Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Facebookon hirdetik a migránsutakat

2017. március 3. 15:58

TRIPOLI, 15:58

Az Europol jelentése szerint közel húszezer embercsempész hirdeti az Európába tartó útvonalait a legnagyobb közösségi oldalon.

Fotó: AFP

Az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) legújabb kutatása szerint 17 400 embercsempész a Facebookon hirdeti meg az Afrikából Európába tartó útjait, továbbá a közösségi oldalon kínál hamis útleveleket és munkavállalási engedélyeket. Megdöbbentő továbbá az is, hogy a migránsok több mint 90 százaléka az embercsempészekből álló bandák segítségével próbál meg átkelni a Földközi-tengeren. Egy átkelés ára átszámítva megközelítheti az egymillió forintot is.

A statisztikák szerint az embercsempészek egyre szélesebb körben veszik igénybe a Facebook felületét. Míg 2015-ben 148 olyan felhasználót találtak, akik azon keresztül keresték az átkelni kívánó migránsokat, addig ez a szám 2016-ban már 1150 volt. A jelentés kitér arra is, hogy az Iszlám Állam fegyveresei az Európai Unió schengeni zónáján belül szabadon utazhatnak felügyelet nélkül.

A bűnözők egyre szélesebb körben használják a közösségi oldalakat, ezáltal egyre nehezebb őket nyomon követni és megbüntetni. Ezek a csoportok mára akkorára nőttek, hogy több EU-n kívüli európai nagykövetséget is megvesztegetnek a hamis papírok érdekében"

– áll a dokumentumban.

A bűnözői szervek hatalmas profitra tesznek szert. A nyomozók szerint a profitjuk eléri akár a hárommilliárd fontot is. Az illegális bevándorlók elsődleges célpontja Olaszország, hiszen a mediterrán országba tudnak a legrövidebb idő alatt átkelni Afrikából.

(Express)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Európai Bizottság nem indít jogállamisági eljárást

Az Európai Bizottság nem indít jogállamisági eljárást

közeleg a tél

Megkezdődött a hazánk elleni támadássorozat. A legfrissebb információk szerint kötelezettségszegési eljárás indul Brüsszelben a felsőoktatási törvény módosítása miatt.

Brüsszel felsorakozott Soros mögött

Brüsszel felsorakozott Soros mögött

közeleg a tél

Kedden Guy Verhofstadt és az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szervezésében meghallgatták a Soros-egyetem rektorát az Európai Parlamentben. Az EP ballib képviselői természetesen a magyar embereket hibáztatják a kialakult helyzet miatt.

Orbán ismét megküzd Brüsszellel

Orbán ismét megküzd Brüsszellel

közeleg a tél

Az Európai Parlamentben (EP) szerdán plenáris vitát tartanak Magyarország helyzetéről. Ismét. Az ülésen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök is hazánk védelmében.

Így készül Orbán Viktor a küzdelemre

Ma az Európai Parlamentben (EP) plenáris vitát tartanak hazánk helyzetéről. Az ülésen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök is.

Soros beültette az embereit az unióba

A kiszivárogtatott dokumentumok szerint az amerikai milliárdoshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványnak 226 megbízható szövetségese van az EP padsoraiban.

Brüsszel kért egy pofont Orbántól

Brüsszel kért egy pofont Orbántól

közeleg a tél

Soros György nagy befolyással rendelkezik az Európai Parlamentben, itthon még nagyobb hatalommal bír - hangzott el az M1-en.

Soros vagy Orbán?

Kövesd nálunk élőben 14:45-től, hogy Orbán Viktor Brüsszelben ismét kiáll a magyarokért!

Soros egyetemén az ideológiafüggetlen tárgyak háttérbe szorulnak

Soros egyetemén az ideológiafüggetlen tárgyak háttérbe szorulnak

közeleg a tél

A Közép-európai Egyetem egy "keskeny nyomtávú" egyetem, csak társadalomtudományi, politikatudományi, közgazdasági és jogi képzése van. Míg a térképészet vagy a biológia ideológiafüggetlen, addig a Közép-európai Egyetemen oktatott tárgyak ideológiaorientáltak, szemléletet is adnak - mondta a Magyar Hírlapnak Klinghammer István akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusa és az egyetem volt rektora, korábbi felsőoktatási államtitkár.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére