Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Az EU jövője a budapesti választási csata tétje

2018. április 2. 18:00

Egy szaúd-arábiai angol nyelvű portál arról ír, hogy a 2018-as magyar választás tétje túlmutat Magyarországon. A lap szerint most az európai emberek véleményét képviselő Orbán Viktor patrióta politikája áll szemben a Brüsszel álláspontját képviselő baloldallal. Ha a Fidesz nyer április 8-án, akkor a brüsszeli bürokraták ellen lázadó európai mozgalom új erőre kaphat, ami azt eredményezheti, hogy a V4-ek hamarosan V12-re egészül majd ki.

Óriási érdeklődés övezi a közelgő magyar választást. Nem kivétel ez alól az arab sajtó sem, amelynek az egyik szaúdi angol nyelvű médiuma, az "Arabnews" érdekes elemző írást tett közzé az április 8-ai választással összefüggésben. 

A szaúdi lap cikke szerint a 2018-as választáson nemcsak Magyarország kormányzásáért folyik a harc, de azért is, hogy folytatódhasson a Brüsszel antidemokratikus döntései ellen felkelt európai nemzetek lázadása is. A V4-ek, Orbán Viktor és Jaroszlav Kaczynski fellépésének köszönhetően ugyanis egyre komolyabban borsot törnek az általuk Európai Szovjetúniónak tartott Brüsszel bürokratáinak orra alá – írja a szaúdi lap. 

Az Arabnews szerint az EU számára elsődleges fontosságúvá vált, hogy április nyolcadikán háttérbe szoruljon Magyarországon az a fideszes politika, amely szembemegy Brüsszel akaratával a migráció és a nemzeti identitás, valamint szuverenitás kérdéseiben is. 

Ha Orbán Viktor pártja nyeri meg a magyar választást, akkor a V4 hamarosan V12-vé alakulhat, mivel a regionális együttműködés abban az esetben már Ausztriának, Észak-Olaszországnak és több balkáni országnak is vonzerőt jelent majd – véli a szaúdi médium. 

A közel-keleti olajmonarchia lapja úgy véli: komolyan kell venni Orbán Viktor hazafias, helyi nemzeti erők képviseletében a globalizmust képviselő brüsszeli bürokraták ellen indított harcát, mivel a magyar miniszterelnök egy olyan politikus, aki képes egyformán jó kapcsolatot fenntartani Donald Trump amerikai elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ráadásul – teszi hozzá a lap – a  legutóbbi osztrák és olasz választások pedig azt mutatják, hogy Orbán Viktor aggodalmaival a hétköznapi emberek többsége egyetért Európában. 

Az iszlám vallás jegyében kormányzott Szaúd-Arábiában működő lap kitér arra is, hogy kritikusai szerint Orbán Viktor kormányzása antiszemita és iszlamofób jegyeket is magában hordoz. A lap ezzel kapcsolatban azonban úgy véli, hogy alaptalanok az ilyen vádak, mivel az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány kiváló kapcsolatokat ápol Izraellel, Marokkóval és Szaúd-Arábiával is. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy olyan nemzeti érzelmű, konzervatív hazafi, aki egy kis nemzet állhatatos és eltökélt vezetőjeként hirtelen az európai lázadók hatalmas csoportjának az élére került – írja az Arabnews publicisztikája, amely szerint Európa jövője nagyban függ majd a budapesti választás kimenetelétől. 

Fotó: MTI Fotóbank

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére