Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Facebooknak hamarosan külföldi ügynökként kell regisztráltatnia magát Ausztráliában

2018. április 18. 14:20

SIDNEY, 14:20

Ausztrália kormánya az ország belpolitikáját külföldről befolyásolni akaró szervezetek, cégek és magánszemélyek működési lehetőségeit korlátozó törvények szigorítását tervezi. Ennek részeként a Facebook, a Twitter és minden más közösségi hálózatot működtető cég is kénytelen lehet hamarosan külföldi ügynökként regisztráltatni magát Ausztráliában.

Ausztrália a magyar civiltörvénynél sokkal szigorúbban tervezi szabályozni és korlátozni a külföldről érkező politikai befolyásszerzést. A jobboldali ausztrál kormány egy olyan külföldi befolyásról szóló átláthatósági törvénytervezetet nyújtott be már tavaly év végén a parlamentnek, amely a külföldi beavatkozást korlátozó törvénycsomag része lesz, ami a választási támogatások újraszabályozása mellett a nemzetbiztonsági törvényeket is módosítja (a kémkedésről és külföldi befolyásról szóló külön törvénytervezettel). A törvény alapvetően tiltja, illetve korlátozza a külföldről érkező adományok elfogadását Ausztráliában, ha azok politikai célokat szolgálnak.

A kémkedésről és külföldi befolyásról szóló törvényjavaslat büntetőjogi szankciókat vezetne be azokkal szemben, akik kényes információkhoz jutnak hozzá. Ugyanakkor a tervezet büntetné a már nyilvános információk megosztását is – például ha valaki Twitteren megoszt egy már kiszivárgott dokumentumot. Büntetést vonna maga után még az is, ha valaki úgy tett közzé titkos adatokat, hogy nem tudott azok titkosságáról.

Az új törvényi szabályozás elrendeli a kötelező regisztrációját egy nyilvános adatbázisban minden olyan magánszemélnek, cégnek vagy szervezetnek, amely külföldi megbízók nevében bármilyen politikai kampányban vagy lobbizásban részt vesz Ausztráliában. 

Fotó: jovannig - Fotolia

A törvény hatálya úgynevezett "külföldi megbízóként", illetve "ügynökként" nemcsak más országok kormányaira, hanem vállalatokra és politikai csoportokra, civil szervezetekre, valamint az ausztrál állampolgársággal nem rendelkező magánszemélyekre is kiterjed.

A törvény be nem tartása – tehát a regisztráció elmulasztása – bírsággal és börtönbüntetéssel is járhat. 

A jogszabály szerint minden politikai kampányolás és a lobbizás egyaránt tiltott külföldi kommunikációs beavatkozásnak minősül. Ez alapján pedig a Facebook, a Twitter és minden más közösségi internetes médium tevékenysége is – részben vagy teljesen – a törvény hatálya alá esik. Ezért az előzetes becslések szerint a törvény hatálybalépése után az olyan közösségi oldalaknak, mint a Facebook várhatóan regisztrálniuk kell majd magukat a külföldi befolyásszerző ügynökök nyilvántartásába. 

A külföldi befolyásolási kísérleteket korlátozni akaró ausztrál törvényről ezért jelenleg éles vita alakult ki az országban. Nem meglepő módon a törvény ellen azok az ausztrál balliberális pártok tiltakoznak hevesen, amelyek Soros György nézeteivel egyező módon az ellenőrizetlen migrációt támogatják, és amely pártok eddig jelentős kommunikációs támogatásban részesültek külföldről a politikai céljaik eléréséhez.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére