társadalmi aggodalmat fejezi ki a hagyományos családmodell támogatásával, ám ezzel nem garantálható a "hagyományos család" megerősödése.

Hárommillió ember támogatását élvezi a kezdeményezés

Fotó: MTI Fotóbank

A román képviselőház május elején nagy szavazattöbbséggel elfogadta azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely "egy férfi és egy nő" önkéntes házasságaként határozná meg a családot a jelenlegi alaptörvényben szereplő "házastársak" kifejezés helyett. A keresztény egyházak támogatását élvező Koalíció a családért nevű ernyőszervezetnek alig fél év alatt a szükséges félmillió helyett több mint hárommillió támogató aláírást sikerült összegyűjtenie polgári kezdeményezéséhez.

Romániában az alaptörvény módosításához a parlament mindkét házának kétharmados többséggel kell elfogadnia az alkotmánymódosító tervezetet, amelyről a parlamenti elfogadásától számított 30 napon belül népszavazást kell kiírni. A szenátusi szavazásra és a referendumra várhatóan ősszel kerül sor.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére