Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A Facebook és a multik által működtetett gondolatrendőrség

Apáti Bence

2017. szeptember 26. 19:28

Egyre többen csatlakoznak a lázadókhoz. Az olvasók pedig megtanultak a sorok között olvasni. Mint a Kádár-rendszerben. Mi újbeszélül írunk, hogy a Facebook robotjai ne tiltsanak le; az olvasók meg újbeszélül olvasnak. Cukorhegyi gondolatrendőrsége nem foglalkozik a lokális törvényekkel.

Több dologra is jut ideje az egyszeri, közpénzekkel bőségesen kitömött rezsimszolgának, ha vonatutazásra adja azt az agymosottfideszes fejét. Kölcsönkocsiért megy a közeli Ljubjanába. Majd az írásom végére ki is derül, hogyan jön ez ide. Röpke 8 óra alatt ki is száguldok.

Olvashat híreket különböző történésekről, például a tegnapi német választásokról. Már amíg van wifi a vonaton. A határ után az (mármint a wifi) ugyanis eltűnik.

Alföldi pár éve pont az ellenkezőjét tapasztalta. Szerinte Magyarországon tűnik el. Mint a demokrácia. Szerintem, és az utastársaim szerint is, meg pont Magyarországon van. Ahogy demokrácia is. Nem érdekes.

Semmi meglepő.

Az AfD a harmadik erővé lépett elő. Szászországban pedig második lett, néhány körzetben egyenesen nyert. Ott 27, átlagosan pedig 13 százalékot hozott az őszinteség. A hazugságra épülő píszí még abban a Németországban is megbukni látszik, ahol szabályos Facebook-kommandókat működtet a hatalom. Egyelőre még csak kommentek és posztok miatt törik rá az éjszaka közepén az emberekre az ajtót a serény német gondolatrendőrök, de ki tudja… Angi a hírek szerint sokadszorra olvassa ki az 1984-et...

Őrjöngve uralkodik a píszíterror. Az, ami megtiltja, hogy a feketéről, a fehérről, a szürkéről, a kékről azt mondjuk, hogy fekete, fehér, szürke, kék. A terror, ami színvakságot, jobb esetben teljes vakságot és süketséget vár el a polgároktól.

Mert imádkozgatok én itt szelfimuttiért, nagy durcásan, kényeskedve, mintha a fogamat húznák, csak közben nem tudom elfelejteni azokat a leveleket, amiket egy kedves táncos barátom szokott írni nekem.

Sokadik levél ez.

A németországi katasztrofális állapotokról szól, és igen, a migrációs helyzet kezeléséről. Illetve kezelhetetlenségéről.

Sok kolléga ír mostanában nekem Merkelisztánból. Két éve már, hogy levelek érkeznek az orwelli Németországból, mióta Angela asszony úgy döntött, hogy a nyakunkra hoz pár millió menekültnek becézett gazdasági bevándorlót, népvándorlót, klímamenekültet és egy kisebb hadseregnyi ideiglenesen pályaelhagyó terroristát. (A pályaelhagyók eddigi tapasztalataink szerint csak felfüggesztik a korábban szorgalmasan gyakorolt munkájukat, de az esetek nagy többségében azonnal visszatérnek a munkaerőpiacra, amint megérkeznek valamelyik nagyvárosba.)

Két éve egyre sűrűbben érkeznek ezek a levelek. Történetekről, amiket ha valaki a Bundesmutter országában tesz közzé, akkor jobb esetben kirúgják a munkahelyéről, megbélyegzik, rosszabb esetben rendőrök törik rá a posztolóra az ajtót az éjszaka közepén. Aztán a rögtönítélő bíróság rögtön is ítél, többnyire horribilis pénzbírságra és néha letöltendő börtönbüntetésre. A jó germánok egy pillanat alatt meghurcolják az embert.

És egy életre a bőrébe égetik a náci billogot.

Úgyhogy a táncos barátom, aki egyébként világéletében elfogadta a multikultit, aki mindig is soknemzetiségű együttesekben dolgozott, akinek színes bőrű felesége van, mostanában nem meri a nagyonszabad Németországban leírni a gondolatait, tapasztalatait.

Fél.

És újbeszélül ír. Ahogyan sokan itthon is.

Gyakorló antipíszí bajtársaim is kitapasztalták már, hogyan lehet kijátszani Zuckerberg algoritmusait. Például buzi helyett búzit kell írni, és az algoritmus nem tilt le. Egyelőre.

És egyre többen csatlakoznak a lázadókhoz.

Az olvasók pedig megtanultak a sorok között olvasni. Mint a Kádár-rendszerben. Mi újbeszélül írunk, hogy a Facebook robotjai ne tiltsanak le; az olvasók meg újbeszélül olvasnak. Cukorhegyi gondolatrendőrsége nem foglalkozik a lokális törvényekkel.

Itt. Magyarországon.

Dzsermaniban viszont mind a német, mind a Facebook törvényhozói ugyanazt gondolják a szólásszabadságról, mint Cukorhegyi: hogy a szólásszabadság rossz. Úgyhogy a kevésbé agymosott, gondolkodó vagy kelet-európai hátterű polgárok félnek. No nem a terroristáktól. Hanem a Mutti gondolatrendőrségétől.

Nem merik leírni a feketéről, hogy fekete, a szürkéről, hogy szürke. Csak csendben, lesütött szemmel elmennek szavazni. Ahogy a lesajnált redneckek is elmentek Amerikában, úgy az angolok is – Trump nyert, az angolok kiléptek az unióból. Angeláék meg vesztettek 1 millió szavazót. Az AfD 13%-ot ért el.

Ott a rendőrség és a bíróság terrorizálja a gondolkodó embereket. Itt csak a Facebook. És a multik.

Úgyhogy e sorok írója sincs még börtönben, csak épp a német autó nem érkezik meg. Szerencsésebb lenne nem írni a migrációról, súgják. Nem gond. Elmetrózgatok én. És ha a családban egy külföldi munka miatt felszabadul egy kiskocsi, azért meg elvonatozok. És közben írok egyet a migrációval kapcsolatos gondolatterrorról.

Basszátok meg az autótokat.

Itt a cikkem.

2017 a lázadás éve.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Schulz: ha a szocdemek kormányra lépnek, annyi bevándorló jöhet, amennyi csak akar

Schulz: ha a szocdemek kormányra lépnek, annyi bevándorló jöhet, amennyi csak akar

amerika, london, párizs

Nincs felső határ Németországban a menekültek befogadásában, ha az SPD ismét kormányra lép a CDU-val és a CSU-val.

Leszúrtak egy nyolcéves kislányt Angliában

Súlyos sérülésekkel vittek kórházba egy nyolcéves kislányt az angliai Brownhills településen. A gyermek később a műtőasztalon belehalt sérüléseibe, a rendőrség családon belüli erőszakként kezeli az ügyet.

Eddig soha nem ítéltek halálra európai nőt Irakban - most viszont ki fognak végezni egyet

Eddig soha nem ítéltek halálra európai nőt Irakban - most viszont ki fognak végezni egyet

amerika, london, párizs

Halálra ítélt vasárnap a bagdadi központi büntetőbíróság egy marokkói származású német nőt, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz.

A szlovákok is észhez tértek: Fico kevesebb gimnazistát akar, szakmunkások kellenek

Robert Fico a középiskolai oktatási rendszer átalakítását sürgeti.

Likvidálták az al-Kaida egyik vezetőjét

Megölték az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjét Tunéziában, az algériai származású Bilel Kobi a nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya (AQIM) vezetőjének segédje volt.

A rossz idő ellenére is több ezren tüntetek Romániában

A rossz idő ellenére is több ezren tüntetek Romániában

amerika, london, párizs

Az igazságszolgáltatás függetlenségének védelmében, a bírói hatalom politikai befolyás alá helyezése ellen kezdődött ellenzéki tüntetés szombat délután Bukarestben és Románia más városaiban.

Ezt mondta Roger Federer Fucsovics Mártonról

Ezt mondta Roger Federer Fucsovics Mártonról

hajrá, magyarok!

A svájci legenda elismerően nyilatkozott a magyar sportolóról.

Kim Dzsongun zenekara, az észak-koreai 'Spice Girls' is fel fog lépni a téli olimpián

Kim Dzsongun zenekara, az észak-koreai 'Spice Girls' is fel fog lépni a téli olimpián

bulvár

A phenjani vezetés vasárnap delegációt küldött Dél-Koreába, hogy előkészítse az észak-koreai előadóművészek fellépését.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére