Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Freedom House szerint a "fekete apartheidet" építő Dél-Afrika szabadabb állam, mint Magyarország

Horváth Tamás

2018. augusztus 4. 19:15

Szerdán jött a hír, hogy a szűk 6 hónapja hivatalban lévő dél-afrikai elnök, Cyril Ramaphosa módosítani akarja az alkotmányt, hogy lehetségessé váljon a fehérek földjeinek kompenzálás nélküli elvétele. Ennek apropóján néztem meg, hogy a Freedom House hogyan értékeli a szabadság különböző aspektusait a Dél-afrikai Köztársaságban és Magyarországon.

Azt már eddig is megszokhattuk, hogy a demokráciáért és az emberi jogokért aggódó gittegyletek rendre elfogult, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő megállapításokat tesznek a világ országaival kapcsolatban. Az azonban már teljesen szürreális és groteszk, hogy egy olyan állam, mint Dél-Afrika jobb pontszámokat kap a Soros György alapítványa által is támogatott amerikai székhelyű civil szervezettől, mint Magyarország.

  • Az a Dél-Afrika, ahol – mint már említettem - az elnök módosítaná az alkotmányt, hogy minden jogi akadály elháruljon a fehérek földjeinek kompenzálás nélküli elvétele elől.
  • Az a Dél-Afrika, ahol hivatalos adatok szerint minden 5. nőt ért már nemi erőszak - mindezt úgy, hogy egyes felmérések szerint a szexuális bűncselekmények áldozatainak csak kb. 5 százaléka jelzi a hatóságok felé, hogy megerőszakolták.
  • Az a Dél-Afrika, ahol átlagosan mindennap támadás ér egy farmot.
  • Az a Dél-Afrika, ahol az apartheid vége óta az elmúlt 24 évben közel 30 ezer fehér farmert gyilkoltak meg – többnyire feketék. S ez csak egy óvatosabb becslés.
  • Az a Dél-Afrika, ahonnan a fentebb említett - szinte már polgárháborús - viszonyok miatt tömegesen menekülnek el a fehérek. Földjeik, ingatlanjaik, ingóságaik és a saját testi épségük, sőt az életük sincs biztonságban.

Brutális, ahogy az állam üldözi a fehér embereket Dél-Afrikában

2018. augusztus 3. 21:08 Az ország kormánya azt tervezi, hogy az alkotmány módosításával elveszi a fehér farmerek földjét. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy rengetegen fognak éhezni. Cyril Ramaphosa elnök a héten jelentette be, hogy felgyorsítaná a fehérek által birtokolt földek elkobzását, hogy azt „visszaszolgáltassa" Dél-Afrika fekete lakosságának.

Igen, a Freedom House világlátott szakértői szerint ez a Dél-Afrika egy olyan ország, ahol nagyobb a demokrácia, jobban érvényesülnek a különféle szabadságjogok, mint hazánkban.

És ez nem vicc.

De nem a Freedom House az egyetlen NGO, mely érdekes megállapításokat tesz a Dél-afrikai Köztársasággal kapcsolatosan. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet 2017/2018-as, az ország viszonyait leíró riportjában egy szó sem esik a fehér farmereket ért rasszizmusról, jogsértésekről, rablótámadásokról, gyilkosságokról. Ellenben a migránsok és a különféle szexuális kisebbségegekhez tartozók jogi helyzetének vizsgálata fontos része az elemzésnek, ahogy a sajnálkozás is amiatt, hogy az állam egészségügyi intézményeinek csak kevesebb mint 7 százalékában végeznek abortuszt.

Értjük, ugye? A fehér farmerek elleni rendszeres rablógyilkosságok, melyek felett a hatóságok gyakorlatilag szemet hunynak, nem számítanak, de az, hogy nem lehet minden kórházban abortuszhoz folyamodni, az egy hatalmas probléma, melynek központi szerep jár egy ilyen jelentésben…

A demokrácia egyik fellgvára Fokvárosban...

Fotó: AFP

Pedig a Dél-afrikai Köztársaságban valóban nagyon súlyos belső problémák eredője a többségi, ám nehezebb sorsú és szegényebb feketék; és a kisebbségi, ám pozícióikat az apartheid vége óta is többé-kevésbé megőrző fehér közép- és felső osztály ellentéte. A kormányzó balközép párt, az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) valódi megoldások helyett csak szítja a feszültséget, a földműveléshez nagyon jól értő fehér lakosok ellen hergeli az anyagilag rosszabb helyzetben lévő feketéket.

Holott a fehérek földjeinek a kommunista gyakorlatot idéző rekvirálása már eddig sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 1994 óta, mióta vége lett az apartheidnek, a fehérek kezében lévő földek 10 százaléka került a feketékhez, de ezeknek a birtokoknak a termelése visszaesett, sőt jelen pillanatban 70 százalékuk egyáltalán nincs megművelve.

Nem véletlen, hogy mezőgazdasági és élelmezési katasztrófával számol több szakértő is abban az esetben, ha a héten bejelentett alkotmánymódosítás terve a gyakorlatban is megvalósul. Zimbabwe példája külön aggasztó lehet, az ezredfordulón történt hasonló földreformok következtében éhínség alakult ki Dél-Afrika északi szomszédjában.

Fotó: AFP

Az újraelosztás alapját egyébként az a sajátos helyzet adja, hogy míg a fehér lakosok a Dél-afrikai Köztársaság össznépességének mindösszesen 8,9 százalékát teszik ki, a megművelhető földterületek 72 százaléka összpontosul a kezükben. Persze, ha egyszer ők rendelkeznek a megfelelő tudással és munkamorállal, hogy ezeket a farmgazdaságokat hatékonyan tudják működtetni, akkor ezzel a helyzettel semmi probléma sincsen. Ráadásul a magántulajdon szentsége alapvető eleme (kellene, hogy legyen) az egyetemes emberi alapelveknek, civilizált országokban nem szokás csak úgy elvenni emberek földjeit, főleg nem faji alapon és kompenzáció nélkül.

Hatalmas problémája a dél-afrikai fehér közösségnek, hogy arányszámuk folyamatosan csökken. Az eltérő termékenységi ráta mellett a tömeges elvándorlás is felelős az arányok eltolódásáért. Sokan vándorolnak ki Dél-Afrikából, mert az élet szinte minden területén hanyatlást hozott a fehér apartheidet váltó „fekete apartheid”. Kivéve persze a demokrácia helyzetét, abban a Freedom House szerint még így is nagyon jól állnak. S valljuk be őszintén, egy haladó, liberális világban ez számít igazán, nem az emberi élet biztonsága.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

amerika, london, párizs

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

Most akkor hány nem létezik valójában?

Most akkor hány nem létezik valójában?

kétharmad

Liberális körökben az egyik legfelkapottabb téma manapság a gender, vagyis a társadalmi nemek elmélete. A genderhívők nem a biológiai nemekben, vagyis a férfiban és nőben gondolkodnak, hanem tucatnyi társadalmi nemben. A genderszabadságnak az is része lehet, hogy valaki reggel még férfinak érzi magát, de estére már nőként viselkedik. Ezt a "tudományt" a jövőben a magyar kormány nem kívánja államilag finanszírozni a magyar egyetemeken. Mondanom sem kell, a libsi hiszti egyből beindult.

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot és a tüntetők újra ellepték az utcákat.

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

amerika, london, párizs

The "Global Compact for Safe, Orderdly and Regular Migration" is about to be signed in December. However, the tendency we see is that more and more countries are backing out of the agreement. Let us examine the reasons behind this phenomenon.

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

amerika, london, párizs

A felkavaró eset Olaszországban történt, a hajléktalan migráns egy hónappal ezelőtt kapott menekültstátuszt.

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester szombaton aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére