Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A hagyományos család ellen sivalkodnak a romániai civilek

2017. június 7. 20:15

BUKAREST, 20:15

Száz civil szervezet fogott össze Romániában, hogy megakadályozza a család alkotmányos meghatározásának módosítására vonatkozó népszavazás kiírását, amely a melegházasság későbbi legalizálását is ellehetetlenítené – számol be az MTI.

Romániában úgy tűnik továbbra sem nyugszanak a kedélyek a melegházasság kérdésköre miatt.

A Respect elnevezésű platformhoz többek között a Asociatia Pro Democratia (APD), az ActiveWatch médiafigyelő, a romániai Helsinki Bizottság, a bukaresti Független Médiaközpont és az azonos nemű párok társadalmi elfogadtatásáért küzdő Asociatia Accept csatlakozott.

Egy kép, ami triggereli a romániai "civil" szervezeteket

Fotó: AFP
Sajtóértekezletükön Cristian Parvulescu politológus, a Pro Democratia tiszteletbeli elnöke úgy vélekedett: az illiberális eszmék térnyerése közepette az emberi szabadságjogok világszerte folyamatos támadásnak vannak kitéve. Egyúttal nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kicsit sivalkodjon is:

"Az emberi szabadságjogokat manapság luxusnak tekintik. Ismerik Orbán Viktor vagy Vlagyimir Putyin álláspontját, amelyet a román társadalom egy része és sok román politikus is felkarol. Ilyen körülmények között szükségesnek láttunk egy ilyen mobilizálódást Romániában is."

Álláspontja szerint Romániában a vallást és hagyományokat próbálják kijátszani az emberi jogok ellen, a civil összefogást pedig azért hozták létre, hogy "megvédje" a polgári demokráciát és felmutassa a "követendő utat".

Mircea Toma, az ActiveWatch vezetője szintén kritikával illette a Koalíció a családért nevű szervezetet, amely a család alkotmányos meghatározásának módosítását kezdeményezte. Az ő vélekedése szerint a koalíció a kivándorlásért, a családok széteséséért és népességfogyásért érzett jogos társadalmi aggodalmat fejezi ki a hagyományos családmodell támogatásával, ám ezzel nem garantálható a "hagyományos család" megerősödése.

Hárommillió ember támogatását élvezi a kezdeményezés

Fotó: MTI Fotóbank

A román képviselőház május elején nagy szavazattöbbséggel elfogadta azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely "egy férfi és egy nő" önkéntes házasságaként határozná meg a családot a jelenlegi alaptörvényben szereplő "házastársak" kifejezés helyett. A keresztény egyházak támogatását élvező Koalíció a családért nevű ernyőszervezetnek alig fél év alatt a szükséges félmillió helyett több mint hárommillió támogató aláírást sikerült összegyűjtenie polgári kezdeményezéséhez.

Romániában az alaptörvény módosításához a parlament mindkét házának kétharmados többséggel kell elfogadnia az alkotmánymódosító tervezetet, amelyről a parlamenti elfogadásától számított 30 napon belül népszavazást kell kiírni. A szenátusi szavazásra és a referendumra várhatóan ősszel kerül sor.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

fehér férfi

Az utóbbi egy évben mind több férfi érzi úgy, hogy célpontokká váltak - nyilatkozta az elbocsátott férfiak védőügyvédje, akik perelnek a diszkrimináció miatt.

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott Finnország ellen zárta a Nemzetek Ligája C divíziójának 2. csoportjában a küzdelmeket. Győzelemmel!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére