Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

A gendertanulmányok vörös unikornisa

Olvasói vélemény | szerző: G. H. Mátyás

2018. szeptember 7. 13:00

A nyár folyamán nagy port kavart a hír, hogy a magyar kormány nem támogatja tovább a genderképzést a hazai egyetemeken. Az ellenzék padsoraiból sokan ki is keltek magukból a kezdeményezés hallatán, és olyan filozófiai kérdésekbe bonyolódtak, mint a gendertanulmányok pontos meghatározása. Az MSZP önjelölt genderológusa, Kunhalmi „két cicim van” Ágnes magyarázata volt az eddigi legkiemelkedőbb teljesítmény, eszerint a társadalmi nemek „tudománya” fontos szerepet játszik a férfi és a női bérkülönbségek problémájának bemutatásában. Csakhogy a szaknak nem ez a fő profilja, kedves Ágnes!

A genderológus közösség ma már annyi mindent felkarol, hogy a társadalmi nemek tanulmányának megértéséhez egyszerűbb azt vázolni, mivel nem foglalkozik. Ahogy sok Erasmuson vagy külföldi képzésen részt vevő diák, én is egy nyugat-európai egyetem berkein belül ismerkedhettem meg ezzel a tudománynak hívott, de sokkal inkább egy komplexusokkal megbirkózni nem tudó szekta tagjaival. Ekkor döbbentem rá először, hogy a gender studies az összes olyan érték ellen küzd, amiben én konzervatív fiatalként hiszek.

A „túlfejlett” Nyugat-Európában már nemcsak külön gender szak van, hanem igyekeznek minden tudományágba beleépíteni azt a biológiától a közgazdaságtanig. Ezért is lehetett, hogy a diplomáciával foglalkozó tantárgy bevezető előadása során a professzor asszony (tudom, már az asszony megnevezés is sértő, szégyellem is magam) kerek perec kijelenthette, hogy ő minden témán belül külön kíván foglalkozni a gender kérdéskörével. Ekkor a visegrádi országokból érkezett tanulók egyszerre szisszentek fel: jaj ne, már megint ez az értelmetlen baromság!

Így lehet, hogy az északír konfliktus szemináriumi vitája során előtérbe kerülhetett a gender. A professzor asszony tudta jól, hogy az én nézeteim Európa azon részén épp kihalófélben vannak, így engem kért fel, hogy egy előzetesen elolvasott tanulmány anyagát ismertessem a vitához. Ekkor szabadult ki a gender áporodott szelleme a marxista palackból.

Jeleztem, hogy a tanulmány harmadik soráig jutottam, mivel a „független-objektív” gendertudomány doktora azt a féleszű megállapítást tette, hogy az írhez hasonló konfliktushelyzetek kezelésénél a nemzeti identitás háttérbe szorítja az ennél sokkal fontosabb kérdéseket, mint például a társadalmi nemek közötti egyenlőséget. Hangot adtam annak, hogy ez a megközelítés korántsem helyes, hisz ez egy olyan abszurd hierarchiát sugall, ahol a társadalmi nemek fontosabbak, mint a nemzet. Ekkor a professzor asszony hirtelen megállított, majd a következő értetlenkedő kérdést tette fel: „Ön mégis milyen kivetnivalót talál ezzel a sorrenddel?”

„Csupán annyi a problémám, hogy a társadalmi nemek témaköre nem lehet fontosabb a nemzeti identitásnál, hiszen a nemzet az első, a család második, és csak ezek után beszélhetünk nőkről és férfiakról”. Válaszom nyíltsága és az elvárt politikai korrektség semmibevétele nemhogy a körülöttem ülő nyugat-európai társaimat, de még a teremben ülő szlovák és lengyel diákokat is meglepte. A tanár feje céklavörössé vált, és több, nyíltan kommunista és feminista diáktársam szájából egyszerre indult meg a liberális okádék. Így lettem szempillantás alatt „kirekesztő”, „hímsoviniszta”, „a patriarchátus támogatója”, „nacionalista” és persze „fasiszta.” Az indulatokat a professzor asszony próbálta ellensúlyozni, míg a lengyel, szlovák és cseh társaim felszabadultsága kiült az arcukra, utólag sokan megköszönték, hogy a véleménydiktatúra ellen helyettük is felemeltem a hangomat.

Így tapasztaltam meg, mit nem jelent a gender. Nem jelent nemzetet, mert ádáz harcot vív a nemzetekben gondolkodókkal. Nem jelent családot, mert támadja ezt az alapvető, természetes életközösséget. Nem jelent férfit és nőt, mert nem fogad el alapvető biológia tényeket. A gendertanulmányok az ifjú komcsik, illetve a sokszínűség fellegén, unikornisokon önfeledten lovagló liberálisok úri huncutsága. Pont emiatt nem lehet soha tudomány, mert a liberális gittegyletek érdemi tudományos munka helyett arra használják fel, hogy ellehetetlenítsenek, megbélyegezzenek másokat. A gendertanulmányok tehát nem társadalomtudomány, pont ezért nem érdemel egy forintot sem az állami támogatásból.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hollywoodban elgurult a gyógyszer

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti baloldal kedvenc vizsgálatának eredményét nem igazán tudták elviselni Kaliforniában.

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére