Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A finnek többsége ellenzi a NATO-hoz való csatlakozást

2017. november 6. 12:58

HELSINKI, 12:58

Miközben a nemzetközi sajtó hírei szerint a finnek – feladva eddigi semlegességüket –  csatlakoznának a NATO rendszeréhez, a legfrissebb finn közvélemény-kutatási adatok szerint azonban szó sincs a NATO-csatlakozásról, mivel a finnek 59 százaléka elutasítja az amerikai vezetésű katonai szövetséghez való csatlakozást. A NATO-tagság kérdése egyébként hivatalosan nincs is napirenden Finnországban.

A Gallup legfrissebb felmérése szerint Finnország lakosságának ötvenkilenc százaléka nem akarja, hogy az ország a NATO tagjává váljon. Finnország legnagyobb napilapja, a Helsingin Sanomat megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás szerint a finneknek mindössze 22 százaléka mondta azt, hogy szeretné, ha Finnország csatlakozna az USA vezette katonai szövetséghez. A megkérdezettek 19 százalékának ugyanakkor nem volt határozott véleménye a kérdésben.

A Helsingin Sanomatnak nyilatkozva Matti Pesu, a finn Nemzetközi Ügyek Intézetének kutatója úgy vélte, hogy a svéd NATO-tagságot tartják a szakértők az egyik olyan legfontosabb tényezőnek, amelynek hatására a finnek hangulata talán a NATO-tagság elfogadása felé fordulhatna.

A mostani közvélemény-kutatás alapján azonban már a svédek esetleges csatlakozása sem tenné a többség számára elfogadhatóvá a NATO-hoz való csatlakozást. A mostani felmérés alapján a finnek 52 százaléka ugyanis még abban az esetben is elutasítaná a NATO-csatlakozást, ha Svédország is csatlakozna az amerikai vezetésű katonai szövetséghez.

A második világháborús finn-orosz háborús összecsapások miatt a finnek történelmileg szkeptikusak Oroszországgal kapcsolatban, azonban ennek ellenére vagy éppen ezért de fenntartásokkal viseltetnek a NATO-val szemben is. Ennek megfelelően a 2000-es évek elején a finneknek még csak 15-16 százaléka támogatta a nyugati katonai szövetséghez való csatlakozást. A NATO-tagság támogatása aztán 2014-ben akkor érte el a 26 százalékos csúcsot, amikor a nyugati világ Kijev belügyeibe való katonai beavatkozással vádolta meg Oroszországot.

A finn sajtóban az elmúlt hetekben merült fel a NATO-csatlakozás lehetősége. Finnország kormánya szerint azonban nincs hivatalosan napirenden a NATO-tagság kérdése. A sajtóhírekre reagálva Sauli Niinisto finn elnök a napokban azt mondta, hogy egy esetleges NATO-csatlakozásról csak egy népszavazás dönthetne, azonban ő nem támogatja ennek a kérdésnek a választók elé bocsátását.

A svédek NATO-csatlakozása sem tűnik időszerűnek, mivel ott is hiányzik a társadalmi támogatottság. A Svédországban a Svenska Dagbladet újság megbízásából a Sifo cég által elvégzett közvélemény-kutatás szerint a NATO-hoz való csatlakozás korábbi 41 százalékos támogatottsága idén júliusra már 33 százalékra csökkent.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére