Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kétharmad
 
 
 
 

A fiatalok jövőjéről fog szólni ez a választás

2018. március 16. 22:10

Az első választóknak is egyértelművé kell tenni, hogy mivel járna, ha a 2010 előtti időszak szereplői visszatérnének az ország élére.

Deák Dániel politológus a Karc FM Hangoló című műsorában beszélt az április 8-ai választásokról.

A fiatalok felnőtt léte van veszélyben"

— mondta a szakértő.

A politológus kiemelte, hogy az első választóknak kevés emlékük lehet arról, mi történt 2010 előtt Magyarországon. Az MSZP-SZDSZ-kormányzás idején e réteg alig volt 10 éves, így nekik is egyértelművé kell tenni, mi a választás tétje.

A nemzeti kormány bukása esetén Magyarország olyan országgá válhat, amely már elveszíti kulturális jellegeit. Ez a most választókorúvá váló fiatalokat érintené a legjobban"

— fogalmazott.

Deák Dániel szerint jelentős különbség volt a kormánypárti és ellenzéki megemlékezések között, hogy utóbbiak ezúttal is politikai csatározásokra használják a nemzeti ünnepet.

Orbán Viktor ezzel szemben választ kíván adni az Európát – és benne Magyarországot – érintő kihívásokra. Most a bevándorlás veszélye az, ami leginkább fenyegeti a kontinenst. Ez ugyanis olyan mértékben tudja megváltoztatni Európa kulturális hagyományait és berendezkedését, ami beláthatatlan következményekkel jár"

— emelte ki, hozzátéve, hogy a kormányfő ezért hangsúlyozta, hogy most nem négy év, hanem több évtized a tét a választásokon.

Nem volt hajlandó felvenni az iszlámot a német kamaszlány, meggyilkolta a migráns

A politológus az ellenzékről elmondta, hogy három egyenrangú fél harcol a baloldalon. Az MSZP, a DK és az LMP esetében a belső hatalmi harc fogja meghatározni, hogy melyikük tud domináns párttá válni. Úgy vélte, hogy a szálakat Gyurcsány Ferenc mozgatja, aki nem csak a másik két baloldali pártra, de az identitásválsággal küzdő Jobbikra is veszélyt jelent.

Utóbbi ugyanis olyan politikai szituációba jutott, amiből nem tud győztesen kijönni. A tradicionális szavazóit elveszítette, a baloldalon viszont már nincs számára hely. Ennek jele az is, hogy bár a Jobbik elnöke tagadja a Gyurcsány Ferenccel való együttműködést, sajtóinformációk szerint több egyéni körzetben zajlanak tárgyalások arról, hogy hogyan tudnak együttműködni a választásokon, visszaléptetve jelöltjeiket egymás javára.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Gál Kinga kiosztotta az EU-t, amiért az engedi, hogy a románok szívózzanak a székelyekkel

Gál Kinga fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának ülésén beszélt a székelyek helyzetéről.

Szélsőbalosok ellen nyomoznak, mert megtámadták a migránserőszak ellen tüntetőket

Szélsőbalosok ellen nyomoznak, mert megtámadták a migránserőszak ellen tüntetőket

amerika, london, párizs

Kandelben a migránserőszak ellen tüntettek, amikor az Antifa szélsőbaloldali mozgalom tagjai inzultálni kezdték a demonstrálókat, végül annyira elmérgesedett a helyzet, hogy a rendőröknek kellett közbeavatkozni. Több nyomozás is folyik az ügyben.

Ausztria úgy döntött, erősíteni kell a határvédelmet

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter a Salzburger Nachrichten című lapban csütörtökön megjelent interjújában helyezte kilátásba a határellenőrzés szigorítását.

A Momentum mindenkit hülyének néz

A Momentum mindenkit hülyének néz

kinyílott a pitypang

Egyértelműen kiderült, hogy a kicsi SZDSZ, a Momentum nem egyszerűen kamuzik bizonyos dolgokról, de konkrétan szándékosan hazudik is. Most éppen az derült ki, hogy ordas hazugság a Fekete-Győr Andrásék által úton-útfélen hangoztatott mese a naponta belépő 1000 új tagról.

Németországban a muszlimok azért kampányolnak, hogy ne tiltsák be a fejkendőt a gyerekeknél

Németországban a muszlimok azért kampányolnak, hogy ne tiltsák be a fejkendőt a gyerekeknél

amerika, london, párizs

Az osztrák kormány azon dolgozik, hogy Ausztriában a következő tanévtől már ne viselhessenek fejkendőt az óvodás és általános iskolás gyerekek. Németországban is hasonló intézkedés van készülőben.

Sneider elhatárolódott Budaházytól, miközben Toroczkai szívesen látná a Jobbikban

Sneider elhatárolódott Budaházytól, miközben Toroczkai szívesen látná a Jobbikban

kétharmad

Egyre kínosabb pillanatokat kénytelen átélni nemcsak a Jobbik vezetése, hanem a párt szavazótábora is, annyira összevissza nyilatkoznak a pártelnöki pozícióért versengő alelnökök. Most éppen a Budaházy György mellett való kiállás okozott zavart a Jobbikban.

Így kell értelmezni a Budaházy-per fejleményeit

Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő tömören és érthetően foglalta össze a közel egyórás bírósági indoklást, melynek keretében hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtábla.

Megindult az offenzíva Hadházy Ákos ellen

Megindult az offenzíva Hadházy Ákos ellen

kétharmad

Schiffer András, az LMP korábbi vezetője interjút adott a 168 Órának, amiben élesen bírálta Hadházyt. Elmondása szerint komoly hiba volt tőle, hogy bevitte a pártba a most már távozó társelnököt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére