Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Facebooknak hamarosan külföldi ügynökként kell regisztráltatnia magát Ausztráliában

2018. április 18. 14:20

SIDNEY, 14:20

Ausztrália kormánya az ország belpolitikáját külföldről befolyásolni akaró szervezetek, cégek és magánszemélyek működési lehetőségeit korlátozó törvények szigorítását tervezi. Ennek részeként a Facebook, a Twitter és minden más közösségi hálózatot működtető cég is kénytelen lehet hamarosan külföldi ügynökként regisztráltatni magát Ausztráliában.

Ausztrália a magyar civiltörvénynél sokkal szigorúbban tervezi szabályozni és korlátozni a külföldről érkező politikai befolyásszerzést. A jobboldali ausztrál kormány egy olyan külföldi befolyásról szóló átláthatósági törvénytervezetet nyújtott be már tavaly év végén a parlamentnek, amely a külföldi beavatkozást korlátozó törvénycsomag része lesz, ami a választási támogatások újraszabályozása mellett a nemzetbiztonsági törvényeket is módosítja (a kémkedésről és külföldi befolyásról szóló külön törvénytervezettel). A törvény alapvetően tiltja, illetve korlátozza a külföldről érkező adományok elfogadását Ausztráliában, ha azok politikai célokat szolgálnak.

A kémkedésről és külföldi befolyásról szóló törvényjavaslat büntetőjogi szankciókat vezetne be azokkal szemben, akik kényes információkhoz jutnak hozzá. Ugyanakkor a tervezet büntetné a már nyilvános információk megosztását is – például ha valaki Twitteren megoszt egy már kiszivárgott dokumentumot. Büntetést vonna maga után még az is, ha valaki úgy tett közzé titkos adatokat, hogy nem tudott azok titkosságáról.

Az új törvényi szabályozás elrendeli a kötelező regisztrációját egy nyilvános adatbázisban minden olyan magánszemélnek, cégnek vagy szervezetnek, amely külföldi megbízók nevében bármilyen politikai kampányban vagy lobbizásban részt vesz Ausztráliában. 

Fotó: jovannig - Fotolia

A törvény hatálya úgynevezett "külföldi megbízóként", illetve "ügynökként" nemcsak más országok kormányaira, hanem vállalatokra és politikai csoportokra, civil szervezetekre, valamint az ausztrál állampolgársággal nem rendelkező magánszemélyekre is kiterjed.

A törvény be nem tartása – tehát a regisztráció elmulasztása – bírsággal és börtönbüntetéssel is járhat. 

A jogszabály szerint minden politikai kampányolás és a lobbizás egyaránt tiltott külföldi kommunikációs beavatkozásnak minősül. Ez alapján pedig a Facebook, a Twitter és minden más közösségi internetes médium tevékenysége is – részben vagy teljesen – a törvény hatálya alá esik. Ezért az előzetes becslések szerint a törvény hatálybalépése után az olyan közösségi oldalaknak, mint a Facebook várhatóan regisztrálniuk kell majd magukat a külföldi befolyásszerző ügynökök nyilvántartásába. 

A külföldi befolyásolási kísérleteket korlátozni akaró ausztrál törvényről ezért jelenleg éles vita alakult ki az országban. Nem meglepő módon a törvény ellen azok az ausztrál balliberális pártok tiltakoznak hevesen, amelyek Soros György nézeteivel egyező módon az ellenőrizetlen migrációt támogatják, és amely pártok eddig jelentős kommunikációs támogatásban részesültek külföldről a politikai céljaik eléréséhez.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére