Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A fiatalok 40 százaléka azt sem tudja, hogy ki mondta el az őszödi beszédet

2018. szeptember 17. 08:59

Segítünk.

Azt viszont valóban nem tudhatjuk, hogy ki vette fel titokban és ki szivárogtatta ki. (Kivéve persze Hont Andrást, aki az eddigi performanszai alapján úgy gondolja magáról, hogy mindent tud. Mindent is.)

Neves évforduló a mai. 2006. szeptember 17-én, 12 éve került nyilvánosságra az őszödi beszéd. A szöveget aznap délután ismeretlen személyek egyidejűleg a Magyar Rádiónak, az RTL Klubnak és az Origo internetes portál főszerkesztőjének egy CD-n, MP3-as formátumban juttatták el. A rádió a 16 órai híreiben és honlapján is közölte a hírt. 17 óra körül az RTL Klub egyik riporterének Gyurcsány Ferenc Győrben elismerte: ő beszél a felvételen.

Ekkortól bizonyosodott be, amit addig csak sejteni lehetett: Gyurcsány egy fekete öves hazaáruló. Az akkori miniszterelnök ugyanis a választási kampányban éjt nappallá téve hazudott és a közvélemény, valamint az EU elől eltitkolta az ország valós pénzügyi, gazdasági helyzetét. A beszédből egyértelművé válik, hogy amikor Gyurcsány megszerezte a hatalmat, akkor pontosan tudta, hogy gazdaságilag milyen helyzetben van az ország, továbbá azt is tudta, hogy tennie kell valamit, különben nagy baj lesz. Medgyessy Péter miniszterelnök ugyanis a 100 napos programját végrehajtva olyan osztogatásba kezdett, amely csak külföldi hitelekből volt finanszírozható, az ország képtelen volt megtermelni ennyi pénzt. Gyurcsány pedig nem kezdte el a fájdalmas lépések, megszorítások megtételét 2004-ben, mert csupán 2 év volt hátra a következő választásokig. Helyette inkább tovább osztogatott és "trükkök százaival" próbálta betömködni a lyukakat, a választási évben pedig eltitkolta, meghamisította a költségvetést. Majd ezt a kudarcot a 2008-as gazdasági válsággal magyarázta meg később – vagy nyugtatgatta a saját lelkiismeretét. Holott a válság nem okozója, inkább katalizátora volt az ország elszegényedésének.

Innentől számíthatjuk azt is, hogy az ország balliberális kulturális elitje lehúzta magát a WC-n. Eszterházytól Nádasig – ha már kettőnél több név van itt, akkor az már listázásnak számít –, Gerő András, Radnóti Sándor, stb. is kiállt a beszéd mellett. Mindezzel sikerült elérniük, hogy többé egyetlen közéleti, politikai megszólalásuk se legyen hiteles. A petíciózások és a "fasisztázások" mind-mind otromba sivalkodássá silányultak. Mindezt maguknak köszönhetik, mi meg nekik. Köszönjük.

Hogyan látják a mai fiatalok?

A Magyar Idők megbízásából erről készített felmérést a Nézőpont Intézet.

A magyarok 77 százaléka negatívan vélekedik a beszédről. Ez az adat megegyezik a 2010-es arányokkal, akkor is nagyjából a lakosság húsz százalékának tetszett a beszéd, vagy értett egyet a tartalmával.

Gyurcsány pártjának, a Demokratikus Koalíciónak a támogatói­ kiállnak a beszéd mellett – legalábbis 90 százalékuk nyilatkozott így.

A szocialisták tábora azonban megosztott a kérdés kapcsán: az MSZP-sek ötven százalékának tetszik az egykori szocialista elnök beszéde, negyvenöt százalékának azonban nem. A kutatásból az is kiderül, hogy a megkérdezettek tizenkilenc százaléka nem tudja az őszödi beszédet Gyurcsány Ferenchez kötni.

Ez különösen igaz a fiatalabb korosztályra, a 18–29 év közötti korcsoport negyven százaléka nem tudta megválaszolni, hogy ki mondta el a hírhedtté vált monológot.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Nézzük, mi várható ma!

Közel 100 milliós nagyságú bűncselekmény a Jobbik körül

Közel 100 milliós nagyságú bűncselekmény a Jobbik körül

kétharmad

8-10 millió forintot adott a Jobbik pártigazgatója a tagoknak, hogy azt fizessék be a pártkasszába. A Jobbik egyik politikusa feljelentést tett az ügyben, mivel nem világos, honnan jött ez a pénz. Jelenleg nyomoznak.

Ismét Magyarország lesz terítéken Brüsszelben

Ismét Magyarország lesz terítéken Brüsszelben

kétharmad

A külügyminiszterek hétfőn eldöntötték, hogy a migrációról és Magyarország elleni, hetes cikk szerinti eljárás ügyéről fognak tárgyalni.

Hihetetlen gólokkal úszott el a feljutási esélyünk a Nemzetek Ligájában

Hihetetlen gólokkal úszott el a feljutási esélyünk a Nemzetek Ligájában

hajrá, magyarok!

Egy elképesztően sok hibával tarkított meccsen a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játszott Észtországban.

A brit adófizetők 2 millió fontjába kerül a szélsőséges imám védelme

A brit adófizetők 2 millió fontjába kerül a szélsőséges imám védelme

amerika, london, párizs

A brit hatóságok körülbelül kétmillió fontot fordítanak a hírhedt szélsőséges, Anjem Choudary hitszónok védelmére. A pakisztáni származású férfit a héten idő előtt kiengedték a börtönből, de további ellenőrzésére fokozott óvintézkedésekkel készülnek.

Úgy tűnik, hogy ma az Iszlám Állam lecsapott Kölnben

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

Miközben az illetékesek a homokba dugják a fejüket, a börtönökben egyre többen radikalizálódnak

A brit igazságügyi minisztérium megakadályozta egy tanulmány elkészítését, amely azt vizsgálta volna, hogy az elítéltek miért térnek át az iszlámra olyan nagy számban a nagy-britanniai börtönökben. A tanulmány azért is lett volna fontos, mert nemcsak az iszlám hitre térők száma növekedett meg, hanem kiugróan sokan radikalizálódnak is a szigetország büntetés-végrehajtási intézményeiben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A hétfő legfontosabb hírei egy helyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére