Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Facebookon hirdetik a migránsutakat

2017. március 3. 15:58

TRIPOLI, 15:58

Az Europol jelentése szerint közel húszezer embercsempész hirdeti az Európába tartó útvonalait a legnagyobb közösségi oldalon.

Fotó: AFP

Az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) legújabb kutatása szerint 17 400 embercsempész a Facebookon hirdeti meg az Afrikából Európába tartó útjait, továbbá a közösségi oldalon kínál hamis útleveleket és munkavállalási engedélyeket. Megdöbbentő továbbá az is, hogy a migránsok több mint 90 százaléka az embercsempészekből álló bandák segítségével próbál meg átkelni a Földközi-tengeren. Egy átkelés ára átszámítva megközelítheti az egymillió forintot is.

A statisztikák szerint az embercsempészek egyre szélesebb körben veszik igénybe a Facebook felületét. Míg 2015-ben 148 olyan felhasználót találtak, akik azon keresztül keresték az átkelni kívánó migránsokat, addig ez a szám 2016-ban már 1150 volt. A jelentés kitér arra is, hogy az Iszlám Állam fegyveresei az Európai Unió schengeni zónáján belül szabadon utazhatnak felügyelet nélkül.

A bűnözők egyre szélesebb körben használják a közösségi oldalakat, ezáltal egyre nehezebb őket nyomon követni és megbüntetni. Ezek a csoportok mára akkorára nőttek, hogy több EU-n kívüli európai nagykövetséget is megvesztegetnek a hamis papírok érdekében"

– áll a dokumentumban.

A bűnözői szervek hatalmas profitra tesznek szert. A nyomozók szerint a profitjuk eléri akár a hárommilliárd fontot is. Az illegális bevándorlók elsődleges célpontja Olaszország, hiszen a mediterrán országba tudnak a legrövidebb idő alatt átkelni Afrikából.

(Express)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megállapodás született a Fradi szurkolóival

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke megállapodott a klub szurkolótáborával, amely így visszatér a lelátókra.

A hajukat tépik a brüsszeli szocik a nemzeti kormányok felemelkedése miatt

A hajukat tépik a brüsszeli szocik a nemzeti kormányok felemelkedése miatt

amerika, london, párizs

Az Európai Uniónak küzdenie kell a "nacionalizmus vírusának" terjedése ellen, amely nem pusztán a legutóbb csatlakozott, keleti tagállamokat érinti, hanem egyes nyugati országokat is - sivalkodott hatalmasat Josef Weidenholzer, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának alelnöke csütörtökön Brüsszelben, egy Európa jövőjéről szóló baloldali konferencián.

Hát persze: a Momentumnak ingyen dolgoznak nemzetközi hírű szakemberek

Hát persze: a Momentumnak ingyen dolgoznak nemzetközi hírű szakemberek

kinyílott a pitypang

A mikroadományok és a mini-, hordozható, háztetőre szerelhető atomerőművek pártjaként számon tartott Momentum megpróbálja elhitetni velünk, hogy kreatív csapatában vezető reklámügynökségek igazgatói ingyen, bérmentve, díjazás nélkül, hobbiból dolgoznak, általában munka után és hétvégén.

Budaházy is kiakadt a Jobbikra

Budaházy Edda nem érti, hogy mi történt Vona Gáborékkal.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: Olaszországot kell segíteni abban, hogy megvédje a határait; Brüsszel úgy módosítja a dublini szabályokat, hogy Magyarországnak be kelljen fogadnia a migránsokat; Kurz és Strache titokban már egyeztetett. Ezek a nap legfontosabb hírei!

Megint hazudott a balliberális HVG, helyre is tették a lapot

Megint hazudott a balliberális HVG, helyre is tették a lapot

közeleg a tél

A Földművelésügyi Minisztérium közleményben cáfolta azt az álhírt, melyet a HVG nevű balliberális lap terjesztett.

Már a német elhárítás is a gyerekterroristákra figyelmeztet

Már a német elhárítás is a gyerekterroristákra figyelmeztet

amerika, london, párizs

A dzsihadisták új, fiatal nemzedékétől óvott Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője csütörtökön.

Lesz-e káosz a postán karácsonykor és lesz-e káosz Budapesten a metrófelújítás miatt?

Lesz-e káosz a postán karácsonykor és lesz-e káosz Budapesten a metrófelújítás miatt?

közeleg a tél

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. ezúttal a logisztika, avagy a kereskedelem nélkülözhetetlen láncszeme tárgykörében tartott konferenciát. A Gazdaságkutató által szervezett sorozat 9. állomásán jártunk, ahol nemcsak az ágazat fontos szereplőinek a véleményét ismerhettük meg, hanem olyan, mindannyiunk életét befolyásoló kérdésekre is választ kaphattunk, hogy mi lesz a budapesti metrófelújítással és, hogy időben megérkeznek-e a csomagjaink karácsonykor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére